Benned a Föld és benned az Ég

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block titleCsodálatos létező vagy, mert benned a Föld és Benned az Ég. S ha e kettő egységét megteremted magadban, megtalálod a belső harmóniádat is.

Most talán még e kettő között lebegsz, nem mersz sem itt, sem ott lenni igazán. Félsz a Földtől, mert nem igazán tetszik, amit itt látsz, s félsz az Égtől, hiszen azt sem érzed igazán. Megtalálni, rátalálni, ráérezni, mindkettő minden ízét érezni csak a szívedben fogod, az elmédben soha.

Benned a Föld, ez jelen létezésed színhelye, anyag vagy, a körülvevő természet része. Nem, nem annak a része, amit csak felszínesen látsz. Mert a felszín zavaros. A felszín feszültség, a felszín harc, a felszín hazugságok, becsapások sora. A felszín örökös összecsapás, eltávolodás.
A felszín örömteliség, kietlenség.

Benned a Föld, az igazi Föld, ahol te itt és most gyökeret eresztettél. Lehet, ez a gyökér most még nem elég erős. Még nem ment elég mélyre. Lehet, még nem látod mindazt a gazdagságot, kincset, gyönyörűséget, amit ad. Ha csak egy pillanatra is fává, virággá tudsz válni, ha csak egy pillanatra is eggyé tudsz válni az égen repülő madárral, megízlelsz valamit! Ha csak egy pillanatra is el tudod képzelni, hogy az óceán egy pici cseppje vagy, ha el tudod képzelni, hogy a havas hegycsúcs egy pici hópelyhe vagy, megízlelsz valamit. Ha el tudod képzelni, ha csak egy pillanatra is, hogy te vagy szellő, mely simogat, s te vagy a napsugár, ami beragyog az ablakon, megízlelsz valamit.

S mondd csak, morzsoltál-e már szét az ujjaid között egy darab földet, hálát adva, hogy ellát élelemmel, s fogtad-e már a tenyeredbe a hulló esőt, hálát adva a vízért, amely részed is?

Próbáld ki, s elkezded érezni, hogy te magad is egy vagy a Földdel, mindennel mi itt van, része vagy, már nem vagy kívül, eggyé válsz. Először fogod érezni igazán a tested, amelyben létezel, amire eddig így oda sem figyeltél. Először fogsz úgy nézni a testedre, hogy mindaz, ami téged körülvesz, minden sejted alkotó eleme.

Benned van az Ég, a tiszta, fénylő ragyogás, lelked és szellemed. Benned van mindaz, amit idehoztál, s ami ritka kincs. Benned van az ég, amely nem ismer határokat, nem ismer lehetetlent, benned van az ég, a maga teremtő erejével.

Benned van az ég, ahol csak egység van, ahol minden és mindenki egy.
Az ég, ahol harmónia van, béke van, szeretet van. Az ég, ahol egység van.
Benned van az ég, a tiszta energia, mely mindent eláraszt, minden éltet.
Benned van az ég, mely mindent és mindenkit átölel lüktető energiával, a legnagyobb energiával, a szeretettel. Hiszen szeretetlények vagyunk itt valamennyien. Nem, nem a szeretet követei, hírnökei, hanem a szeretet maga.
Mert tudsz szeretni, én tudom! Mert tudsz fénylőn ragyogni, én tudom!
Hiszen benned van!
Benned van az ég, amely nem vallás, hanem egység az Létezővel, a Vagyok -kal. Aki mindig is volt, nincs kezdete és vége, ahogyan neked sincs. Egyek vagytok, végtelenek vagytok. Határtalanok, hatalmasak.

Benned van a Föld és benned van az Ég. Érezd mindkettőt, s egységben leszel. S ebben az egységben eltűnik minden félelem, minden aggódás, eltűnik az elkülönülés.

Nem marad más, mint az igazi létezésed: a szeretet maga.

Zsóka

 

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 13
Felhasználók: 0

Naptár

«  November 2017  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Block title