Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Életmóddal kapcsolatos könyvek » Könyvek - életmód

John J. Tarrant · Mortimer R. Feinberg - Miért csinálnak okos emberek égbekiáltó ostobaságokat? DjVu
[ · Letöltés távoli szerverről (3.5 MB) ] 2015-01-28, 07:34

Megatévedések az üzlet és a politika terén. Hogyan követték el és előzhették volna meg őket? Mit tehetünk mi, hogy ne szaporítsuk a listát?

Az intelligencia nagyon fontos – de vannak, akiknek a kiemelkedő koponya esetenként inkább árt, mint használ. Sikerünket nem csupán a versenytársak, vagy a körülmények akadályozhatják, hanem saját intellektusunk is, mert mint Mortimer Feinberg mondja, „a kiemelkedő intelligencia hajlamos aláásni saját hatékonyságát.”

A könyv kiemelkedő politikusok, üzletemberek , közéleti személyiségek által elkövetett megaostobaságok post mortem vizsgálata. A szerzők tanulságos példákon mutatják be hogyan rohannak kimagasló koponyák a szakadék felé, bevetve intellektusuk hatalmas erejét; hogyan tapadnak rögeszmésen elképzelésekhez – és érvelnek mellettük ragyogó logikával – melyek használhatatlansága egy kevésbé eszes, de józan ember számára első pillanattól kezdve nyilvánvaló.

Szerencsére az intelligenciának ez az ámokfutása megfékezhető. A könyvben bemutatott megelőzési technikák segítenek, hogy elkerüljük ezt az önrontó tendenciát – legyünk még kezdők a pályánkon, vagy legyünk már fenn a csúcson. A szerzők bölcs tanácsai megóvhatnak attól, hogy az IQ-nk álnok árulónkká váljék életünk fontos dolgaiban.

Kategória: Könyvek - életmód | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 507 | Letöltések: 288 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 12
Felhasználók: 1
back2home

Block title