Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Csak természetesen! » Természet az otthonunkban

Ne lakásod, otthonod legyen!
A feng shui nagyon egyszerű szabálya: tartsunk rendet az előtérben. Ne tornyosuljon benne semmiféle akadály, hogy a külvilágból befelé minél simább legyen az átmenet. Ezzel nagyon megkönnyítjük a csí áramlását.

Kertes házak esetében a kapu melletti legfőbb látványosság manapság a kuka. Így, mielőtt bejutna a házba, a csí energiájának előbb a szemetesedényen kell átvergődnie, ami semmiképp sem tesz jót tápláló hatásának. Hogy a kuka ne legyen szem előtt, építsünk falat vagy legalább állítsunk köré farácsot, amire növényeket futtathatunk fel.

A csí érkezhet fény és színek alakjában is, ezért jó ötlet a bejárati ajtó fölötti festett üvegablak,
ami vonzza a házba a serkentő hatású energiát.
Zsúfoltság negatív csí

A nappaliban gyűlik össze a család, itt fogadjuk vendégeinket. Barátságosnak, hívogatónak és persze kényelmesnek kell lennie. Az ülőalkalmatosságok elhelyezésénél figyeljünk rá, hogy a heverő és a fotelok tompaszöget zárjanak be egymással. Az egymással szembefordított székek merev, formális hangulatot teremtenek. Lehetőleg egyik szék se nézzen hátával a szoba bejárata felé, viszont fontos, hogy a házigazda központi helyet foglalhasson el, szemben az ajtóval, fallal a háta mögött.

A feng shui nem támogatja a háromszögletű formák alkalmazását, túlságosan agresszívnak, számos mérgező nyíl forrásának tartja. A berendezésnél kerüljük a zsúfoltságot, mert az negatív csít vonz, ami a szobában marad. Ez pedig depresszióhoz, pénzügyi nehézségekhez vezethet.

A nappaliban közszemlére tehetjük becses tárgyainkat. De csakis azokat, amelyeket igazán szeretünk, és amelyek tükrözik egyéniségünket. A festmények kiválasztásánál a kínaiak arra is ügyelnek, hogy a képeken valamilyen szerencsét hozó tárgy is szerepeljen. A hal például a vagyont, a pillangó a hosszú életet, a hegyek pedig az ambíciót és támogatást képviselik.

A fény a feng shui szerint is fontos, kedvező csít vonz ugyanis. Ha viszont túl sok a fény, a megfelelő egyensúly megteremtése érdekében gondoskodnunk kell valamilyen árnyékolásról.
Szerencsét hozó csít teremtenek a növények, ezért fontos szerepük lehet az otthonunkban. De csak akkor, ha egészségesek. A hervadt, netán elpusztult példányok betegséget, halált szimbolizálnak.

Tippek

- A lekerekített élű dohányzóasztalnál kellemesebb a csevegés, mint egy éles sarkú, szögletes asztalnál. Kerüljük az üveglappal fedett asztalt, éles széle baljós a feng shui szerint.
- Mindig legyen vágott virág a nappaliban, mert megőrzi az energia frissességét. A száraz virágtól óvakodjunk, megakaszthatja az energiát.
- Minél több családi fényképet, esetleg családtagot ábrázoló festményt, rajzot tegyünk ki, mert mindegyik gyarapítja az egy fedél alatt élők közti összetartó erőt.
- A szobának legyen egyértelmű fókusza, de vigyázzunk, ha ez a televízió lesz, uralkodni fog a környezetén.
- A színválasztásban a jin és a jang egyensúlyára kell törekedni. Lakáson belül válasszunk a falaknak egyetlen színt. Ennek a színnek a különböző árnyalatai végtelenül sok variációt engednek meg. A meleg, enyhén barackos tónusok egyértelműen jang színek, míg a hűvös, kékeszszürkék jin színek.
Színek, szobák

HÁLÓSZOBA
ajánlott: Kobaltkék, mályva, szürke, bézs, semleges színek: nyugtató hatásúak
nem ajánlott: Világos, telített színek: piros, narancssárga. Izgalmat válthatnak ki, nehezítik az alvást


NAPPALI
ajánlott: Bármely szín, amit kellemesnek találunk.
nem ajánlott: Nincsenek rossz hatású színek.

KONYHA
ajánlott: Fehér, mint a tisztaság színe. Elfogadhatók még a világos, meleg színek
nem ajánlott: Hideg színek, a szürke vagy kék tompítják az étvágyat. A meleg vörös és a narancssárga, a tűz színei túl sok hőt termelnek, ez égett ételhez vezet.

DOLGOZÓSZOBA
ajánlott: Zöld, mert nyugtatja a szemet, és kedvező a tanulás szempontjából.
nem ajánlott: Világosvörös, narancs- és aranysárga elvonják a figyelmet a tanulástól, munkától.

ÉTKEZŐ
ajánlott: Világos, kissé meleg színek, a lazac, őszibarack, sárgabarack: serkentik az étvágyat, de nem túlzottan.
nem ajánlott: Fekete: nem tesz jót az étvágynak, nem kívánatos az étkezéshez

FÜRDŐSZOBA
ajánlott: Fehér, a tisztaságot, ártatlanságot jelképezi. Jang kiegészítők, narancsvörös, halványzöld melegséget visz a jin környezetbe.
nem ajánlott: Fekete vagy bármely más sötét árnyalat, mint a tengerészkék, borvörös, erdőzöld vagy acélszürke.

(forrás: astronet)

Kategória: Természet az otthonunkban | Hozzáadta:: Zsóka (2011-03-16)
Megtekintések száma: 1432
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title