Napló

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » 2011 » November » 19 » Álomszerelem
15:53
Álomszerelem
Álomszerelem

Az álmok valóra válnak, az élet szép. Hányszor hallottam már ezt a gondolatot, de most értettem meg talán igazán. Az ember éli a mindennapok szürke és egyhangú életét, s míg fel nem fedezi azt a sok szépet, amit a természet felajánl, csak talán észre kellene vennie. Ami nem is olyan egyszerű.
Amíg fiatalabb voltam, arra gondoltam, hogy minden embernek vannak céljai és a lélek csak addig éli világát nyugodtan, amíg akarattal és kitartással el nem érjük vágyainkat. Ma már tudom, hogy ez nem így van. Ha elértük a kitűzött célt, az nem azt jelenti, hogy vége a lélek békés állapotának, hanem újra és újra meg kell fogalmaznunk gondolatainkat, hogy azok eljussanak a tudatalatti legmélyebb rétegeibe, ahol a tudatunk várja, hogy mit kezdünk gondolatunkkal.
Ha elég kitartóak vagyunk, ahhoz hogy beleéljük magunkat, akkor akár csoda is történhet.

Ülök egy Párizsi kávézó teraszán kortyolgatok egy finom kávét. Közben elmerengve gondolom végig életem azon részét, amit szerelem címszóval szoktak ihletni.
Fiatalabb koromban sok férfival volt szerelmi kapcsolatom.
Mégis, ahogy visszagondolok egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány férfi volt igazán hatással reám.
Felpillantok körülnézek a tekintetem a távolba réved, megállapodik egy óriás tölgy ágán, ahol egy minden színben pompázó énekesmadár füttyszóval köszönti a napot. Közben a tavasz fuvallata lengi be a teret. A járókelők cipőjének kopogása hallatszik a macskaköves úton, ami felébreszt réveteg állapotomból. Mit is keresek én itt a szerelmesek városába, csak talán nem-e egy új szerelmet?
Sétálni a Szajna parton kéz a kézben a szeretett férfival minden nő álma. Nemrégen nekem is megadatott eme kiváltság, ahogy erre gondolok szívem gyorsabban kezd dobogni felgyorsul a pulzusom s gondolatom a szeretett lény felé kezd el kalandozni.

Romantikus alkat lévén már kislánykoromban elképzeltem álmaim lovagját, megalkottam férjem eszmei képét, akit felruháztam a nekem tetsző tulajdonságokkal. Ezt papírra vetet­tem és ezt a képet kerestem egész életemben.
Még ma is jó érzéssel tölt el a megsárgult papiros látványa. Gyermekkorom átlagos volt, viszont ha a régi fényképeket nézegetem, egy boldog kislány arca tekint reám, aki még nem is sejti mit tartogat számára a nagybetűs élet.

Emlékszem 17 éves voltam, amikor Ámor nyila a szívembe talált.
Szerelem volt ez az első látásra. A szívem csordultig telt csodálatos érzés volt.
Amit azonban még nem sejtettem, hogy az első szerelem nem tart örökké, viszont mind­halálig elkísér.
6 évig boldog és boldogtalan perceket éltem így át. Szerettek és én, viszont szerettem. Bármennyire is tapasztalatlan voltam e téren a belső hangom, azt súgta, hogy nem Ő az igazi. Így aztán szép lassan vége lett a kapcsolatunknak.
Rengeteg energiámba került, hogy elszakadjak a szeretett férfitól. Egyszer ezt a szerelmet csodálatosnak találtam, csak ezt akartam, de elvesztettem. Az elválás először a lélekben megy végbe, ha telve vagy haraggal, vagy gyanakvással, a másikkal szemben. Szétválá­sunk, csak még hangsúlyosabbá vált a „rossz” napokon, amelyeken oly szerencsétlennek éreztem magam. tele lett a szívem tüskékkel, elveszítettem a szerelemről szőtt illúziómat. Elhatároztam, hogy most már én bántok meg másokat. Szükségem volt erre a „játékra”, ahhoz hogy minél hamarabb ki tudjam heverni a szerelmi csalódást. Teltek az évek és rájöttem, hogy ennek semmi értelme. Ösztönösen egy biztos férfit kerestem. Próbáltam újra szerelmesnek lenni, ami azonban nem sikerült.
A szerelem és a szeretet utáni vágy egyre erősödött bennem. Gondoltam, amit adtam, azt kapom vissza.

