Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Edward Ashpole - A Földön kívüli értelem kutatása PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (2.1 MB) ] 2015-01-26, 09:37

Ha sikerülne értelmes életre bukkannunk valahol a világegyetemben, az az emberiség történetének egyik legizgalmasabb eseménye lenne. 
A rádiócsillagászok olyan bizonyítékokat keresnek, amelyek alátámaszthatják a Földön kívüli értelmes élet létezését; tevékenységük angol elnevezésének rövidítése: SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence = a Földön kívüli értelem kutatása). Ez az időszerű, elgondolkodtató könyv ennek a kutatásnak a biológiai, csillagászati és filozófiai hátterét világítja meg. Ma rádióteleszkópok pásztázzák a csillagos eget, és az adatokat nagy teljesítményű számítógépek segítségével értékelik ki a szakemberek. Így a kutatás jóval átfogóbb, hatékonysága pedig több ezerszerese a korábbinak. Az USA Űrkutatási Hivatalának (NASA) SETI-programja keretében ötéves előkészítő munka után kezdték meg a megfigyeléseket, és egyidejűleg 8 millió rádiócsatornát tudnak figyelemmel kísérni. A Harvard Egyetemen végzett kutatás is hasonló nagyságrendű. A tudósok a világ minden táján kiveszik a részüket az egyre intenzívebb, egyre növekvő mértékű megfigyelésekből és elméleti kutatómunkából, így Franciaországban, Németországban, Japánban, Magyarországon, a Szovjetunióban, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. 
A témával foglalkozó szakirodalom – fizikusok és csillagászok művei – elsősorban csillagászati szempontból közelít a tárgyhoz. Edward Ashpole műve a SETI biológiai vonatkozásait hangsúlyozza, amivel az elmúlt 25 év során foglalkozott. A napilapok tudományos rovatai, a magazinok és a szakfolyóiratok rendszeresen közlik a szerző cikkeit, amelyek a biológia alapjaival, a csillagászattal és az űrkutatás tudományos eredményeivel foglalkoznak. Ehhez a fontos, képzeletünket megfogó könyvhöz is Ashpole sokéves, több száz közleményt eredményező kutatómunkája szolgáltatja a háttérinformációt.

Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 517 | Letöltések: 272 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0

Block title