Napló

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » 2014 » Február » 19 » A Dúla szolgáltatásai
12:46
A Dúla szolgáltatásai


- A dúla végigkíséri az anyát a vajúdási folyamatban, fizikai és érzelmi támogatást nyújt neki, kényelmi intézkedésekre tesz javaslatot, valamint segítséget és javaslatokat biztosít a partner számára.

- Amikor csak lehetséges, a dúla szülés előtti és utáni érzelmi támogatást biztosít, elmagyarázza és megbeszéli a különböző eljárásokat, folyamatokat, beavatkozásokat, melyekről az anyának tudnia kell a jól informáltságon nyugvó döntés meghozatalához.

- A dúla soha nem “írhat elő” semmiféle kezelést; minden információt és javaslatot a dúla szerepkörén belül azzal az előzetes kikötéssel kell megadnia, hogy mielőtt az anya bármilyen módszerről vagy beavatkozásról döntést hozna a dúla tanácsára, feltétlenül beszélje meg azt elsődleges gondozójával.

Támogatás:
- A dúla, az anya szülési tervében foglalt kívánságok szerint, a prenatális és intrapartum megbeszélések alkalmával úgy támogatja az anyát, hogy kérdések feltevésére, akaratának, óhajainak, aggodalmainak kifejezésére bátorítja kliensét.

- A dúla segíti az anyát abban, hogy ha nem várt események történtek, (és ha szükséges), a változásokat beillesszék a szülési tervbe, továbbá elősegíti az anya és a gondozó közötti kommunikációt.

- A kliensnek és a dúlának egyaránt tudatában kell lennie annak, hogy a támogató szerep nem foglalja magába a kliens nevében való nyilatkozást vagy döntéshozatalt. A támogató szerepet a leginkább a következők írják le: érzelmi, fizikai segítség; felvilágosítás; közvetítés vagy tárgyalás.

Átirányítás:
Ha a kliensnek a dúla hatáskörén kívüli igényei, szükségletei lennének, át kell őt irányítani a megfelelő szakemberhez

A gondozás folyamatossága:
A dúlának kötelessége olyan helyettesről gondoskodnia, aki ellátja a kliense szükségleteit, arra az esetre, ha ő maga nem tudna részt venni a szülésnél. Amennyiben a dúla előre tudja, hogy nem fog tudni részt venni egy olyan kliens szülésénél, akivel már megállapodott, akkor erről írásban kell értesítenie őt, és ha a kliens úgy kívánja, gondoskodnia kell a helyettesítéséről.


Ajánlott írások:

Ki a dúla?
A dúla jelenléte hogyan hat a vajúdó kismamára?
Miben támogatja a vajúdó kismamát a dúla?
Kategória: Zsuzsa dula | Megtekintések száma: 1340 | Hozzáadta:: Doula-Zsuzsa | Címkék (kulcsszavak): Dula szolgálatai
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 9
Felhasználók: 0

Naptár

«  Február 2014  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Block title