Egy verőfényes napsütéses napon, amit indián nyárnak hívnak, arra ébredtem, hogy ez így nem mehet tovább kezdeni, kellene valamit az életemmel. No de mit tegyek? A munkalehetőségek kimerültek, amihez értek az jó, csak fejlődnöm kellene ebben az irányban. A közgazdasági ismereteim bővítése nem igazán tölt el jó érzéssel. És ekkor jött egy gondolat, ami villámcsapásként hatolt be agyam legmélyebb részébe. A megvilágosodás halvány szikrája kezdett pislákolni bennem. S tudatalattim rögtön tudta, hogy ez az, amit akarok. Nos kíváncsi vagy kedves olvasó, hogy mi lehet az? Akkor nem csigázom tovább a kedélyeket. Számítástechnika ezt súgta a fülembe belső énem. S én hallgatok rá. Mindannyiszor ezt teszem, ha a józan eszem cserbenhagy. Tudom, hogy számíthatok rá, csak ő tudja igazán, mi tölt el engem megelégedettséggel, és én hiszek neki, hiszek magamban.

Az életben semmi sem egyszerű, vagy talán mégis, mi emberek tesszük bonyolulttá a dolgokat? S ez által a tudósainknak munkát adni, misem egyszerűbb. A bejutás egy ilyen kurzusra egy logikai teszt segítségével történik. Ha ezt sikerül helyesen kitöltened, akkor beléphetsz egy olyan világba, ahol az ismeretek tárházát találod. Ahhoz, hogy eligazodj a tudás labirintusának útvesztőiben szükséged, van egy instruktorra, aki bevezet e birodalomba és megfogja, a kezed, ha eltévedtél. Tanácsokkal lát el, amit ha megfogadsz, és sikeresen veszed az akadályokat, kijutsz az alagútból a fénybe és megpillanthatod a tudás fáját, ahol már számodra is terem gyümölcs. A tudás hatalom hallottam már eleget, de most értettem meg igazán ennek a jelentőségét.
Köszönettel és hálával tartozom tanáromnak, hogy mindezt átélhettem. Viszont nem lenne teljes a boldogságom, ha a szerelem és a szeretet érzése nem támadt volna fel bennem egy olyan ember iránt, aki fiatal kora ellenére bölcsességével, pozitív kisugárzásával megérintette a lelkem egy részét, amit azt hittem, hogy már senki sem ébreszthet fel. Szunnyadó lelkem felélénkülése melegséggel árasztotta el a szívem. Csodálattal gondolok rá még, akkor is, ha sohasem történik köztük semmi. Soha ne mondd, hogy soha cseng a fülembe, mintha Ő sugallná ezeket a gondolatokat. Pedig nem, ezek az én gondolataim. Néha annyira szeretném, hogyha két életem volna, mert így lelkiismeret furdalás nélkül tehetném, amit akarok. De egy van ezért, nem teszek semmit. Beszélni és megtenni két különböző dolog. Hát ezért én csak beszélek és írok. Szavakba öntöm azt, ami a szívemet nyomja. Sokat gondolok rá, de ahogy múlnak a napok egyre kevesebbet. Úgy érzem, szerettem, néha meg nem. Próbáld, meg elfelejteni súgja belső énem és hiszem azt és tudom, hogy ez így a jó. Ha többet nem találkozunk. Közben barátnőm is hasonlóan érez a különbség csak az, hogy Ő megteszi azt, amiről én csak álmodom. S én, pedig biztatom, hogy tedd meg azt, amit én nem tehetek meg. S mondd el milyen volt, s ez által én is érzem az érintését, a forró csókjait, ölelését, ahogy még senki sem érintett meg sem, fizikailag sem lelkileg. S talán soha nem is fog.
Barátnőm biztat látva szenvedésem, kér, csókoljam meg a férfit. Azt a csodálatos embert, aki ugyanazt mondja, mint én, hogy nem csókoljuk meg egymást. Közben mélyen a szemembe néz, és mindketten tudjuk, hogy épp az ellenkezőjét tennénk meg. Erre egy puszit nyom az arcomra és érzem, szétárad bennem a forróság.

