Amit te varázsolsz…

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Amit te varázsolsz…

A benned rejlő varázskövet csak te keltheted életre, senki más. Hiszen senki nem tudja rajtad kívül, hol is rejtezik? Talán ma már te sem. Oly mélyre küldted a világ forgatagában, hogy olykor, ha fel-felvillan a fénye, nem tudod mi az és honnan érkezik.

Nem tudom, megfigyelted-e már barátom: bármilyen tanítás érkezett az életedbe, legyen az bármilyen felkapott, elfogadott, egy idő után hiányoltál belőle valamit. Kerested, de nem találtad sehol. Aztán más irányba néztél, más úton indultál el, már-már azt hitted, megtaláltad, de ott sem volt!

Mert minden igazságból hiányzott valami: a te igazságod, a te fényed, a te nagyszerűséged, amit a te varázsköved rejt! De hát mennyivel egyszerűbb – gondoltad – mások után menni… Hiszen az már kitaposott út, s ha oly sokan mentek már rajta, rossz nem lehet. Ha így gondolod, csak nézz körbe, hogy mit látsz! Valóban ilyen világot rejt a szíved? Valóban minden rendben van?

Van benned egy csodálatos ragyogás, senkiével nem összehasonlítható, amit csak te hoztál a létezéseddel: ez a saját isteni fényed. Te csak ezzel a fénnyel létezhetsz, s amikor kopni kezd benned, mert nem táplálod naponta, lassan-lassan talajvesztett leszel. Ez az isteni fényed csak Isten fényéből tud táplálkozni, s bármiyen furcsának tűnik ez most, ő pedig a te fényedből. Ha kevesebb fényt adsz, kevesebb fényt kapsz: ez egy oda-vissza játék.

Hamis fénnyel Isten nem foglalkozik, az nem az ő világa.  Végtelentől fogva két világ létezik: a sötétség birodalma és a fény birodalma. Sosem volt haragvó és büntető Isten, sosem volt olyan Isten, aki eltaszít téged, akihez könyörögni kell, hogy bocsásson meg neked. Ő tudja, amit te még nem biztos, hogy tudsz: nincs mit megbocsátani. Ő tudja, amit te esetleg még nem, hogy a sötétségnek ellensége a fény, a sötétség mindig támadni fog, míg teljes diadalt nem arat a fény. (Ezért van a zűrzavar, a káosz.) Sosem volt sem pokol, sem mennyország rajtad kívül, mert mindkettő benned van, s hogy mikor melyik az erősebb, az rajtad múlik. A te fényeden. A te belső ragyogásodon.

Te, barátom a fényből érkeztél, s emlékszel erre a fényre, ez az, ami hiányzik olykor, ami után sóvárogsz, s olykor kiszakítva érzed magad az EGYségből. A sötétség mindent megtesz azért, hogy magához rántson. Hamis eszmékkel, hamis hitekkel. Isten helyett prófétákat mutat neked, Isten helyett vallásokat kínál neked. A sötétség nagyon jól tudja, hogyan tehetne minket ellenségekké. A sötétség harcol. Isten nem. 
Minden harcban csak vesztesek vannak, győztesek nem.  Ő csak megérinti a lelked olykor, amikor már messze jársz belső fényedtől, s feltesz benned egy halk kérdést: mondd csak, jó úton jársz? Valóban akarsz te menni? De sosem fog helyetted válaszolni.

Ő csak a varázsköved. Vallás és felekezet nélküli. Eszmenélküli. Tiszta fény és tiszta ragyogás. hatalmas és felülmúlhatatlan teremtő erő.

Amilyen te is vagy, barátom!

Gergely Zsóka

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Naptár

«  Október 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Block title