Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

November 21. - november 27.

Tedd, amit tenned kell az életben; csak őrizd meg a távolságodat tőle. Engedd, hogy a felszínen történjen; a központ érintetlenül marad.

Meg kell tenned bizonyos dolgokat, ezért meg is teszed őket, de nem szabad, hogy zavarjanak. Ez csupán egy színjáték, egy előadás. Amint ezt megérted, lehetsz akárhol, bármilyen munkában, hűvös maradsz; tökéletesen érintetlen maradhatsz.
A problémát az jelenti, hogy sok-sok évszázad óta azt tanítják nekünk, hogy jót cselekedjünk, ne cselekedjünk rosszat, tegyük ezt, ne tegyük azt. Parancsolatokat kaptunk, feladatokkal és tiltásokkal. Én nem adok neked semmilyen parancsolatot. Engem nem érdekel, mit teszel - engem csak a lényed érdekel.
Ha csendes vagy, üdvözült, összpontosult, tedd, amit tenned kell, és nincs probléma. Ha nem vagy összpontosult, ha nem vagy összeszedett, belül nem vagy egységes; ha nem vagy meditatív állapotban, akkor még az sem segít, ha jót cselekszel. Ezért van, hogy sokan, akik folyton jót cselekszenek, nem mások, mint jótét lelkek. Végső soron csak kárt okoznak.
A hangsúlyt nem a cselekvésre, hanem a létezésre kell fektetni, és a létezés egy teljesen más jelenség. Nem számít, hogy ügyvéd vagy-e, vagy orvos, mérnök vagy prostituált, vagy politikus; nem számít, mit teszel. Mindössze az számít: összpontosult-e a lényed? És az sok mindent meg fog változtatni.
 

Osho

 

Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2016-11-20)
Megtekintések száma: 449 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 17
Felhasználók: 0

Block title