Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

December 10. - december 16.
A szavak nélküli ima

Csak szavakkal lehetne imádkozni?

Hiszen a szavak oly felszínesek. Oly semmitmondók mindahhoz képest, ami benned van.
Gondolj csak arra, hányszor, de hányszor nem is tudod igazán szavakba foglalni mindazt, amit érzel! Sem a fájdalmadat, sem az örömödet, sem a szomorúságodat, sem a boldogságodat.

Az érzéseinket nem tudjuk szavakba foglalni igazán. Mindaz, amit mondunk, csak egy felszínes csevegés.

Szeretnélek megtanítani arra, hogyan imádkozz, adj hálát, vagy éppen kérj. S meglátod, szavak nélkül mindez sokkal mélyebb, belsőségesebb. Szavak nélkül a hála igazi hála lesz, a kérés teljesítésében nem lesz semmi kétség.

A szavak nélküli imában eggyé válsz a létezéssel, már nem különálló vagy, hanem benne az egészben. A szavak nélküli imában nyitottá, befogadóvá válsz.

A létezés számára az igazi hála, amikor a lélek boldogságát átérzed újra és újra. Idézed fel magadban, amikor szárnyaltál, amikor repültél, amikor úgy érezted, tiéd az egész világ. Idézd fel magadban, amikor jól esett a nap melege, a nyíló virág illata, egy lágy szellő az arcodon, egy esőcsepp a kezeden, egy mosoly a másik arcán, egy érintés, egy segítő kéz.
Éld át újra és újra, mély intenzitással, mert ezt neked küldték, ezt te kaptad! S meglátod, miközben átéled újra és újra, végtelen hála születik benned! Hála a létezés iránt, hála azért, hogy megadatott a lehetőség, hogy itt lehess! S ez az igazi hála! E nélkül az érzés nélkül a hála szó mit sem ér. Üres!

Ugyanúgy felszínesek a szavak akkor is, ha kérsz. Elmondod, ezt és ezt szeretném. De miért is kéred azt, amit kérsz? Mi zajlik majd le benned, ha megkaptad?
Abban a pillanatban, amikor kérsz valamit -természetesen a létezés törvénye szerint: az válik javadra, ami mindenkit szolgál!-tudnod kell, hogy teljesült.
Amikor kérsz, éld át: már itt van. Éld át teljes intenzitással, érezd a boldogságot, az örömet, a békét! Éld át mindazt, amit a kérésed megvalósulása nyújt neked, s ezáltal másoknak is!
Éld át, éld át nap, mint nap, s egyszer csak ott lesz előtted.

Sokan vannak, akik éveken át mormolják ugyanazt az imát, ugyanazt a dicsőítést, hálát, kérést. A Létezés, az Univerzum, Isten, hívd, ahogy jól esik, nem szenilis. Mindent megjegyez. Nem kell ismételned önmagad.

Miért szép a szavak nélküli ima? Mert kimarad az elme, csak a lélek marad. Hálád és kérésed a lelkedből születik.
Miért szép a szavak nélküli ima? Mert eggyé válsz a létezéssel.

S ez az igazi ima.

Zsóka
Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2012-12-11)
Megtekintések száma: 472 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title