Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Életmóddal kapcsolatos könyvek » Könyvek - életmód

Hámori Eszter - Koraszülöttség ​és az anya-gyerek kapcsolat kezdete PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (11 MB) ] 2016-11-23, 07:20

A ​​modern fejlődéspszichológia egyre többet tud a koraszülöttségből fakadó lehetséges problémákról, amelyek érinthetik a gyermek kognitív és a társas fejlődését. Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a korai prevenció, annak felismerése nyomán, hogy a koraszülöttség önmagában még nem jelenti a gyerek „hátrányos pályára” állását. 
A könyv sok szempontból hiánypótló a koraszülöttekkel foglalkozó fejlődéspszichológiai kutatások sorában. Egyrészt azért, mert a legnagyobb rizikónak kitett, egészségesen, ámde átlagban három hónappal korábban születettekkel foglalkozik. 
Másrészt, mert a korai anya-csecsemő kapcsolat jellegzetességeit empirikusan vizsgálja és az abban rejlő korrektív lehetőséget kutatja. 
Az élet első hónapjai rendkívüli fontosságúak minden csecsemő-anya pár életében. A nagyon korán születettek esetében épp ez az időszak terhelődik meg a szükségszerű kórházi tartózkodással és az anyától való elszakítottság élményével. 
Vajon milyen következményekkel járhat a fejlődőü kapcsolatra nézve ez a hosszú korai szeparáció? 
Maradandóak-e ezek a korai traumák vagy változhat-e hatásuk a fejlődés folyamatában? 
Hogyan hatnak az anya szorongásai a korai interakcióra? 
Milyen pszichés és mentális készségek segítik az anyákat abban, hogy a kapcsolat indulásának e nehéz időszaka feloldható legyen? 
Hogyan függ mindez össze a csecsemő kötődési mintáinak kialakulásával? 
A könyvben számos olyan kutatási módszerrel ismerkedhetünk meg, amelyek segítségével a feltett kérdések empirikusan vizsgálhatóak. Az összefüggések empirikus elemzése egy absztrakt világába vezeti az olvasót. Ez azonban elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy tudományosan megalapozott feltevésekre lehessen építeni a beavatkozás és a korai megelőzés terén. 
A könyv feltétlenül ajánlható a témával foglalkozó szakemberek, valamint a fejlődés e korai ága iránt akár a segítő szakmában, akár az egyetemi képzésban érdeklődők számára.

Kategória: Könyvek - életmód | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 648 | Letöltések: 235
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0

Block title