Ezoterikus könyvek, filmek, zenék

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Fájlok » Zenék » Meditációs, relaxációs albumok

Jóga Nidra 1-2 (Stresszoldó relaxáció CD) MP3
2011-01-15, 08:52

 

Stresszoldó relaxáció CD
Paramhans Swami Maheshwarananda vezetésével, magyar tolmácsolással.

 

 
A Jóga Nidra jelentése:
A Jóga Nidra a jógi alvása. Azonban ez nem a hagyományos értelemben vett alvás, hanem a mély lazítás rendkívül hatásos jógatechnikája. Csak kevesen vannak tudatában annak, hogy a testi és szellemi egészség függ attól a képességtől, hogy tudunk-e jól lazítani. A nyughatatlan életmód és a lazítás hiánya okozza a stresszt, idegességet és pszichikai labilitást. Napjainkban a legtöbb ember szenved a stressztől, és csak ritkán képes igazán ellazulni. A Jóga Nidra gyakorlásával azonban ez a képesség fejleszthető.

A Jóga Nidra olyan meditációs technika, ill. tudatállapot, melyben az ember az egész világegyetemet átható Isteni Energiával kerül összeköttetésbe. Ez az energia téren és időn túli; ilyenkor az ember látja a múltat, jelent, s jövőt. Megismeri elmúlt életeit és az eljövendőket. A Jóga Nidrában megtisztíthatjuk karmáinkat, mivel világosság járja át a tudatalatti és tudattalan rétegeket. Önvalónk egy energiagazdag, erőteljes részét érintjük, ahol hallható a „lélek hangja”, és vágyaink beteljesülnek. Amit ezen a tudatsíkon kívánunk – megvalósul.


Sri Devpuriji (Indiai szent életű jógi) fejlesztette ki a Jóga Nidrát, s a feljegyzések tanúsága szerint 1880-tól ismertette tanítványaival. Így jutott el az élő Mestreláncon keresztül hozzánk is - Paramhans Swami Ma heshwarananda, a Jóga a mindennapi életben rendszer szerzőjének közreműködésével.

Az első fokozatról: A Jóga a mindennapi életben rendszer mélylazítási rendszere többlépcsős. A Jóga nidra első fokozatát fizikai és mentális lazítás eszközeként használják, amely tudatos izomlazítással és mentális irányítással éri el a feszültségek feloldását. Ez azonban még nem a valódi jógikus alvás, amely majd a tudat sokkalta mélyebb rétegeibe hatol, hanem annak nélkülözhetetlen előkészítő fokozata.

A jóganidra minden egyes fokozata egyre mélyebb tudatszintek megismeréséhez, egyre finomabb rétegek tisztításához vezet. Egy 40-45 perces jóganidra - a pihenés tekintetében - 4-5 óra természetes alvással ér fel.

 

 
Kategória: Meditációs, relaxációs albumok | Hozzáadta:: Zsóka
Megtekintések száma: 6232 | Letöltések: 151 | Hozzászólások: 16
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 15
Vendégek: 15
Felhasználók: 0

Block title