Hamis „mesterek”, hamis tanítások 1. rész

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Hogyan is lehetséges megkülönböztetni a hamisat a valóditól, egy olyan világban, ahol lassan már semmi sem az igazi? Hogyan lehetséges elválasztani a jót a rossztól, a szépséget a rútságtól, a szeretetet a szeretetlenségtől? 

Biztosan te is érzékeled, hogy három részre szakadt, felgyorsult világban élünk. Élnek lelkek, akik már megtalálták az útjukat, ők vannak kevesen. Hangjuk halk, szelíd. Élnek lelkek, az utat keresők, az ő számuk a legnagyobb. Ők csendes szemlélők. S élnek lelkek, akik megérezvén a változást, egyre makacsabbul és gátlástalanabbul akadályai mindennek, ami forrongásban, változásban van. A hangosak. A zajosak. Akik azzal kábítanak téged, hogy náluk a mindentudás ereje, az üdvözítő megoldások kulcsa.

Elindult már régen ez a küzdelem. Most hág tetőpontjára.

Honnan ismerszik meg a bölcs? Ha kérdezel tőle, sok mindenre az lesz a válasza: nem tudom. Nem tudom, mert a Létezés végtelen, és ebben a végtelenségben rejlik minden gyönyörűsége, a megismerhetetlenségében öröme, fájdalma, szárnyalása, zuhanása, az egyszer fenn és egyszer lenn körforgása.

A bölcs hallgat, ha nincs mit mondania, s szól, ha lelke üzenni kíván. 

A bölcs soha nem ígér neked semmit. Nem tár ki helyetted ajtókat, s nem visz el olyan magasságba, ahonnan visszazuhansz. A bölcs nem fogja kinyitni a harmadik szemed, ha te erre nem vagy még kész, mert tudja, hatalmas zuhanás a vége. Mert tudja, hogy a Létezés ma teljesen másról szól: a belső szívedről, s az abban lakó univerzális szeretetről, az önmegadásodról, a feloldódásodról a szeretetben. A bölcs nem fog téged megtanítani arra, hogy lásd az aurádat, s másét, mert mit érsz mindezzel, ha hiányzik belőled a szeretet szentsége. A bölcs nem fogja vizsgálni a csillagok állását, s elmondani neked, mit hoz a jövő, mert nagyon jól tudja, hogy a Létezés bár örök, de folyamatos változásban van, s tudja azt is, nincs előre megírt forgatókönyve a sorsodnak. A bölcs tudja, hogy a karma nem a végzeted, a büntetésed, hanem hatalmas lehetőség a cselekvésre.

A bölcs tökéletesen tisztában van azzal, hogy ő csak egy kapu, egy ajtó, egy híd, amelyen túl kell lépned. Tökéletes tisztában van azzal, hogy benned van a világmindenség legmagasabb szintű energiája, a szereteté, s ez a forrongó létezés most éppen erről szól. 
Tökéletesen tisztában van azzal, hogy minden technika, meditáció csak akkor gyarapítja a Létezést, ha végre-végre kibékülsz önmagaddal, kinyújtod magad felé a kezed, s végre szereted, békét kötsz azzal a lénnyel, aki vagy. 
A bölcs sosem ígér gyógyulást, mert a gyógyulás benned van. A bölcs sosem ígéri neked, hogy ha az ő útját járod, az életed csupa harmónia és boldogság lesz, mert a földi lét gyönyörűsége nem ebben rejlik.
A bölcs sosem mondja, hogy egyetlen út van, s ez az ő útja.

A bölcs alázatos, szelíd, melletted van, ha kell, de visszahúzódik, amikor neked küzdened kell. Mert a küzdelmeidet csak egyedül viheted véghez, egyedül vívhatod meg, s még azt sem ígéri neked, hogy mindig győztes leszel.
A földi létezésünk ellentétpárokból áll. Szeretetből, gyűlöletből, igazságból, igazságtalanságból, megértésből és kitaszítottságból, örömből és fájdalomból. A legkeményebb létezésforma a Létezésben. S ha te mindezt tudod, elfogadod és megérted, már mindent tudsz a földi létezésedről, amit tudnod kell.

Sok utat fogsz megjárni, míg egy bölcsre találsz. Mert sok a hívó szó, s te ezerfelé szaladsz. S mivel hinni akarsz, hinni szeretnél, hát hinni is fogsz sok mindenben az utadon. De a kereső lélek, az igazán kereső, s nem önmaga ellen menekülő lélek előbb-utóbb eljut egy bölcshöz, aki a szemébe mondja: tudod, én is ezt az utat járom.
Induljunk hát el közösen, menjünk egy darabon, örüljünk egymásnak, amíg lehet, s ha majd elválnak útjaink, akkor is veled maradok. Mert minden és mindenki egy.

Kevés bölccsel találkoztam. Egy kezemen meg tudom számolni. Az összes többi számomra csak a bölcsesség látszat volt, az útkeresők zsákutcába hívása. S a zsákutca végén már nincs hova menni. Onnan csak visszafordulni lehet.

Zsóka

Gondolataidat oszd meg velünk a Fórumunkban>>>


Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Naptár

«  Október 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Block title