Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak pozitívan! » Csak pozitívan, hétről-hétre!

Szeptember 24.- Szeptember 30.
 A zen emberek azt mondják: keresd meg az eredeti arcodat. Találd meg, miképpen vagy hiteles. 

Ki vagy? Ha nem tudod, ki vagy, mindig valamilyen véletlenbe kerülsz – mindig. Az életed véletlenek hosszú sorozata lesz, és bármi történik, sosem lesz kielégítő. Az elégedetlenség lesz az életed egyetlen íze.

De hiszen ezt láthatod is magad körül. Miért tűnik annyi ember rettenetesen tompának, unottnak, éppen csak átvészelik valahogyan a napokat… Múlatják a mérhetetlenül értékes időt, amit sosem fognak tudni visszahozni – és akkora tompasággal múlatják, mintha csak a halált várnák. Mi történt ezzel a rengeteg emberrel? Miért nincs meg bennük ugyanaz a frissesség, mint a fákban? Miért nincs meg ugyanaz a daluk, mint a madaraknak? Mi történt az emberi lényekkel? Egyetlen dolog történt: az ember utánoz. Valaki más próbál lenni. Senki nincs a helyén. Mindenki valaki másnak az ajtaján kopogtat; ebből ered az elégedetlenség, a tompaság, az unalom, a szenvedés.
Az intelligens ember csak önmaga igyekszik lenni, bármi legyen is az ára. Az intelligens ember sohasem másol, sohasem utánoz. Sohasem lesz papagáj. Az intelligens ember a saját belső hívására hallgat. Érzi a saját lényét, és annak megfelelően mozog, bármilyen kockázattal is jár. 
Mert van kockázat! Amikor a többieket másolod, kisebb a kockázat. Ha nem másolsz senkit, és egyedül vagy – az veszélyes! Az élet azonban csak azokkal történik meg, akik veszélyesen élnek. Az élet csak azokkal történik meg, akik kalandvágyóak, akik bátrak, szinte vakmerőek – csak azokkal! Az élet nem történik meg a langyos emberekkel. 

Az intelligencia azt jelenti, hogy bízol a saját lényedben. Az intelligencia kaland, borzongás, öröm. Azt jelenti, hogy a jelen pillanatban élsz, nem a jövő után sóvárogsz. Nem gondolkozol a múlton, és nem aggódsz a jövő miatt – a múlt nincs többé, a jövő pedig még nem jött el. A lehető legteljesebben kihasználod a jelen pillanatot, amely hozzáférhető. A jövő abból születik. Ha ezt a pillanatot gyönyörűségben és örömben élted, a következő abból fog megszületni. Természetesen még több örömet fog hozni, de felesleges aggodalmaskodni miatta. Ha a mai napom arany volt, a holnapom még inkább arany lesz. A holnap honnan érkezik? A mából nő ki.
Kategória: Csak pozitívan, hétről-hétre! | Hozzáadta:: Zsóka (2012-09-24)
Megtekintések száma: 553 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak pozitívan, hétről-hétre! [202]
Útravaló mindenkinek
Védőangyalod [13]

Statisztika


Online összesen: 17
Vendégek: 16
Felhasználók: 1
gipszjakab99

Block title