Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak természetesen! » Természet az otthonunkban

A harmonikus feng shui kert
Egy, a feng shui alapelvek alapján megalkotott kert életörömről, erőről és inspirációról gondoskodik, valam
int nyugalmat és harmóniát áraszt.

Hogy a kertünk ideális energiakertté váljon, a csi életenergiát lehetőleg hagyjuk harmonikusan és szabadon áramolni. Minden növény, minden kő, minden kellék úgy hat emellett, mint egy csigyújtópont, hasonlóan az akupunktúrás pontokhoz, az emberi test meridiánjain. Segítséget nyújthat a kreatív és változatos formálás - a kert nagysága ebben nem játszik szerepet.

mindenekelőtt a környező teret, ahonnan jó, de a megterhelő hatások is jöhetnek. Ha zajos környezetben élünk vagy például egy másik épület szélei agresszívan a mi irányunkba mutatnak, egy magasra növő, szűrő növény gondoskodhat a szükséges védelemről. A visszaverő díszítő tárgyak, mint például a párban kitett rózsabokrok, segítenek a zavaró külső befolyásokat hatástalanítani.

Egy otthonos ülőhely a zöldben arra ösztönöz, hogy a kertet nyugodtan élvezzük.

Utak, a csi véredényei

Az utak az energiavezető kapcsolati véredények két kertrész között.
Fontos mindenekelőtt egy jól megközelíthető és egy egyértelműen felismerhető bejárati ajtó. Egy zsinóregyenes, steril betonút kedvezőtlenül hat - mindegy, hogy a ház előtt vagy a kertben -, mivel a csit nagyon gyorsítaná. Ehelyett energiadús és harmonikus kerti utak kellenek, amelyek egy patakhoz hasonlóan, lágy kanyarokkal vezetnek végig a kerten. A kielégítő nagyságú mozgástér, a túlságosan buja bokrok megvilágítása, a jó fények és a lépésbiztos talajmegerősítés - a legjobb, ha természetes anyagokból - elősegítik a szabad energiaáramlást.
Tér, sokféleség, érzékiség

Az első ésszerű intézkedés: távolítsuk el a "túl sokat". A kertünkben egy táncterem vidám légköre uralkodjon, tele élettel és örömmel.
- Hozzunk létre világosabb és sötétebb részeket, nyitottabb és sűrűbb, aktív és nyugodt területeket, például játszó- és partihelyeket szemben a zavartalan, szemlélődő pihenőellyel a bokrok között.

- A tökéletes feng shui kert az érzékek kertje is egyben. A szem gyönyörködik a világos, a sötét vagy zöldes árnyalatokban, a színes virágokban és eszközökben, mint például a rózsagömbökben vagy kőfigurákban. Ehhez jönnek a kellemes zajok: a levelek zörgése, a madarak csicsergése, a kutak csobogása. Az íz- és szagérzékeink örvendeznek a gyümölcsöknek, illatos virágoknak és a konyhai fűszernövényeknek, miközben az anyagok sokaságát is, mint például a követ, a fakérget, a kavicsot, a fát, az üveget vagy a kerámiát megérintjük.

- A madáretetők télen, valamint a fészkek elhelyezése ugyancsak növeli a csit a kertben.
- Kerüljük a mértani pontossággal levágott sövényeket. Minél életszerűbb és változatosabb a telekhatár, annál jobb a kreativitásunknak, és annál kevésbé érezzük magunkat bezártnak.

- Megkérdeztük már valaha, miért tartoztak mindig is az illatozó rózsák a parasztudvar kellékeihez? Nem csak a rózsák vizuális látványa miatt - hanem a sokkal fontosabb, rejtett energetikai tulajdonságuk miatt: a rózsák kisugárzása tisztítja és harmonizálja az alattuk elhaladó ember érzelmeit és gondolatait. Ezért még a legkisebb kertben is nőjön legalább egy rózsatő, jót fog tenni nekünk.

- Minden kertnek megvan a maga saját báguája, tudatos kialakításukkal, formálásukkal célzottan támogathatunk életterületeket.

- A legfontosabb: legyen bátorságunk a kreativitásunk latba vetéséhez és alakítsuk a kertünket a saját érzéseinknek megfelelően. Mert ez a legjobb út a még több energiához, és egy élettel teli feng shui kerthez.


Günther Sator: FENG SHUI
A lakás erejének felfedezése és használata
M-érték Kiadó
Kategória: Természet az otthonunkban | Hozzáadta:: Zsóka (2011-03-02)
Megtekintések száma: 599
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Csak természetesen! [37]
Egészségünk megtartása a természet erejével
Természet az otthonunkban [13]

Statisztika


Online összesen: 20
Vendégek: 19
Felhasználók: 1
anikonagy

Block title