Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak természetesen! » Természet az otthonunkban

Az otthonod megmutatja a jövődet!

Van ez a vonzás-dolog, aminek egyre inkább látjuk a kevésbé ezoterikus, ám annál ésszerűbb lényegét. Ugyanakkor nem is gondolunk arra, hogy a már meglévő fizikai környezetünk, például az otthonunk hogyan befolyásolja a jövőnket.

A vonzás törvénye szerint minden gondolat egy bizonyos rezgést bocsát ki, ami egy ezzel összhangban levő rezgést vonz magához. A tárgyak pedig valójában tapinthatóra sűrűsödött energiák: azoknak a gondolatoknak a fizikai megnyilvánulása, amiket hiszünk magunkról és az életünkről. A környezetünk mutatja meg a saját véleményünket arról, mit érdemlünk, mik lehetünk, és mit tehetünk az életben.

Vonzás vagy feng shui?

Alapvetően ugyanarról a dologról beszélünk, az egyik a keleti filozófiába és a térrendezésbe ágyazva, a másik pedig egy nyugati megfogalmazásban, a belső tereinkről, azaz a gondolatainkról szól. Így érthető, hogy az egyedülálló nő, aki romantikus-nőies dekorációval veszi körül magát, valamint mindenből egy van neki otthon, nem fogja a férfias és a páros energiát vonzani. Hiába szeretne párt találni magának, ha egyszer környezetének rezgései tudat alatti megerősítéseket hoznak létre, és ezzel éppen ellenkező jövőt vonzanak számára, mint amire vágyik.

A
feng shui azért olyan erőteljes, mert megtanít bennünket, hogyan legyünk tudatosak a környezetünk által keltett hullámhosszokat illetően. Lehetőséget ad arra, hogy kiküszöböljük a rejtett ártalmas üzeneteket, és eszközöket ad arra, hogy megváltoztassuk otthonunk, így a ránk leginkább ható környezet rezgését.

Ha képesek vagyunk befolyásolni a fizikai környezetünk rezgését, azzal a jövőnket tudjuk befolyásolni. A közérzetünk, a tudatos és tudattalan gondolataink meghatározzák, mit vonzunk be az életünkbe, milyen hullámhosszú emberek, események kerülnek az utunkba, és ezzel mindent megváltoztathatunk. Amint úgy rendezzük el az életünket, hogy a környezetünk azt tükrözze,
amit el szeretnénk érni, az életünk is követni fogja ezt. Pontosan, ahogy a vonzás törvényében: a hasonló a hasonlóhoz vonzódik.

Figyelmeztető jelek

Amikor az általunk könnyen befolyásolható dolgok nincsenek rendben, az jól mutatja, hogy bent, a lelkünkben vannak komoly gondok. Tipikus példái ennek a folyamatos rendetlenség, a lelakott környezet, a kosz, a túl sok holmi, a haldokló növények, a túl hideg vagy túl sötét lakás.

Biztosan ismered a „terápiás takarítás” fogalmát: az ember érzelmi válságban őrült takarításba, lakásfestésbe, átrendezésbe kezd. Mindegy, csak tegyen valamit a környezetével, és az legyen szebb, harmonikusabb, mint előtte. Pontosan ez a belső és külső világ összhangja: mire a végére érünk a fizikai munkának, a lelki ügyek is kisimulnak, lecsillapodnak valamennyire.

Egy rendezett, tiszta lakásban, ahol az elromlott dolgok meg vannak javítva, a növények egészségesek és szépek, és nem fulladunk meg a holmiktól, sokkal harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb az élet.

Amiről sokszor nem is tudunk…

Vannak olyan hatások, amit talán érzékelünk, de fogalmunk sincs, honnan jön a negatív energia. A rendezett, harmonikus tér fél siker, ám a másik fele a tudatos tervezés eredménye. Érdemes beleásni magunkat az alapvető feng shui tanácsokba, hiszen ezzel sokat lendíthetünk jelenlegi és jövőbeli életünkön.

Csak néhány példa: a színek hatása, az éles és hegyes tárgyak, a mellékhelyiségek elrendezése és kezelése, a műanyagok jelenléte, vagy a bútorok elrendezése mind hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak, magabiztosnak és egészségesnek érezhessük magunkat.

Kedvenc tárgyaink pedig különös vibrálásaikkal segíthetik szerencsénket az életben. A növények mindig megemelik az általános energiaszintet, és a céljainkkal összhangban levő tárgyak pedig különösen jó hatással vannak a jövőnkre. Nem kell ehhez más kultúrák tárgyait használni, sőt, a saját világunk leképezése hatásos igazán. Minél nagyobb energiát váltanak ki belőled, minél jobban kötődsz ezekhez emocionálisan, annál erősebb lesz a hatásuk.

Ha pedig a bagua szerint a megfelelő helyeken helyezed el ezeket a tárgyakat, akkor lesz igazán hatásos a tér. Például ha Toszkánába szeretnél utazni minden évben,
a gazdagság és siker területen jó szolgálatot tesz egy festmény vagy nyomat Toszkánáról – amire akárhányszor ránézel, mosolyog a szíved. Vagy a szerelem és házasság területen egy táncoló pár szobra, illetve bármi, ami téged a harmonikus párkapcsolatra emlékeztet, növelni fogja az esélyeid ezen a téren.

Ez nem valami hókuszpókusz vagy babona. Még hinni sem kell benne. Ahogy az embernek nem kell hinnie abban, hogy ha megeszik egy normális adag ételt, jól lakik, vagy abban, hogy ha eldob egy követ, az egyszer csak leesik, mert ez egyszerűen így működik. A saját szándékunkkal, szenvedélyünkkel, gondolatainkkal (azaz rezgéseinkkel) átitatott tárgyak a környezet többi elemével harmóniában olyan rezgést küldenek az univerzumba, ami hasonló hullámhosszú eseményeket fog bevonzani. Szó szerint odahozza neked a jövőd. Ügyelj hát rá, mivel veszed körül magad.

(forrás: nana.hu)

Kategória: Természet az otthonunkban | Hozzáadta:: Zsóka (2011-05-26)
Megtekintések száma: 1737
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title