Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Életmóddal kapcsolatos könyvek » Könyvek - életmód

Gulyás Péter Pál - Köldökcsillag a Pocakhegyen - Az anyaság mítosza Doc.
[ · Letöltés távoli szerverről (344 KB) ] 2015-05-16, 08:34

A Köldökcsillag a Pocakhegyen az ősi anyaságmítoszt restaurálja. – Ezt akár világmítosznak is nevezhetnénk, hisz a földkerekség mítoszai, legendái, továbbá mindaz, ami a folklór birodalmában lakik, ennek a közös anyatőnek testvérhajtása. És valóságosan is a kozmikus anyaságot dicsőíti, hisz a régiek a Földet valódi anyának, és az Eget emberszabású apának látták. Őseink ebben az álomszerű virtuális térben tevékenykedtek, lényegében a középkorig, s a természeti népek máig ezen a hiten állnak. 
A szerző útja során igyekszik a geocentrikus kozmoszélményt is átéreztetni, hiszen a régi Égbolt, a Föld, Nap, Hold tegnapig valami egész mást jelentett. Az ősalkotások pedig csak úgy érthetőek, ha a régiek bőrébe bújunk, mert modern beidegződéseink átkódolják olvasmányainkat. 
Miért van szükségünk erre? 
Mert elfeledtük, hogy a kezdet kezdetén egy tiszta és érthető ősmítosz áll, melynek a kristályrendszere, hogy hogy nem összeomlott. Mindez egy máig tartó ideológiai földcsuszamlást okozott. Elfeledtük azokat a ragyogó, és világos kezdetkori állapotokat, azokat az életsegítő erőket, melyek segíthetnének bennünket a mai létünket élhetővé, teljesebbé tenni. Megérteni és átélni az élet, az anyaság folyamatos csodáját, elődeink csodálatos teljességét a világmítoszból, melynek része a magyar mitológia is, ahonnan a szerző szintén idéz érdekes részleteket. Gulyás Péter Pál az ősegységet igyekszik tudományos igénnyel rekonstruálni, szórakoztató, olvasmányos időutazás keretében. 

Kategória: Könyvek - életmód | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 1277 | Letöltések: 521 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title