Napló

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » 2011 » Augusztus » 7 » Mit jelent a párom és az én számomra a Buddhizmus?
09:36
Mit jelent a párom és az én számomra a Buddhizmus?
Próbálom megfogalmazni mindenki számára, a lényeget,a célunkat. És köszönöm mindenkinek aki elolvassa.
Mi senkit se akarunk megtéríteni. Egyesek számára a buddhizmus esetleg egyszerűen nem válasz. A különböző emberek igényeit különböző vallások elégítik ki. Mi nem próbáljuk megtéríteni az embereket, csak próbáljuk kideríteni, hogy hogyan járulhatunk hozzá eszméinkkel összhangban az emberi társadalomhoz mi buddhisták. Mi a célunk?Ezt a kérdést sokan feltették már nekünk. Kedves olvasó leírom pár sorban. A buddhistáknak minden lényt meg kellene váltaniuk. Ha más világokban élő lényekre nem is tudjuk kiterjeszteni gondolkodásunkat, minden, a bolygónkon élő, emberi lényt számításba kell vennünk, íj módon egy gyakorlati kiindulási pontra teszünk szert. A gyakorlatban először az önuralmat sajátítjuk el, a legteljesebb mértékben tartózkodva a másoknak kárt okozó, rossz cselekedettől. Ez a védekezés. Amikor bizonyos tulajdonságokat már kifejlesztettünk, a célunk az, hogy hatékonyan segítsünk másokon, ne csak imáink, de mindennapi életünk által is. Az ilyen viselkedés segítségével alapozható meg a valódi és tartós világbéke éppúgy, mint az egyének közti harmónia. Most rátérek a címben feltett kérdésre. Mit jelent buddhistának lenni?
A buddhisták két szempontból különböznek a nem buddhistáktól: gyakorlatuk tekintetében a Három Ékkő A menedékük; hitük szempontjából pedig buddhistaként elfogadni minden buddhista tant jellemző Négy Pecsétet. A Három Ékkő Buddha, a dharma (Buddha tanításai) és a szangha, a vallás gyakorlóinak a közössége. A Négy Pecsét a buddhizmus négy alaptétele:az összetett jelenségek mulandók; a feltételtől függő jelenségek természetüknél fogva nem kielégítőek;a jelenségek önmagukban nem léteznek; a valódi béke a nirvána.
Remélem kedves olvasó nem írtam túl bonyolultan le. Valójában most kedves olvasó meg kérdezhetnéd- mi is a lényege a buddhizmusnak?
Válaszom roppant egyszerű.
-az a legjobb, ha igyekszünk segíteni másoknak;ám ha nem tudunk segíteni, legalább ne ártsunk nekik.Ez a tanítás a szeretetből és az együttérzésből fakad.
Most egyenlőre ennyit írok.
Kedves olvasó nagy megtiszteltetés, hogy e-pár sort elolvastad.Szeretném folytatni. Kérlek jelezzél vissza ha Te is tovább szeretnéd olvasni. Csupán arról írok ahogy a párom és én látjuk a buddhizmushoz való kötődésünket. és mire tanít, és tanított meg.
Kategória: Olvasóink bejegyzései | Megtekintések száma: 898 | Hozzáadta:: buddha1965
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 11
Felhasználók: 1
CsillagVirág

Naptár

«  Augusztus 2011  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Block title