Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

Október 11. - október 18.

Mindannyiszor, ha utat engedsz egy kétségnek, feszültség támad a szívedben - mert a szív ellazul a bizalommal és összezsugorodik a kétséggel.

Normálisan az emberek nincsenek tudatában ennek a dinamikának. Valójában állandóan összezsugorodott és beszűkült szívvel élnek, ezért elfelejtik, milyen érzés ott ellazulni. Mivel nem ismerik a másik oldalt, azt gondolják, hogy oké, de száz emberből kilencvenkilenc összezsugorodott szívvel él.
Minél inkább a fejben vagy, annál jobban összeszűkül a szíved. Amikor nem vagy a fejben, a szíved kinyílik, mint egy lótuszvirág... és végtelenül csodálatos, amikor kinyílik. Akkor igazán élsz, és a szíved ellazul. De a szív csak a bizalomban, csak a szeretetben tud ellazulni. A gyanakvással, a kétségekkel az elme lép be. A kétség az elme ajtaja; a kétség az elme csalétke.
Amint egyszer rabul ejt a kétség, az elme ejt rabul. Ezért ha kétség érkezik, nem érdemel figyelmet. Nem azt mondom, hogy a kétség mindig rossz. Ha kétségeid támadnak, az talán teljesen helyénvaló, de még akkor is rossz, mert elpusztítja a szívedet. Nem éri meg.

Osho

 

Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2015-10-11)
Megtekintések száma: 346 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 8
Vendégek: 8
Felhasználók: 0

Block title