Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

December 14. - december 20.

Egy nyilvános templom nyilvános templom; szükséged van a saját templomodra, amely egy privát jelenség.

Keleten régen külön szobánk volt a meditációra. Minden családnak, aki megengedhette magának, saját kis temploma volt. És az emberek kizárólag imádkozni vagy meditálni mentek oda, nem másért.
Azon a helyen minden - a meggyújtott füstölő, a színek, a hangok, a levegő -, minden összekapcsolódik a meditáció ideájával. Ha ugyanabban a szobában, ugyanazon a helyen, mindennap ugyanabban az időben meditálsz, akkor abban a pillanatban, hogy belépsz a szobába, és leveszed a cipődet, már meditációban vagy.
Abban a pillanatban, hogy belépsz a szobába, és odaérsz a falhoz - ugyanahhoz a falhoz, ugyanahhoz a színhez, ugyanaz a füstölő ég, ugyanaz az illat, ugyanaz a csend, ugyanaz az idő -, a tested, a vitalitásod, az elméd, minden egyetlen egységbe olvad. Mindannyian tudják, hogy ez a meditálás ideje. És segítenek; nem harcolnak ellened. Egyszerűen csak ülsz ott, és könnyedén belemész - sokkal könnyebben, sokkal csendesebben, sokkal kevesebb erőfeszítéssel.
Tehát ha meg tudod oldani, tarts fenn egy kis helyet - egy sarok is megteszi -, és ne csinálj ott semmi mást. Különben a tér összezavarodik, hm? Ezt nehéz elmagyarázni, de a tér is összezavarodik. Csinálj egy kis sarkot, meditálj ott, és próbáld mindennap ugyanabban az időben tenni. Ha olykor elszalasztod, nem kell, hogy bűntudatod legyen - minden rendben. Még ha száz napból csak hatvan napon tudod rendszeressé tenni, az is elég lesz.

Osho

 

Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2015-12-13)
Megtekintések száma: 330 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 11
Vendégek: 11
Felhasználók: 0

Block title