Napló

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » 2011 » Augusztus » 9 » Mit jelent a párom és az én számomra a Buddhizmus? 2
16:35
Mit jelent a párom és az én számomra a Buddhizmus? 2
Kedves olvasó. Folytatom a blog bejegyzéseimet. Nem rábeszélés a célunk. Csupán megosztjuk a gondolatainkat, ahogy mi látjuk. A párommal szinte napi szinten beszélgetünk ezekről a dolgokról, és mindig feltesszük azt a kérdést, hogy miért?. Sokszor elgondolkoztunk azon is ha az emberek másképp gondolkoznának emberekről, az életről, mennyivel könnyebb lenne. De szerintünk ezt mindenki maga döntse el. Ezekbe a dolgokba senkinek se lehet beleszólása. Embereket mikor megkérdezem, hogy szerintük mit jelent az hogy, boldogság. Rögtön csak a jót hallom. Próbálja mindenki megfogalmazni ezeknek a szavaknak a lényegét. De én úgy érzem legtöbbször, hogy ezek csak szépen megfogalmazott mondatok. Valóban úgy is tesznek,cselekednek,élnek?
Kedves olvasó! Most pár sorban leírom, hogy mi hogy érezzük lelkiekben,és cselekszünk is úgy.
Feltettétek már magatokban az a kérdést, hogy ki vagyok én? Milyen a tudatom természete? Milyen előnyei vannak a pozitív gondolkodás fejlesztésének? Mit eredményeznek a káros gondolatok? Szerintünk szüntelenül tegyük fel magunknak e kérdéseket. Az elmélkedés megmutatja, mennyire zabolátlan a tudatunk, s mennyire szükséges megszelídítenünk. Gondoljunk csak bele, hogy minden emberi lényben ugyanazok a képességek rejlenek. Ha bármi miatt is úgy érezzük, értéktelenek vagyunk, tévedünk, félrevezetjük magunkat. Mindenkiben megvan a gondolkodás képessége, akkor hát mi hiányozhat? Ha van akaraterőnk, bármit képesek vagyunk megtenni. A gondolkodásunkkal függ össze a boldogság.
De valójában mi okozza a boldogságot?
A szeretet és az együttérzés nélkülözhetetlen tulajdonságok. Az együttérzést az emberiség alapjának és legfőbb támaszának tekintjük. Ezek a tulajdonságok, mely rábír felebarátaink szeretetére, arra, hogy a szenvedők segítségére siessünk, megfeledkezve miattuk saját énünkről, olyan, melyet csakis az emberi lények képesek felébreszteni magukban. És amikor megteszik, elsőként ők lesznek boldogok álltala.
Gondolom kedves olvasó, ezt már tapasztaltad. A másokon való segítség, az boldoggá tette embertársunkat. Az ő boldogsága a mi boldogságunk. Az emberek általában azért okoznak szenvedést egymásnak, mert nem értik meg a boldogság valódi természetét. Szerintünk azt hiszik, hogy mások fájdalma valamiképpen elősegíti saját boldogságukat, vagy hogy saját boldogságuk fontosabb a társaiéknál, tekintet nélkül arra, hogy mennyi szenvedést okoznak másoknak, miközben igyekeznek azt elérni. Gondoljunk csak bele. Ha szenvedést okozunk másoknak, az mit eredményezhet? Szorongást, félelmet, és haragot. Persze ezt senki se akarja. De valóban így is tesznek az emberek? Kedves olvasóm.
Gondolom Te is voltál már úgy, hogy a tudatodat harag uralja. Ilyenkor elveszítjük az emberi intelligenciánk legfontosabb részét: a bölcsességet. Azaz a jó és a gonosz közötti különbséget. Szerintünk a mai világban a harag az egyik legsúlyosabb probléma. Ha nyíltan, és okosan beszélünk, a harag szükségtelen mindennapi, emberi kapcsolatainkban. De mikor is támad fel bennünk a harag? Amikor nem tudjuk magunkat az ész segítségével igazolni. A harag erőt ad a konfliktusokra, szinte irányíthatatlan. Szerintünk a harag energiát ad más forrásokból. De ezt az energiát máshonnan is megszerezhetjük, annélkül hogy ártsunk magunknak, illetve másoknak. A harag a gyengeség jele. Most egy kicsit visszatérek a boldogsághoz. Ezen a világon abból fakadnak az értékek, hogy mások jólétét fontosabbnak tartjuk a sajátunkénál, a csalódottság, a zavarodottság és a fájdalom pedig mind az önző viselkedés gyümölcse. Ha önzetlenül viselkedünk, ha érdemük szerint bánunk másokkal, ez saját boldogságunk biztosítéka. De viszont fel kell ismernünk, hogy minden szenvedés forrása az énközpontúság, és minden boldogság forrása az, ha gondolunk másokra is.
Most megköszönöm kedves olvasómnak, hogy elolvasta. Nagy megtisztelés számunkra, hogy a gondolatainkat megoszthatjuk másokkal. Ellenvéleményre, és kérdésekre válaszolok.
Kérlek ha szeretnéd, hogy fojtassam a blogomat, jelezzél vissza.
A következő bologomba, az egoizmusról, és az igaz hamis barátokról szeretnék írni. Jelzem a párom és én minden nap beszélgetünk erről, és van mit beszélni róla. De van több téma, amit szeretnénk megosztani a kedves olvasóval.

OM MANI PADME HUM
Kategória: Olvasóink bejegyzései | Megtekintések száma: 1082 | Hozzáadta:: buddha1965
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Naptár

«  Augusztus 2011  »
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Block title