Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

Augusztus 24. augusztus 30.

Gondolj minden gyermekre úgy, mint egy csodára. Tiszteld a gyerekeket, becsüld őket, ne tekintsd őket magától értetődőnek.

Minden egyes gyermek az ég és a föld találkozása. Minden gyermek egy csoda. Valami megtörténik, aminek szokványosan nem kellene megtörténnie: az anyag és a tudatosság találkozása, a látható és a láthatatlan találkozása. Ezért gondolj minden gyermekre úgy, mint egy csodára. Tiszteld a gyerekeket, becsüld őket; ne tekintsd őket magától értetődőnek. 
Abban a pillanatban, hogy magától értetődőnek tekintesz egy gyermeket, meggyilkolod. És minden gyermeket meggyilkolnak; ez történik mindenütt a világon, és ez történik minden korban: hatalmas mészárlás. Nem csupán Heródes ölte meg a gyerekeket Izraelben, megtörténik mindennap; megtörtént Heródes előtt, és történik azóta is.
Minden gyerek átesik egy lélekgyilkosságon; abban a pillanatban, hogy egy gyermeket nem tisztelsz, és azt gondolod, hogy hozzád tartozik, mint egy vagyontárgy, megölöd, megsemmisíted őt. A gyermeket Istenként kell tisztelni, mert a gyermekben újra Isten érkezik el a Földre. Minden egyes gyermekkel Isten kinyilatkoztatja, hogy még nem fáradt el, még nem unta meg az emberiséget, még mindig reménykedik, hogy folytatja az emberi lények teremtését, bármivé is válunk. Bűnösökké vagy szentekké, bármit teszünk, ő még mindig reménykedik, hogy a valódi emberi lény fog megteremtődni. Isten még nem csalódott! Ezt hirdeti minden egyes gyermek világrajövetele, létezésbe érkezése.

Osho

Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2015-08-24)
Megtekintések száma: 296 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 16
Felhasználók: 0

Block title