Napló

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » 2013 » Január » 28 » Lélek-kert
14:52
Lélek-kert
Képzeletem mindig is magasan szárnyalt  de soha nem volt képes felérni azt a fényt és szeretetet amellyel most írom e sorokat nektek és azt a gyors szellemi fejlődési lehetőséget amely e korban megadatott mindannyiunknak. 
És bár képzelet-világom volt a motorja minden döntésemnek és lépésemnek, amely a mai helyzetemet eredményezte és a világ másik felére sodort, lélek-"kertem" fejlődésének tapasztalata az igazi és egyetlen inspirációm ma. 

Igen, képzeletemet messze felülmúlta a valóság és a fejlődési folyam, amelybe nyugatra kerülésem révén belesodródtam.

Mi is hát ez az új kor, mi a szellemi fejlődés, mire van szükségünk nekünk, akik érzékenyek vagyunk az átalakulásokra, a földi és kozmikus energiákra, hogy integritással éljünk e sok hirtelen történő energetikai áramlások és fizikai változások közepette, melyek oly mélyen kihatnak ránk külsőleg és belsőleg egyaránt? Hogyan ápoljuk lélek-kertünket?

Sok külső fizikai forma és koholmány bomlik, esik szét nap mint nap és saját belső világunkban egyaránt visszatükröződik a káosz…. 

Például az én fizikai világomban ma két szétszakadt nyelvben és családban élek: az egyik a magyar nyelv és szüleim, rokonaim Erdélyben és a másik az angol nyelv, férjem és nevelt gyerekeim Nyugat-Kanadában. "Agyam" folyamatosan próbálja hidalni a szakadékot, de valójában különböző dimenziókat - vagy különböző fényrezgéseket és frekvenciákat - kellene összekössön, és az ehhez szükséges szoftver még nincs kész. 
Természetesen nem a fizikai távolság szakítja szét családjaimat - bár az sem segít -, de főképp a tudatossági szint… 

A nyelvben főként: új nyelvi formulákra van szükségünk, hogy nyelvileg áthidaljuk a tudat-hasadást, a belső változásokat, energiákat, és megalapozzuk az új világot - magyarul, angolul egyaránt.

…Az új világot?…

Lélek-kertem is egyre bővül, új "növényeim" nagyon sokféle-fajta új ápolási módszereket igényelnek, alig bírom szusszal és energiával egyengetni gyógyítgatni  locsolgatni "virágaimat" és új "magokat" szórni, ültetni nap mint nap…Vagy hogy is mondjam…termékeny földet ápolgatni, hogy az új magok megfoganjanak..

Megfigyeltem viszont, hogy amint a kertem fejlődik-növekedik, szívem is fejlődik-növekedik.

Igazából teljesen lélegzet-elállító ez a folyamat amely nap mint nap teremti ezen új "belső" világot. 

…Az új "belső" világot?…

Újat. Szinkronisztikusat. Elektrikusat. Istenit. Meghatározottat. Saját magát generálót és állandóan frissítettet - mely úgy működik, mint egy számítógépes program, új applikáció, új technológia.

Miért beszélünk új világról? Mert messze meghaladtuk az állandóság, az anyag, a racionalitás korát, az ésszel felfoghatót, megérthetőt és megmagyarázhatót. Ésszel néztünk a világra és gondolataink uralták egész lényünket. Teljes meggyőződésem, hogy ennek vége. A külső formák helyett saját belső paradigmákat kell teremtenünk az individuum szintjén és ezen új formák vezetnek idővel az új társadalmi paradigmák megalkotására…. 

Ma már a tudósok is kénytelenek rábólintani arra, hogy a racionális magyarázatok korának vége és a kutatásaik rendre megérkeznek a Szellem kapujába. 

