Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » A lélek kapuja » Áradjon benned a Fény!

A fény érkezése
A fény érkezése előtt sötét és hűvös a világ. Minden kusza, minden reménytelen, minden elhagyatott. Úgy érzed magad, mint egy sötét erdőben eltévedt kisgyerek: merre? merre? merre? Merre van a kiút?

Zavaros minden, csak a félelmet érzed, mely tapinthatóan ott izzik benned. Magad sem tudod, ki vagy valójában, mit keresel ebben a világban, s valóság-e mindaz, ami körbe vesz, vagy csak álomkép.

A belső valóságot keresőknek ez a legfélelmetesebb éjszakája: a lélek sötét éjszakája.

Ez az a belső éjszaka, mely a látszat ellenére nagyon szeret téged! Oly annyira szeret, hogy óvón és féltőn figyelmeztet arra, rossz úton jársz, idegen földeken, ideje hazaindulnod, önmagad szigetére. Idegen vagy abban a világban, amelyben nem önmagad lénye világít, hanem másoktól átvett szokások, mások által teremtett hitek, mások által felkínált utak vezérelnek.

Ez a belső sötét éjszaka a legnagyobb kincs, amit kaphatsz. Hiszen tudjuk: a sötétség csak a fény hiánya, önmagában sohasem létező.

Ez az a belső, sötét éjszaka, amelyben egyetlen lehetőséged van: megtalálni önmagad fényét, önmagad melegét. Megtalálni újra azt a csodálatos lényt, aki te vagy, aki mindig is voltál. Megtalálni a belső erőt, a belső ragyogást, megtalálni a szeretetet, mely jelzők nélküli, végtelen és örök.

S abban a pillanatban, amikor elindulsz önmagad felé, visszaszerzed mindazt, amit hamis hitek és hamis tanítások elvettek tőled.
Először még halvány a fény, de egyre jobban erősödik, egyre több ajtó nyílik ki a lelkedben önmagadhoz, egyre tisztább és szabadabb a tér.

Tágul a tér, tágul az idő, tágul a fény. S mikor a fény teljes pompájában felragyog, meglátod magadban a nagyszerűt, a csodát, meglátod azt, hogy mindig is így ragyogtál. Mindaz, amit rossznak véltél magadban, nincs sehol, csak rád rakott árnyék. Te raktad magadra, mert hittél hazugságokban, a félrevezetésekben.

A lélek sötét éjszakája után csak ragyogás van, csak öröm van, csak béke van.
A lélek sötét éjszakája után szabad vagy, végre teljesen szabad.
S nincs az a hatalom, amely ezt a ragyogást valaha is elveheti tőled.

Gergely ZsókaKategória: Áradjon benned a Fény! | Hozzáadta:: Zsóka (2013-08-21)
Megtekintések száma: 998 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Block title