Szívedből teremtett világ

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Minden gondolatoddal világot teremtesz. A te világodat. S hogy milyen világot teremtesz magadnak, azzal formálod a közös világunkat is.  Sok-sok kis teremtett világ adja annak összességét, amelyben ma élünk.

S hogy milyen ez a világ? Csak nézzél szét, s azt látod: csupa feszültség, csupa káosz, csupa szeretetlenség, önzés, hazugság, egymás ámítása. Álarcokat viselő emberek álarcosbálja. Semmi sem valódi. Semmi sem igazi. Elméből teremtett világ.

Az elme csak a zűrzavarra képes, mert feltételez, mert kombinál, s ami oly szép és egyszerű, azzal nem tud mit kezdeni. Az elme egy futóbolond, csak szalad szerteszét, egyszerre több irányba, s békessége soha sincs.

Ilyen az elme, ha engeded.

S ilyenné válik a szíved is, ha az elme megy a szívedbe – nem véletlen a mondás: kőszívű ember. Ha az elme megy a szívedbe, keménnyé válsz, s ebbe előbb-utóbb belepusztulsz, élő halott leszel, mert a szabad szív maga az élet. Az élet áramlása, lüktetése.

Az emberiség legnagyobb problémája, hogy nem a szívével teremtette azt a világot, amelyben él.

Itt az ideje, hogy világot teremtsünk a szívünkből, a lelkünkből. Mert az út, amelyen eddig jártunk: zsákutca volt. S minden zsákutcából csak visszafordulni lehet, előre menni nem.

Fordítsd meg a dolgot: engedd, hogy a szív menjen az elmédbe. Engedd, hogy a szív váljon uralkodóvá, s megteremtődik benned, s körülötted a harmónia. Ugye ismered a következő mondatot? Jól csak a szívével lát az ember!

S jót teremteni is csak a szívünkből, a szívünkkel tudunk.

A szív érzés, érzelem. A szívben nincs logika, nincs kétség, nincs lehetetlenség. A szív összhangot teremt közötted és a Létezés között, közötted és embertársaid között.

A szívedben csak megértés és szeretet van, a másik el – és befogadása.

A szívedben csak harmónia van, hatalmas rezgésszámú szeretethullám, mely egyre magasabbra és magasabbra emelkedik – ha hagyod.

Ez az energia visz el a belső békéig, ahol már nincs harag, gyűlölet, irigység.  Mert szív a szívvel, lélek a lélekkel összeér. Itt csak összetartozás van, egy nagy család, ahol minden és mindenki egy.  Ez maga a Létezés. Az igazi világ. Az összes többi csak hazug ábránd.

Sok élethelyzet van, sok megoldandó feladat.  Old meg a szívedből. Válaszolj a szívedből. Mit érzel belül? Mi az igazi, szívből jövő válasz a kérdésekre?

Te vagy önmagad mestere, minden tudás ott van benned. Az igazi, mély, belső tudás.

Ennek semmi köze a világi, felszínes tudáshoz.  Hagyd, hogy kinyíljon benned, s virágba boruljon ez az igazi, belső tudás, a szív hatalma.

Ma még halkan szól. Ma még csendesen lépked, mert az elme elnyomja. Az elme hangos és erőszakos. Az elme ma még küzd a szívvel – ez benned a kettősség.

Szeretettel, önmagad iránt érzett végtelen szeretettel fel tudod vinni a szívedet az elmédbe. S ebben a pillanatban kitárul előtted a Létezés igazi kapuja, ebben a pillanatban meglátod saját és mások fényét, melegét, csak a végtelen szeretet hullámzik benned.

Szeretned csak szívből lehet – elméből nem. Szabad ember csak szívedből lehetsz – az elmédből nem. Boldog ember csak a szívedből lehetsz – az elmédből nem.

A szíved a kulcs a Létezés ajtaján. A szíved a kulcs, mely minden ajtót kinyit. A szíved a kulcs önmagad és embertársaid felé.

 

A szívedből teremtett világod igazi valóság.

Nincs más valóság.

 

Teremts új világot. Szívedből, szeretettel.

Zsóka


Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 31
Vendégek: 28
Felhasználók: 3
gwyn022, cnzsuzsa, CsillagVirág

Naptár

«  Október 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Block title