Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Szvámi Ráma - Szabadulás a karma kötelékéből PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (13 MB) ] 2012-03-04, 11:38
A kötetben olvasható nyolc tanításban Szvámí Ráma az emberre háruló leglényegesebb felelős­ségnek, önmaga megértésének távlatait mutatja meg. A karmát, vagyis a cselekvés és a létezés működését több szálból sodort kötél jelképezi, ami a szenvedés szorításában tartja és számos újjá­születésbe kényszeríti az ént. A karma kötelének szálait a cselekedetek, a gondolatok, a vágyak és a személyiségnek az öntudatlan elme mélységeiben megbúvó, rejtett hajlamai alkotják. A karma ezen alkotóelemeinek a hatása abban áll, hogy az el­csöndesülés keresése közepette az állandó hábor­gás és a kifelé irányultság állapotában tartják az elmét. Ennek eredményeképpen az elmét rabul ej­tik a tárgyak, az eszmék, a képzelgések és az örömök, amelyek egymással versengve igyekeznek magukra vonni a figyelmét. 
 
Mindaddig, amíg az elme ebben a szétszórt és csapongó állapotban van, nem remélhető a karma kötelékeinek eloldása. A könyv lapjain Szvámídzsi a karma és a tudat működését elemzi, hogy érzékeltesse azt az önismerethez vezető utat, amelyet valamennyi tanítványnak meg kell tennie ahhoz, hogy kiszabadítsa magát a fogságból.
 
A karma kötelét mi magunk fonjuk. A mában tapasztaltak annak az eredményei, amit a múltunkban teremtettünk. Ugyanígy: ma alapozzuk meg a jövőnket. A jövendő kialakításához nyújtott segítség jelenti a fölszabadulást mindazok számára, akik törekednek a könyvben megfogalmazott Igazság és szabadság elérésére.
Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 1836 | Letöltések: 980 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 11
Felhasználók: 1
Edit55

Block title