Néhány példa erre: a genetikai kutatók felfedezték, hogy nem a gének uralják/predeterminálják viselkedésünket, mint ahogy eddig hittük (és ezzel magyaráztunk sok betegséget és hibát) hanem a környezet befolyásolja azt - és hogy születésünkkor mindannyian genetikailag ugyanazt a kódolást hordozzuk magunkban, legyünk afrikai bennszülöttek vagy fehérek. Még egyszer tehát: mindannyian egyek vagyunk és teljesen azonos genetikai kódokat hordozunk és csak a környezetünk befolyásolja, hogy kivé vállunk, milyen kultúrát, nyelvet, vallást, szokásokat sajátitunk el, vallunk magunkénak.

Felfedezték az un. "God particle"-t vagyis "isteni részecskét" bennünk és orvosi kutatások bebizonyították  hogy minden emberben megtalálható a "DMT szellem-molekula" a tobozmirigyben (amely a harmadik szem, Ajna csakra helyén található, épp az agyunk közepén), amely a szellemi világgal való kapcsolatunk székhelye!!! Lásd dr. Rick Strassman A DMT Szellem Molekula c. könyvét, az erről készített dokumentumfilmet angolul a Yotube-on azonos címmel és rengeteg más információt dél-amerikai sámánizmus kapcsán (hamarosan következő blogtémám).

Az atomfizikusok beismerik, hogy az anyag, ahogy eddig gondoltuk, nem létezik, az atomok összetétel üres tér - minden de minden létező "anyag" beleértve testünket is üres térből áll...

De kell-e a tudományos kutatások legkésőbbi eredményeihez fordulnunk ahhoz, hogy tudjuk, hogy szellemi lények vagyunk, hogy Isten-élményeink lehetnek, hogy a világunk tele van misztériumokkal és hogy a Földre és a Földből áramló energia mély hatással van ránk? Hogy Isteni lények vagyunk magunk is? Nem ahogy a vallások tanították  egyáltalán nem abban az értelemben, hanem….

Valamilyen kollektív őstudás révén mindannyian felismerjük ezt az igazságot, adva, hogy fel merjük vállalni ennek súlyát. 

Test, lélek, szellem… bonthatatlan holisztikus egység.

Abban a korban élünk most amikor ezen mélyen rejtett igazságok felszínre törnek és valamilyen belső vezérlő rendszer révén 100%-osan "érezzük", "sejtjük" ezt. Egy kicsit összezavaró, hogy igazságot kell gyomláljunk a sok káosz közepette  ráadásul új érzékszerveink és nem a megszokott okoskodás által, de ha képesek vagyunk befele fordulni és jobban hinni önmagunkban mint a külső irányításokban  azonnal minden kitisztul. És hová forduljunk befele, honnan jönnek sejtéseink és intuíciónk a világról, ha nem a legszentebb belső lélek-központunkból: a Szívünkből.

Ez az új szem és fül a világra: csak és kimondottan a Szívünkből és lelkünkből kiindulva ismerjük fel valamiről, hogy az igaz vagy hamis és nem külső forrásokra támaszkodva. Úgy érzem ez az új kiindulópont az emberiségnek, függetlenül attól, hogy melyik pontján élünk a világnak.

Ezt nevezném ébredésnek.

A szellemi ébredés középpontja hát az önmagunk iránti bizalom kialakítása, egy olyan újfajta bizalomé, amely alapján felismerjük, hogy a valóságról alkotott nézeteink igazak, hogyha az egész lényünk -testünk, lelkünk, szívünk  érzéseink - egyaránt jelzik ezt, és ebben a jelzésben teljesen megbízunk. 

Például hiába mondják nekem, hogy a kanadai kormány törekvése az, hogy békét teremtsen, amikor én azt látom, hogy a Harper "keresztény" konzervatív kormány (ó, a vallás politikai hatalma és a vallásos fejmosás!) támogatja az amerikai hazugságokat és háborús eszközökre költik az adó-pénzünket. Az én belső igazságrendszerem szerint a béke nem támogatható fegyverek, háborúk és öldöklés finanszírozásával  (Milyen kár, hogy a világ egyik legliberálisabb, legnyitottabb országának a vezetőiről kell ezt írnom ma …Kanada már sajnos nem az, amit hittünk-szintén),

Éppen ahogy a fegyveres lövöldözések az amerikai iskolákban sem állíthatók meg egy olyan vitával, hogy ki viselhet fegyvert Amerikában ezentúl és ki nem. Ha hiszitek ha nem ez volt a legelterjedtebb fórum téma ez ügyben és nem a gyógyító gyógyuló energiák sugárzása, bár volt abból is példa.

