Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Ezoterikus könyvek » Könyvek - ezoterika

Thomas Moore - A lélek rejtelmei PDF
[ · Letöltés távoli szerverről (46 MB) ] 2014-09-24, 13:21

A barátságnak, szerelemnek, ezeknek a napjainkban egyre kevésbé fellelhető emberi értékeknek ered nyomába a mitológia és képzőművészetek avatott ismerője, a jungiánus pszichológia világszerte népszerű képviselője, Thomas Moore. 
Miért köttetnek a házasságok, és miért bomlanak mégis föl, miért bírnak ki egyes kapcsolatok hosszú távolléteket és késhegyre menő vitákat, míg mások egyszerűen unalomba fulladnak, miért éltető, meleg fészek az egyik család, míg eleven pokol a másik?
Ha figyelmünk nem csupán a kapcsolatok „szerkezetére”, „működésére” irányul, kitűnik, hogy minden kötődés – legyen az barátság, szerelem, családi viszony – a lélek teremtésének, formálásának színtere. Ezért ne engedjük át magunkat a bűntudat nyomasztó erejének – javasolja a házasságterápiával is foglalkozó pszichoterapeuta, író-, hanem azt kellene inkább megvizsgálnunk, hogy mit üzen számunkra a kapcsolatban bekövetkezett kellemetlen fordulat. Egy élő emberi viszonyt ugyanis nem lehet jól „csinálni”, nincs tökéletes „struktúra”, „példás” család, minden igényt kielégítő házasság. ehelyett be kell érnünk azzal, amire a görög bölcselő, Platón emlékeztet, hogy 
Minden kapcsolat egyfajta szent őrület, amit nem megjelentetni kell, hanem tisztelni rejtett titkait.

Kategória: Könyvek - ezoterika | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 927 | Letöltések: 422 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 12
Felhasználók: 0

Block title