Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Filmek » Filmek

Az ember, aki ismerte a végtelent film
2016-10-05, 14:48

Srinivasa Ramanujan szegényként nőtt fel Madrasban, Indiában. A 26 éves férfi rendkívül könnyen képes megoldani matematikai problémákat, olyanokat is, amik a kor nagy matematikusainak is kemény fejtörtést okoznának. Indiában viszont nem képes ezt a tehetségét kamatoztatni. Sir Francis Spring azonban meglátja benne a potenciált, ezért G. H. Hardy-hoz irányítja, aki a Cambridge egyetemen tanít. Ramanujan Angliába utazik, hogy valóra váltsa álmait...

Dev Patel alakítja Srínivásza Rámánudzsan indiai matematikust a The Man Who Knew Infinity című életrajzi filmben. Az ifjú könyvelő zsenialitását Godfrey Harold Hardy, a Cambridge-i Egyetem professzora ismerte fel, aki rávette, hogy utazzék Angliába.

Dev Patel bevallotta, hogy sosem ment neki a matek, de ez nem tartotta vissza attól, hogy megszemélyesítse minden idők egyik legnagyobb matematikusát.

- Ez egy elképesztően inspiratív történet, gondoltam, minél többen tudnak róla, annál jobb. Jómagam ugyanis még csak nem is hallottam erről a csodálatos férfiúról korábban. Úgy éreztem, bárcsak segíthetnék abban, hogy megismerjék az emberek, és örülök, hogy sikerült összehozni ezt a filmet – mesélte Dev Patel.

Az első világháború idején járunk. A fiatal indiainak a rasszizmus és elutasítás mellett egy súlyos betegséggel is meg kell küzdenie. Patel a tudós fényképei és jegyzetfüzetei tanulmányozásával készült a szerepre.

 

Kategória: Filmek | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 696 | Letöltések: 4
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Block title