Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

December 17. - December 23.
Épp a minap olvastam egy mondatot Jean-Paul Sartre-tól. Azt mondja, az élet olyan, mint egy gyermek, aki alszik egy vonaton, és felébreszti a kalauz, mert ellenőrizni akarja a jegyét, de a gyermeknek nincs jegye, és pénze sincs rá, hogy vegyen.

A gyermek egyáltalán nincs tudatában annak sem, hogy hová megy, mi az úti célja, és miért van a vonaton. És végül, de nem utolsósorban, nem is tud rájönni a válaszokra, mert egyáltalán nem ő döntött úgy, hogy felszáll a vonatra. Miért van ott?
Ez a szituáció egyre-egyre megszokottabbá válik a modern elme számára, mert gyökértelenek vagyunk, és hiányzik az értelem. Azt érzed: „Miért? Hová tartok?” Nem tudod, hová tartasz, és nem tudod, miért vagy a vonaton. Nincs jegyed, és nincs pénzed sem rá, hogy vegyél, és mégsem tudsz leszállni róla. Minden káosznak tűnik, őrjítőnek.
Azért történt mindez, mert elveszítettük a szeretetbe mélyedő gyökereinket. Az emberek szeretettelen életet élnek, csak vonszolják magukat valahogyan előre. Akkor hát mit tehetünk?
Tudom, hogy egy nap mindenki úgy érzi magát, mint az a gyermek a vonaton. Az élet mégsem lesz kudarc, mert ezen a nagy vonaton emberek milliói utaznak mély álomban, de mindig van valaki, aki ébren van. A gyermek kereshet és találhat valakit, aki nem alszik, és nem horkol, valakit, aki tudatosan szállt fel a vonatra, valakit, aki tudja, hová megy a vonat. Annak az embernek a közelségében a gyermek is megtanulja, hogyan válhat egyre tudatosabbá.

Osho


Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2012-12-18)
Megtekintések száma: 533 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 20
Vendégek: 18
Felhasználók: 2
huskym22, mariavargaboros

Block title