Mindeközben teljesen világos számomra, hogy a háború és a bolondulás vagy "madness" (ahogy az amerikai mondaná) orvoslása egyaránt a fegyverek beolvasztásával kezdődik. Miért költene billió dollárokat fegyvergyártásra? Természetesen az sem alaptalan amit annyiszor láttam körözni a facebook oldalakon - éspedig Obama sír az amerikai gyerekek elvesztéséért, mindeközben hány és hány gyerek esik áldozatul a távol keleten amerikai becsapások következtében…

Az én intuitív megérzésem alapján mindez nagyon egyszerűen elkerülhető békével és egészséges gondolkodással. 

Ez csak két példa, de ha mélyen belenézünk a világ helyzetébe ma itt Amerikában legalábbis teljesen visszájára fordult minden és a gazdaság, az egészségügy, az élelmiszeripar, az iskolai oktatás mind mind viccnek tűnik. A bankrendszer-hitelrendszer teljességgel a nagyvállalati érdekeket szolgálja; az orvosok ölik és nem gyógyítják a betegeket; az étel az élelmiszerpolcokon 80-90%-ban mérgező, bizonyítottan rákkeltő anyagokkal van tele!!! (sokkoló, nem?) - nem is említem a genetikailag módositott élelmiszerek veszélyét; az iskolai oktatás meg verseny alapú és az agymosás legkitűnőbb eszköze, rendszere. Igen, nagyon sok "ébredő közösség", tudatos szülő nem küldi iskolába gyermekét már, vagy alternatív oktatási formákat keres (mint az én családom).

A színjáték falai azonban egyre gyorsabban omladoznak és az emberek önmagukat szervezik új fenntartható és működő formákká. Új eko tudatos közösségek alakulnak mindenütt, és erről a témáról bővebben szeretnék írni egy későbbi blogban.

De vissza a bizalomhoz. Kiben bízunk  kinek hiszünk ezután, hogyha a körülöttünk létező társadalom és a kormányunk nem szolgál már bennünket? Márpedig ha a társadalom majdnem minden rétege és gépezete messzire elrugaszkodik az emberi lények szolgálatától. Sokan mondják "ez van, ezt kell szeretni", vagy azt hiszik, hogy tehetetlenek vagyunk mindennel szemben.

A legnagyobb lépés, amit mindannyian megtehetünk itt és most az, hogy egy új világot alapítunk önmagunk számára, amelynek középpontja az önmagunkba vetett bizalom. E bizalmat meg onnan nyerjük, hogy a Szívünkbe költözünk és a Szellem erejével megerősödünk…

Vagyis új kertet ültetünk lelkünkben és virágaink lesznek az önmagunk iránt érzett Bizalom, abszolút Hitünk az Igazságban, mely épp a szívünk mélyén rejtőzik és mindennapi ápolása ezen új Szellemi Erőt és Szabadságot sugárzó értékeknek.

Itt folytatom következőben… a szellemi erővel, a sámánizmussal és azon lelki növények ápolásával, amelyek mérföldkövek voltak életutamban és direkt kapcsolatba hoztak azon univerzumokkal, amelyek megtanították  hogy mi a Szeretet, hogyan szeressek és hogyan éljek a Fényben, a Földön... 

Namaste

Kategória: János Enikő blogja | Megtekintések száma: 1070 | Hozzáadta:: Zsóka
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 21
Vendégek: 19
Felhasználók: 2
allomaria, kuszter0906

Naptár

«  Január 2013  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Block title