Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

Július 3. - júius 10. - Ünnepelj!

 Ünnepelj!

 Ha megkérdezed tőlem, mi az Isten, azt fogom mondani, hogy ünnepeid összessége - apró, világi ünnepléseidé.

Az apró dolgokat kell ünnepelni - a teakortyolgatást kell ünnepelni. A zen emberek létrehozták a teázás szertartását. Ez a legcsodálatosabb rituálé, amelyet valaha létrehoztak.

Sok vallás van, és sok szertartás született, de semmi sem fogható a teázás szertartásához: egyszerűen kortyolgatni a teát, és azt ünnepelni! Egyszerűen főzni az ételt, és azt ünnepelni! Egyszerűen venni egy fürdőt, feküdni a kádban, és azt ünnepelni, vagy állni a zuhany alatt, és azt ünnepelni. Ezek apró dolgok - ha szüntelenül ünnepled őket, minden ünneplésed összessége: maga Isten. Ha megkérdezed tőlem, mi az Isten, azt fogom mondani, hogy ünnepeid összessége - apró, világi ünnepléseidé.
Jön egy barát, és megfogja a kezedet. Ne szalaszd el ezt a lehetőséget - mert Isten jött el a kéz formájában, a barát formájában. Egy kisgyermek halad el melletted, és rád nevet. Ne szalaszd el, nevess együtt vele - mert Isten nevet a gyermeken keresztül. Végigmész az utcán, és száll feléd a mezők illata. Állj meg egy pillanatra, érezz hálát - mert Isten jött el illat formájában.
Ha képes vagy ünnepelni pillanatról pillanatra, az élet vallásossá válik - és nincs más vallás, szükségtelen elmenned a templomba. Akkor bárhol vagy, az templom, és bármit teszel, az vallás.

Osho

 

Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2016-07-03)
Megtekintések száma: 880 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 11
Vendégek: 11
Felhasználók: 0

Block title