Még emlékszem szívem csordultig tele volt a boldogság mámorító érzésével, mint egy színes buborék aztán, ahogy vége lett a kurzusnak úgy elillant ez a szívet melengető érzés. Nagyon elgondolkodtál, szólít meg egy ismerősöm. Helló köszöntöm, tudtad, hogy ez a fekete kávé , hány kézen megy keresztül, míg eljut a kávézó asztalára ilyen kifogástalan minőségben ? Nem tudtam, de nem is érdekel. Nem találtál ennél érdekesebb témát! Nos én fontos információk birtokába jutottam, talán téged is érdekel. Igazán megoszthatnád velem , sokáig csigázod még a kedélyemet. Nem , csak nem akarom, hogy nagyon felizgasd magad! Mondd már! Találkoztam a volt szerelmeddel, azzal az emberrel aki, az első férfi volt az életedben. A hír hallatán szívem egyre gyorsabban kezdett dobogni. Biztos, hogy Ő volt csak megismerem azt a férfit aki oly sokáig töltötte be szíved csupa szerelemmel. Nem akarom elhinni, hogy még mindig, olyan nagy hatással van reám, hisz eltelt azóta már legalább 6 év. Ezzel a hírrel otthagyott barátom, úgy elgondolkodtam a régi szép időkön, hogy észre sem vettem, hogy egyre távolodó ismerősöm cipőjének kopogását elnyeli a macskaköves utca. Már már utána kiabáltam volna amikor észrevettem, hogy alakja egyre homályosabb, míg végül teljesen eltűnik . Nem volt szép tőled kedves barátom, hiszen annyi kérdésem lett volna hozzád ezzel kapcsolatban, hogy most az összes kérdés ami felmerült bennem megválaszolatlanul kóborol tudatom legmélyebb zugában. Közben felpillantok a 100 éves tölgyfa ágára és már 2 énekesmadár színpompás tollazattal kedvére fütyörészik a fa ágán. Lám-lám ti már rátaláltatok egymásra, most rajtam a sor. Felállok a székről és elindulok ismerősöm irányába, ahol talán még sejtem lépteit s végül alakom eltűnik a horizonton.

Vannak olyanok, akiknek megadatik, hogy megtalálják szerelmüket. Van, akik, viszont egész életükben keresik és még sem találnak rá párjukra.
Nos én nem akartam az utóbbi kategóriába tartozni. Hogy újra meg találjam az eltűnt boldogságot, jelenlegi érzelmeimet pozitív gondolatokkal kell helyettesítenem.
„A hit hegyeket mozgat meg.” Hittem önmagamban, és a sorsomba vetett hitem egyre erősödött bennem. Változtattam életszemléletemen, gondolkodásmódomon. Félretéve kétségeimet, múltbeli kudarcaimat, csak a célomnak szenteltem magam, s hittem a csodában s csoda történt. Nem tudom mi segített. Ismét eltelt 6 év, már megint ez a bűvös szám. Hála az égnek vége lett, ennek a fájdalmas időszaknak, és beköszöntött a tavasz a lelkemben. 29 éves lettem, amikor a szerelem utáni vágyam beteljesedett, megismertem a nagy ŐT.

Ránéztem a naptárra február 14-e Valentin nap volt, s éreztem, hogy Ő az igazi, akire egész életemben vártam. Beszélgetésünk, során kiderült, hogy mennyire azonos hullámhosszon vagyunk. Később kialakult köztünk bizonyos fokú telepátia. Ismerjük és tudjuk egymás gondolatait. Amit szavakba öntve, ha kimondok Ő, fejezi be a mondatot. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen megtaláltam testi-lelki jó barátomat. Azt a férfit, akiről mindig is álmodtam a „szőke herceget” hófehér paripán.

Kategória: A boldogság az életemben | Megtekintések száma: 1659 | Hozzáadta:: Szerelemangyal
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 15
Vendégek: 15
Felhasználók: 0

Naptár

«  November 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Block title