Ütkozések

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title


Ütközések

Talán azt gondolod, hogy olykor ütközésbe kerülsz a világgal, az embertársaiddal, helyzetekkel. Ez nem így van: te csak saját magaddal kerülhetsz szembe. A te világodat te formálod, a köréd gyűlőket te választod, a helyzeteket te teremted.

Tudom, a világ mást sugall: mindig háríts, mindig védekezz. De nincs mit hárítani, nincs mi ellen védekezni. Ha belépsz a belső valóságodba, mindig helyre kerülnek a dolgok.

Ebben a belső világban világossá válik számodra, hogy az élet nem harc, nincsenek győztesek és vesztesek. Az élet küzdelem, s a legnagyobb küzdelem megtalálni újra elveszített önmagad. A harcban mindig sérül valaki, valaki mindig alulmarad. A küzdelem törekvés egyre magasabb és magasabb csúcsok felé: az élet teljessége felé.

A harcokban csak vesztesek vannak, a küzdelemben csak győztesek. A harcban csak ellenséged van, a küzdelemben ellenfeled. A küzdelem mindig gazdagabbá tesz tapasztalatokban, emberségben. A küzdelem próbatétel, amelyben te állítod fel a mércét.

Az életben nincsenek ütközések: más érzések, eszmélések, gondolatok kavaroghatnak körülötted, mint amelyek benned élnek. A kérdés csak az: melyiket vállalod fel? Azt, ami te vagy, vagy azt, ami körülötted kavarog? Az előbbi a nehezebb, mert ehhez bátorság kell, kitartás kell, erő kell. Az utóbbi az megy magától is.

A körülötted kavargó világ arra sarkall: ütközz, harcolj, győzz le másokat! Kész receptekkel szolgál e „nemes” harchoz. De azt már nem mondja meg neked, hogy győztesként is csak vesztes lehetsz, mert elvész belőled lelked lénye: az együttérzés, a béke, a szeretet, a nyugalom.

A harc feszültté tesz, a küzdelem oldottá. A küzdelemben megtanulsz repülni, a harcban csak a földre zuhanhatsz. A harc újabb és újabb harcot szül, melyben csak eléghetsz. A küzdelem mindig új teret, tágas eget, tágas szívet teremt.

Ha mélyen magadba nézel, tudod, hogy sosem akartál harcolni semmiért sem. Megküzdeni valamiért, elérni egy szép álmot, azt igen!

Mi nem egymás ellenére élünk idelenn, hanem egymásban élünk. Nem egymás mellett, hanem együtt! 

Ne legyőzni akard önmagad, hanem küzdj meg magadért. Küzdj meg az álmaidért, küzdj meg azért az útért, amely hozzá vezet. Ne harcolj önmagadért önmagad ellen, mert csak vesztes lehetsz. A küzdelem győztessé tesz. Nem hagysz magad után csatateret, nem okozol sem magadnak, sem másoknak fájó sebeket.

A küzdelem gyönyörű – az élet teljessége.
A harc kegyetlen – maga a halál.

ZsókaKlubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Naptár

«  Október 2017  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Block title