Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Meditációk » Egyszerű meditációk

A belső csend megteremtése Doc.
2012-02-06, 09:22
A belső csendet csak úgy tudod megteremteni, ha leállítod az elmét. Ez pedig eleinte nem egyszerű, de ha szorgalmasan gyakorolsz, egyre könnyebbé válik. Sokan követik el azt a hibát, hogy harcot vívnak az elmével, minden áron győztesek akarnak lenni. Csakhogy mi már tudjuk, a természetben, az univerzumban nem harc, hanem harmónia van. Egység. S ezt az elme nem érti. Ezzel nem tud mit kezdeni. Számára a feszültség a jó, a gond a jó, a probléma a jó, hiszen akkor van min pörögni. Ha leállítod, halottnak érzi magát. Hiszen már nem az urad többé. hanem csak az eszközöd. 
 
Mit tehetsz hát? 
 
Amit most bemutatok egy nagyon egyszerű és nagyon hatásos módszer. 
Tedd fel magadnak a kedvenc zenédet, vagy használhatod azt is, amit itt találsz. Lazítsd el magad teljesen a zene hangjaira. Engedd el minden izmodat (Ezt úgy a legegyszerűbb, ha azt érzed: valaki ölbe vesz, s te teljesen elengeded magad.) Csukd be a szemed. Hallgasd a zenét, s engedd, hogy jöjjenek a gondolataid. Mindegy, honnan jönnek: a múltból-e vagy a vágyaidból. Csak figyeld őket, de ne vegyél benne részt. Mintha filmet néznél. Maradj kívül. Ez a legfontosabb: kívülállónak maradni. Nincs párbeszéd az elmével! Nem veszel részt ebben a folyamatban, az elme magára marad, hiszen nem érkezik válasz. 
 
S előbb – utóbb fáradni kezd. Érezni fogod, hogyan lassulnak le a gondolatok. Hogyan fogynak el, míg végül egy sem marad. Csak te maradsz ott, békében, tisztán, harmóniában. Csak te maradsz ott az igaz valóddal, a végtelennel. 
 
Minél többször gyakorlod ezt, annál hamarabb sikerül majd nagyon rövid idő után elérned a belső béke csendjét. 
 
Hatalmas, csodás érzés! 
 
Gergely Zsóka 
 

Kategória: Egyszerű meditációk | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 6876 | Letöltések: 51 | Hozzászólások: 7
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title