Törvényen kívül

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Minden gondunk okozója, ha törvényen kívül – az Univerzum törvényein kívül – élünk. Törvényen belül minden tökéletes.

Milyen érdekes, hogy az emberek által gyártott törvényekre mindig odafigyelsz. Pedig vannak olyan együttélési szabályok, olyan eszmék, olyan ideálok, amik csak béklyóba kötnek, bezárnak, rabbá tesznek. S te engedsz ennek, s így előbb-utóbb a saját raboddá is válasz. Te leszel a rab, s a börtönőröd egy személyben.

Egyszerű dolgok ezek, a baj csak az, hogy ezek a dolgok halmozódnak. Műviselkedések, műmosolyok, műmozdulatok. Azt hiszed, ha azzá válsz, ha azt cselekszed, mint a többiek, jó lesz. Azt hiszed, ha eszméket, divatokat követsz, el és befogadnak. Aztán rájössz, hogy ez így valahogy neked még sem jó, vagy nem jössz rá, csak egyszerűen rosszul érzed magad. Hogyan is lehetne ez másképp, hogyan is létezhetnél igazán, szabadon, ha önmagadtól, az egyetemestől messze vagy?

Az Univerzum törvénye nagyon egyszerű. Mindent megkapsz, abban a pillanatban, amikor megértél rá. Mindent elérhetsz, s mindent megtehetsz, minden álmod és vágyad valóra válhat, amivel nem bántasz másokat, amivel önmagad, s a többieket is egyaránt gazdagítod, s a miben hiszel.

Sokan nem hisznek a hit erejében, azt gondolják, elég csak akarni a dolgokat, s akkor is valóra válnak. Ami belső hit nélkül történik, az csak átmenetileg lesz a tiéd. Abban a pillanatban, ahogyan feltűnik benned a kétely, minden semmivé foszlik. Éppen azért, mert a hit, hogy nem lehet, nem történhet másképp, eltávolodott belőled. Ez a baj az imádsággal is. Sokan –ismerőseim közül is jó páran – évek óta mondják ugyanazt az imát, ugyanazt a kérést, vágyat ismételgetik, mintha Isten feledékeny lenne. S egyszer sem jut eszükbe, hogy a kérés elmondásával minden elrendeződött.  Egszer  sem jut eszükbe elmondani a kérés után: és ez így van. Itt és most. Köszönöm!Nem kell elmondani újra és újra, csak várni kell, s nyitott szívvel élni. Nyitottnak lenni, elérhetőnek lenni, hogy amikor a kérés teljesül, ne menjünk el mellette.

Törvényen belül minden egyszerű. Mindent magadhoz vonzasz, amire vágysz. A nagy kérdés csak az, hogy te képes vagy-e megfogalmazni a vágyaidat. A megfogalmazásnál nincs vagy-vagy, vagy így, vagy úgy. Szeretnél gazdag lenni? Jelentsd ki: gazdag vagyok, mert megérdemlem. Járjon át ez az érzés, érezd, hogy már most ebben a pillanatban mindent birtokolsz, amit szeretnél. DE! Ne fogalmazd meg, hogy ez mikor, hogyan, kivel történjen. Hagyd, hogy az Univerzum (Isten, vagy hívd, ahogyan neked jól esik) mozgásba lendítsen mindent. Semmit nem kell tenned, csak hinned, a szíved legmélyén is hinned abban, hogy a vágyad beteljesül, s várakozni. Türelemmel. Nem kell besegítened. Azzal csak mindent összezavarsz. Azt mondod: szerelmes akarsz lenni, s ebben a szerelemben boldog akarsz lenni. Ne tedd hozzá, hogy mindez csak a Józsival, a Marikával lehetséges. Ez így nem működik. A Törvény jobban ismer téged, mint te magad, s jobban ismeri azt a másikat is, akire vágysz. Hozza, küldi, csak meg kell lásd. Ha nyitott a szíved, ráérzel, megérzed a másik emberben, hogy ő az. De ha előre eldöntöd: banki tisztviselő legyen, ilyen magas, ilyen súlyú, ilyen szemű és hajú, nem sorolom, nem biztos, egyáltalán nem biztos, hogy nem mész el amellett, akivel boldog lehetnél.

Törvényen belül minden egyszerű. Itt nem kell megjátszanod magad, az lehetsz, aki vagy. Törvényen belül nem ér csalódás az emberekben, mert hasonló hasonlót vonz. Pesszimista pesszimistát, optimista optimistát. Így sokszorozódnak meg az energiák. Nem mindegy hát, minek engedsz teret a fejedben és a szívedben.

Ha arra vágysz, hogy az élet gyönyörű legyen, hogy minden cseppjét kiélvezd, ezt nem érheted el szomorú szívvel, könnyes szemmel. Ha a bánat az éltető energiád, nem várhatsz örömre. Képessé kell tenned magad arra, amit szeretnél.

Törvényen belül minden egyszerű. Ne élj hát kívül. Nem erre születtél. Ez a Föld nem a siralom völgye. Csak nézz szét. Mennyország, ha azzá teszed. Először magadnak. S ha ez megtörtént, mindenki számára azzá válik, akit csak megismersz, akit csak megérintesz.

Zsóka

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 11
Felhasználók: 1
Mamek

Naptár

«  Szeptember 2017  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Block title