Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Papaji - Az igazság oroszlánja PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (18 MB) ] 2015-01-31, 11:06

Egyre többen jutnak arra a felismerésre, hogy saját nyugalmunk és világunk békessége nem mástól függ, mint elménk békességétől. Ebben a több szempontból is rendkívüli könyvben finom részleteket találhatunk a meditációról és a jóga végcéljáról: az elmemûködés megszüntetésérõl, meghaladásáról. Tanítása és naplója által egy olyan indiai tanító belsõ tapasztalataiba pillanthatunk bele, akit sokan a századvég legnagyobb hatású mesterének tartanak, és aki élete végéig fáradhatatlanul igyekezett megosztani az õt felkeresõkkel az általa felismert igazságot.

„Vajon az igazság, amit keresel, távol van-e tőled bármikor? Ha igen, akkor talán keresned kell, meg kell nézned, hol veszítetted el. De ha sohasem volt távol, akkor milyen erõfeszítés szükséges a megtalálásához? Vajon ez az igazság valaha is távol volt, különálló volt tõled? Nem. Azért teszel erõfeszítést az igazság elérésére, mert úgy hiszed, hogy az olyasvalami, ami még nem a tiéd. Mindössze annyit kell tenned, hogy elengeded ezt az elképzelést, hiszen az igazság mindig jelen van, s arra vár, hogy felismerd, és tudomásul vedd a létezését.”

 Srí H. V. L. Púndzsa (Pápádzsí, angolosan Papaji) 1910-ben született, és 1997-ben hunyt el. Srí Ramana Maharsi, a csendes dél-indiai bölcs tanítványaként a nem-kettõsség hagyományát képviselte, melynek központi tanítása az egyéni lélek és a világlélek azonossága. Az advaita védánta szerint egyedül a világ alapjául szolgáló Végsõ Valóság (Brahman) létezik, az ego és a világ pedig valótlan.

Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 1334 | Letöltések: 592 | Hozzászólások: 4
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Block title