Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Szakácskönyvek, receptek » Szakácskönyvek, receptek

A 100 legjobb fokhagymás recept PDF
2013-05-03, 08:33
A fokhagyma eredeti hazája valószínűleg Közép-Ázsia volt, de igen ősi kultúrnövény Indiában, Kínában és Japánban is. Európában az olasz, a francia, a spanyol és a görög konyha is régóta használja (hozzánk Itáliából került, Mátyás király második felesége, Aragóniai Beatrix révén, a vöröshagymával együtt), de Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, valamint a már említett Görögország mellett más balkáni országokban is kedvelik, termesztik. Ma már az egész világon nagyüzemileg termesztett kultúrnövény. Érdekes azonban, hogy míg Európában elsősorban hús- és kolbászáruk ízesítésére és az ételekben fűszerként használják, addig a keleti országokban sokszor nyersen is fogyasztják, sőt Kínában a fokhagyma fiatal virágzatából főzeléket is főznek. A kínai és a japán kertekben sokfelé dísznövény a fokhagyma egy változata, a pekingi fokhagyma. Bár a magyar konyha ismeri és használja – sőt egyik jellegzetességének tartják sokan – a fokhagymát, mégis mintha mostohán bánnánk vele. Ámbár lehet, hogy csak a régi ismeretek feledésbe merüléséről van szó, hiszen mi magyarok is ettük valamikor nyersen, párolva, sütve, savanyítva stb. Mostani válogatásunkban száz igen jó fokhagymás receptet adunk közzé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy bebizonyítsuk: a fokhagyma nem csak ízesítő fűszer, hanem kiváló alapanyag finom ételek készítéséhez.


Kategória: Szakácskönyvek, receptek | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 2034 | Letöltések: 415 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Block title