Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Sri Ramana Maharsi: Tudatos halhatatlanság PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (12.9 MB) ] 2010-10-25, 08:19
 Ajánljuk e kötetet mindazoknak, akik a világ és önmaguk természetének felismerését tűzték ki maguk elé. „Az Önvaló felismeréséről vagy Isten eléréséről beszélünk – az időben. Nincs azonban semmi elérendő. Már most is az Önvalóban létezünk, s olyan sem lesz soha, hogy közelebb lennénk Istenhez, mint most vagyunk...."
„Tudatosságunk töretlen, folytonos és örökkévaló. Májá, önhipnózis azt képzelni, hogy most mások vagyunk. Ébreszd fel önmagad ebből a hipnotikus állapotból! Az ego áltatja magát azzal, hogy két én létezik: az egyik, amelyiknek most a tudatában vagyunk [a személy], és a másik, a magasabb, az isteni, amire majd egy nap ráébredünk. Ez nem igaz. Csak egyetlen Önvaló létezik, amely teljesen tudatos most és mindörökké. Számára nincs múlt, jelen vagy jövő, mert túl van az időn."

Részletek a könyv előszavából Százhuszonöt éve, hogy 1879-ben megszületett egy kis dél-indiai faluban a modern India és az egyetemes gondolkodás egyik legnagyobb alakja, Srí Ramana Maharsi. Korunk egyik legkiemelkedőbb szentje iskolás fiúként, egy váratlan halálélmény hatására ismerte fel önmaga – indiai kifejezéssel Átmanja, azaz Önvalója – azonosságát a végső Valósággal, az abszolútummal. Ez az azonosság életének hátralévõ ötvennégy esztendejében soha el nem hagyta, s éppen ez az, ami szavai rendkívüli erejét adja. Srí Ramana Maharsi ismertsége nem kis részben éppen e könyv két szerkesztőjének köszönhető. Paul Brunton fiatal, kétkedő angol újságíróként azért utazott Indiába, hogy saját kezűleg leplezze le a „különböző jógik és fakírok szemfényvesztését". Útja során azonban – önmaga számára is váratlanul – spirituálisan rendkívül fejlett emberekkel találkozott, akik közül a legnagyobb hatást a dél-indiai bölcs (risi), Srí Ramana Maharsi tette rá. A vele való találkozás átformáló erejű élménynek bizonyult Brunton számára. Indiai tapasztalatáról és a Maharsival való találkozásának részleteiről az 1934-ben megjelent A Search in Secret India című könyvében számolt be (mely magyarul India titkai címen jelent meg, már a harmincas években, Baktay Ervin szakavatott fordításában). Ez a könyv egy csapásra ismertté tette a Maharsit – és természetesen a szerzőt is – Nyugaton, és számtalan keresőt vezetett és vezet el mind a mai napig a nagy bölcshöz.

A Tudatos halhatatlanság másik szerkesztője, Munagala Venkataramiah, 1896 szeptemberében azzal a hírrel tért haza falujába, hogy egy bráhmin fiú, aki a szomszédos iskolában tanult, elszökött otthonról. Akkor még nem sejthette, hogy mintegy húsz évvel később találkozni fog a szökevénnyel, sőt Srí Ramana életének utolsó évtizedeiben mellette is lesz majd, hogy lejegyezze a bölcs és az őt felkeresők között elhangzott beszélgetéseket. Ezekből az összegyűjtött beszélgetésekből állt össze a Talks with Sri Ramana Maharshi (Beszélgetések Srí Ramana Maharsival), melyet nemcsak a Ramana-irodalom, hanem a modern spirituális irodalom egyik legfontosabb művének tartanak. Érdemes megjegyezni, hogy Venkataramiah a tamil, a telugu, a szanszkrit és az angol nyelvet is kiválóan ismerte.

„Ramana Maharsi szellemi nagysága emberek milliónak szolgál útmutatóul."
Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 2548 | Letöltések: 1052 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 21
Vendégek: 18
Felhasználók: 3
Klarucska, horvathannaa, kovacsveralucia

Block title