Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

Január 24. - Január 21.
Légy játékos!

Nem csak az új év, hanem minden nap valami újnak a kezdete. Persze, dönthetsz úgy is, hogy a régi, kitaposott ösvényen haladsz. Igaz, hogy göröngyös, igaz, hogy bozótos, de hát ezt már ismered, s úgy gondolod, nem érhet sok meglepetés. Szépen zajlik minden a megszokott mederben. S te a felszínen élsz. Ismersz magadból valamennyit, s úgy is gondolhatod, ez épp elég.

Én másra szeretnélek biztatni. 

Arra, hogy légy játékos, az élet játékosa. Sok játékban és sok színpadon. Hiszen minél több a játék, minél több a színpad, annál inkább mélyebbre mész magadban, az igazi valóságodban. S ezek a játékok, ezek a színpadok mutatják meg számodra az igazi lényedet, az igazi valóságodat. Gondolj csak bele: a tapasztalatokhoz sokféle lehetőség kell. Sokféle terep. Azt nem lehet megtenni, még hidegben sem, hogy ha tiszta levegőt szeretnél szívni, ne szelőztess, s ne nyisd ki az ablakodat. Illetve megteheted, de előbb utóbb megfulladsz.

Az élet színes, olyan, mint a tarka szivárvány. Benned is ezerféle szín van, ezerféle lehetőséggel. S mindezt a sok-sok színt, ezt a sok-sok lehetőséget felszínre tudod hozni magadban. Sose gondolj arra, s döntsd el előre, mit tudsz és mit nem, mihez értesz és mihez nem. Próbáld ki! Fogd fel játékként –hiszen nem is más- fogd fel úgy, hogy nem az a kérdés mindig: nyersz vagy veszítesz, hanem az út maga. A cselekvés maga. Hiszen csak az utakon, a cselekvésben ismered meg, érted meg azt a lényt, aki te vagy. Nem az emberek véleményéből, nem az elvárásoknak való megfelelésekből. Ez mind felszín. Olyan, mint a tenger hulláma: jön-megy, egyik pillanatban még itt volt, a másikban már tovarohant. De te maradsz, s minél jobban megismered magad, minél inkább mered játszani az életedet, úgy lesz egyre tágasabb a világ. A te világod.

Miért jó a játék? A játék is csak addig marad játék, amíg nem veszed túl komolyan. Amíg a lényeg a játék maga. Amíg a játékban való részvétel a lényeges. Mert megvan az izgalma, s mindig megvan a lehetősége, hogy mást és másképp játssz. Hogy ne csak egy játékot ismerj, hanem sokat. Hogy észrevedd a játékban: csak másokkal együtt játszható, közös nevetéssel, közös örömmel. Hiszen azért játszol, hogy jól érezd magad. 

Tégy olyan dolgokat, amelyeket már régóta szeretnél, de sosem merted. Az életed a tiéd, rólad szól, nem arról, hogy mások mit szólnak hozzá. Élj úgy, ahogyan szeretnél. Ahogyan neked jó, ami neked örömet, békességet és boldogságot hoz. Az élet nem tragédia, nem küzdelem, csak játékok, kihívások sorozata. S ez minél több, annál jobb. Sosem fogsz unatkozni. Sosem a végét nézd, mert elvész az út, az utazás öröme, szépsége.

Szeretnél elérni valamit, s ha előre eltervezed, mit és hogyan, és ebből nem engedsz, akkor a létezés nem fog tudni segíteni neked. Mert az élet egy nagy-nagy játékos, és ezer lehetőséget kínál nap, mint nap. De ha görcsösen ragaszkodsz a saját fejed elképzeléseihez, hogyan is látnád meg az ezerféle lehetőséget. Hagyd sodródni magad – s ezt most nem rossz értelemben gondolom. Merj lágy lenni: olyan, mint a virág a szélben, merd átadni magad. Hidd el, semmi baj nem érhet. Bajok nincsenek. Mi teremtjük magunknak, de önmagukban nem léteznek. 

Ha kihívások érkeznek, ne problémaként fogd fel őket. Hiszen nem is azok. Téged annyira szeret a létezés, hogy millió egy lehetőséget hoz eléd. S nem az a kérdés, hogy ezekre a kihívásokra te ötössel vagy kettessel válaszolsz. Hanem az, hogy kipróbálod magad. 

Légy játékos, aki izgalommal készül minden új kalandra. Életünk minden egyes pillanata egy nagy-nagy kaland, egy nagy-nagy felfedezés –lehet. Miért fosztanád meg ettől magad? Miért fosztanád meg magad attól a gyönyörűségtől, hogy mától játszva játszol és nem görcsösen? Miért fosztanád meg attól, hogy minél többet láss, és minél többet tapasztalj? Hiszen ezzel önmagad fosztanád meg önmagadtól.
 
Annyi csoda és felfedezetlen tér van még benned! Megannyi szépség és öröm!
Légy játékos, felfedezésekre vágyakozó, nyitott, és sok meglepetésben lesz részed. Egyre tágabbá válik a világ. S minél tágasabb, te annál szabadabb és boldogabb leszel.

S ne feledd. Nincs rossz játékos! Ami rossz lehet, az egy játékosok nélküli világ.


Zsóka
Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2013-01-14)
Megtekintések száma: 573 | Hozzászólások: 8
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 23
Vendégek: 23
Felhasználók: 0

Block title