Amit te varázsolsz…

Adomány

Keresés a honlapon

Oszd meg!

Gyógyítás

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Amit te varázsolsz…

A benned rejlő varázskövet csak te keltheted életre, senki más. Hiszen senki nem tudja rajtad kívül, hol is rejtezik? Talán ma már te sem. Oly mélyre küldted a világ forgatagában, hogy olykor, ha fel-felvillan a fénye, nem tudod mi az és honnan érkezik.

Nem tudom, megfigyelted-e már barátom: bármilyen tanítás érkezett az életedbe, legyen az bármilyen felkapott, elfogadott, egy idő után hiányoltál belőle valamit. Kerested, de nem találtad sehol. Aztán más irányba néztél, más úton indultál el, már-már azt hitted, megtaláltad, de ott sem volt!

Mert minden igazságból hiányzott valami: a te igazságod, a te fényed, a te nagyszerűséged, amit a te varázsköved rejt! De hát mennyivel egyszerűbb – gondoltad – mások után menni… Hiszen az már kitaposott út, s ha oly sokan mentek már rajta, rossz nem lehet. Ha így gondolod, csak nézz körbe, hogy mit látsz! Valóban ilyen világot rejt a szíved? Valóban minden rendben van?

Van benned egy csodálatos ragyogás, senkiével nem összehasonlítható, amit csak te hoztál a létezéseddel: ez a saját isteni fényed. Te csak ezzel a fénnyel létezhetsz, s amikor kopni kezd benned, mert nem táplálod naponta, lassan-lassan talajvesztett leszel. Ez az isteni fényed csak Isten fényéből tud táplálkozni, s bármiyen furcsának tűnik ez most, ő pedig a te fényedből. Ha kevesebb fényt adsz, kevesebb fényt kapsz: ez egy oda-vissza játék.

Hamis fénnyel Isten nem foglalkozik, az nem az ő világa.  Végtelentől fogva két világ létezik: a sötétség birodalma és a fény birodalma. Sosem volt haragvó és büntető Isten, sosem volt olyan Isten, aki eltaszít téged, akihez könyörögni kell, hogy bocsásson meg neked. Ő tudja, amit te még nem biztos, hogy tudsz: nincs mit megbocsátani. Ő tudja, amit te esetleg még nem, hogy a sötétségnek ellensége a fény, a sötétség mindig támadni fog, míg teljes diadalt nem arat a fény. (Ezért van a zűrzavar, a káosz.) Sosem volt sem pokol, sem mennyország rajtad kívül, mert mindkettő benned van, s hogy mikor melyik az erősebb, az rajtad múlik. A te fényeden. A te belső ragyogásodon.

Te, barátom a fényből érkeztél, s emlékszel erre a fényre, ez az, ami hiányzik olykor, ami után sóvárogsz, s olykor kiszakítva érzed magad az EGYségből. A sötétség mindent megtesz azért, hogy magához rántson. Hamis eszmékkel, hamis hitekkel. Isten helyett prófétákat mutat neked, Isten helyett vallásokat kínál neked. A sötétség nagyon jól tudja, hogyan tehetne minket ellenségekké. A sötétség harcol. Isten nem. 
Minden harcban csak vesztesek vannak, győztesek nem.  Ő csak megérinti a lelked olykor, amikor már messze jársz belső fényedtől, s feltesz benned egy halk kérdést: mondd csak, jó úton jársz? Valóban akarsz te menni? De sosem fog helyetted válaszolni.

Ő csak a varázsköved. Vallás és felekezet nélküli. Eszmenélküli. Tiszta fény és tiszta ragyogás. hatalmas és felülmúlhatatlan teremtő erő.

Amilyen te is vagy, barátom!

Gergely Zsóka

Klubtagság

Meghívó!

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 23
Vendégek: 20
Felhasználók: 3
Zsóka, cintipapp, fruzsi555

Naptár

«  Február 2017  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Block title