Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Életmóddal kapcsolatos könyvek » Könyvek - életmód

Kovács András · Dr. Kiss András · Landi Anna - Miért ne dohányozzunk? PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (1 MB) ] 2016-03-31, 11:45

Nagy erénye a könyvnek, hogy nem leszoktatni akar, hanem tájékoztatni. Méghozzá a legmagasabb, mégis közérthető színvonalon. 
Bizonyos, hogy a szakemberek is sokat forgatják majd a munkát, hiszen kitűnő összegzését kapják mindannak, amit az orvostudomány a dohányzás hatásairól feltárt. Dohányosoknak és nem dohányosoknak pedig egyértelművé teszi, miről is van szó. Igen, egyaránt szól a könyv mindkét, folyamatosan változó tábornak, muníciót nyújtva a társadalom számára a cigaretta ellen. Mert, ahogy már az első sorok hangsúlyozzák – és valóban ez a gondolkodás hatja át a könyvet –, a szerzők nem a dohányos ember ellen, hanem a védelmében lépnek fel. 
Ez a józanság teszi – a baj nagyságához képest – szelíddé a záró, a leszokás lehetőségeit elemző fejezetet. De hát ez a realitás. Talán ha kiegyensúlyozottabb lesz a társadalom, csökken a dohányzás feszültségoldó, élményt pótló jelentősége, javul majd a helyzet. 
A század derekán az angol orvosok elhitték mindazt, amit ez a könyv is ír a dohányzásról. Viszonylag rövid idő alatt nyolcvan százalékról húsz százalék alá csökkent a dohányzók aránya. Ez gyakorolta a legnagyobb hatást a társadalomra a dohányzásellenes tevékenység elemei közül. Talán nálunk is segítene ez a módszer. 
Dr. Frenkl Róbert

Kategória: Könyvek - életmód | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 400 | Letöltések: 188 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title