Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Simcha Jacobovici, Charles Pellegrino - Jézus családjának sírboltja PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (1.1 MB) ] 2014-06-25, 08:15

A Jézus családjának sírboltja egy olyan felfedezés történetét meséli el, ami könnyen lehet, hogy minden idők legnagyobb régészeti felfedezése: a názáreti Jézus családi sírjának felfedezését. 1980-ban Jeruzsálem egyik külvárosában egy lakókomplexum építkezése során véletlenül ledózeroltak egy sírt, mire azonnal a helyszínre hívták az Izraeli Régészeti Hivatal régészeit. Odabent a régészek tíz csonttartó urnára, vagyis koporsóként szolgáló I. századi mészkő ládára bukkantak. Hatra nevet is írtak, többek között Jézusnak, József fiának, két Máriának, és Júdásnak, Jézus fiának a nevét. A csapat arra a következtetésre jutott, hogy a nevek szokatlan egybeesése pusztán véletlen. Miután elvitték és katalogizálták a csonttartó urnákat, hagyták a sírt, hogy az építők befejezhessék, amit elkezdtek. 
Huszonöt évvel később Simcha Jacobovici - Emmy-díjas újságíró - felkutatta az urnákat az Izraeli Régészeti Hivatal raktáraiban, és úgy döntött, utánanéz a nevek figyelemre méltó egybeesésének. Simcha feltérképezte, majd lokalizálta az eredeti sír helyét, ami meglepetésére még akkor is épségben volt. Miután példátlan módon engedélyt kapott, hogy felnyissa, hamaraosan rádöbbent, hogy a régészek olyan kulcsfontosságú bizonyíték felett siklottak el, ami ezt a leletet rendkívüli - az ember életében csak egyszer adódó - felfedezéssé tette. 
Ez a történet méltó rá, hogy a világon mindehol az újságok címoldalára kerüljön, és alapvető krédéseket vet fel a történelmi Jézussal kapcsolatban. Vajon a feliratokban szereplő "Jézus" és "Mária" az evangéliumi Jézus és Mária Magdolna? Az olvasó nagyszerű utazáson vehet részt, ami egy statisztikai elemzéstől indul, és egy kétezer éven átívelő időutazásba torkollik, egy Helyszínelőket megszégyenítő nyomozásba a DNS-ek és a nyomok után, melyeket az idő hagyott a sírokon. A Jézus családjának sírboltja rendkívüli megoldást kínál egy ókori rejtélyre. 
Ez a könyv a régészet, a történelem és a teológia figyelemre méltó kombinációja, ami megváltoztatja majd a gondolkodásunkat Istenről, a vallásról, és mindenről, amit Jézus életéről és haláláról tanultunk.

Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 544 | Letöltések: 302 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 15
Vendégek: 14
Felhasználók: 1
back2home

Block title