Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

A csillagjegyek összekötő ereje
A horoszkópban az aszcendenssel szemben fekvő pont a „másik” jelölője. Akkor tökéletes egy kapcsolat, ha az a „másik” valami módon valóban megjelenik a képletedben. Az állatöv egymással szembeni jegyei között általában olyan ellentét feszül, ami már összhangnak számít. Minden megvan az egyikben, ami a másikból hiányzik, így aztán tökéletesen kiegészítik egymást.

Ez az „aszcendens-deszcendens tengely”
a legszorosabb kötelék, ami két embert egymás mellett tart. Mert egyesíthetik erőiket. Akkor is érvényes ez a szoros kötés, ha nem az aszcendensek állnak szemben egymással, hanem a két szülött Napja, vagy az egyik Napjával szemben a másik Holdja, vagy uralkodó bolygója. Kosnál a Mars, Bikánál a Vénusz és így tovább. S amiről ugyancsak ritkán esik szó: ez a vonzás-törvény nemcsak a szerelmesekre érvényes. Az ellentétek vonzástörvénye érvényesül barátok, üzlettársak esetében is.

A Kos-Mérleg tengely

A Kos gondolkodás nélkül belevág a legvakmerőbb tervbe is, a mérleg viszont kétszer is mér, mielőtt egyszer vágna. És legtöbb esetben visszatartja párját a meggondolatlan lépésektől. Ha a két aszcendens között húzódik ez a tengely, akkor „az égiek is egymásnak teremtették őket”. Egy életre összekovácsolódnak, akkor is, ha netán elválnak útjaik. Ha a Nap áll szemben egymással, akkor a Mars harciassága és a Mérleg kompromisszumkészsége párosul, a Kos adja a lendületet, a Mérleg pedig oldja a feszültséget, eltakarítja a Kos után maradó romokat. Ha az aszcendenssel vagy Nappal szemben a partner Holdja áll, akkor elsősorban érzelmi téren egészítik ki egymást, ha a Mérleg aszcendensével vagy Napjával szemben a partnere Marsa áll, akkor a lendülete magával ragadja, ha a Kos szülött napjával vagy aszcendensével szemben a partner Vénusza áll, könnyebben tud alkalmazkodni, simulékonyabb.

A Bika-Skorpió tengely

A Bika a kényelem, az élvezetek embere, a spártai életmódot folytató Skorpió mellett könnyebben vissza tudja fogni magát. Cserébe olyan hátországot teremt, ahol a világmegváltó Skorpió mindig feltöltődhet optimizmussal. A Bika végtelen türelmével és szeretetével kordában tudja tartani a Skorpió féktelen szenvedélyét, de nem akadályozza, nem köti gúzsba. Talán csak a féltékenység az, ami mindkettőjük lelkében egyformán ott fészkel. Ha a Skorpió Napjával vagy aszcendensével szemben a partner Holdja áll, bármely jegy szülötte legyen is, érzelmei révén ki tudja bontani a Skorpió lelkében szunnyadó kedvességet, romantikát. A munkatársak esetében akkor tökéletes az összhang, ha a Skorpió aszcendenssel szemben
a partner Vénusza áll, a Bika esetében pedig a Mars opponálja az aszcendenst vagy a Napot.

Az Ikrek-Nyilas tengely

Esetükben nem olyan feltűnő az ellentét, mivel mindketten szellemesek, társaságkedvelők, szertelenek, kritikusak a világgal szemben. Tehát nem a természetük eltérő, hanem a világról vallott véleményük, a dolgokhoz való hozzáállásuk. Az Ikrek figyelmetlenségét a Nyilas lényeglátása egészíti ki. Az Ikrek a jól értesültek magabiztosságával teremt kapcsolatot, a Nyilas az igazságért száll síkra. Itt a naiv Nyilasnak szüksége van az Ikrek éleslátására, hogy ne csalják csapdába. A közös vállalkozás estén szellemi területen, illetve a média, reklám világában legyőzhetetlen párost alkotnak. Ha a partner Holdja áll szemben a Nyilas Nappal vagy aszcendenssel, akkor az Ikrek is épp oly álmodozó, de alá tudja vetni magát a másik akaratának. Ha viszont az Ikrek Napjával vagy aszcendensével áll szemben a társ Holdja, a Nyilas megérzései mindig kisegítik a párost a veszélyes helyzetekből.

A Rák-Bak tengely

A Hold uralma alatt álló Rákot a külvilág simulékonynak, megértőnek véli, pedig keményebb a lelke, mint a külsőre vaskalaposnak, hajlíthatatlannak látszó Baknak. Ha összekerülnek, ösztönösen óvják egymást. A Bak megadja a Ráknak azt a biztonságot, amire vágyik, cserébe megkapja azt a gondoskodást, ami született belső igénye, ám amit még önmaga előtt is szívesen titkol. Mivel mindketten kicsit körülményesek, nehezen változtatnak, a munkában a biztonságot többre becsülik a sikernél. Akkor érhetnek el közös sikert, ha nem nekik kell vállalni a kockázatot, hanem mások által meghatározott feladatokat kell végrehajtaniuk. Ha a Rák aszcendenssel vagy Nappal szemben van a Bak Holdja vagy Vénusza, könnyen ráérez a másik „gyenge pontjára”, és ki tudja bontani az érzelmesebbik énjét. Ha pedig Bak szülött Napját vagy aszcendenség opponálja a partnere Holdja vagy Vénusza, olyan érzelmi töltést kap, aminek hatására könnyen le tudja vetkőzni a gátlásosságát.

Az Oroszlán-Vízöntő tengely

Mivel mindketten a világ jobbításán fáradoznak, csak más-más módszerrel. A Nap uralma alatt álló Oroszlán az állandó ismétlődés híve, az Uránusz gyermeke a Vízöntő, akit mindig az új érdekel, képtelen visszatérni dolgokhoz. De mert mindketten tiszteletben tartják a másik szokásait, túl sok súrlódásra nem kell számítaniuk. A megbízható Nap és a kiszámíthatatlan Uránusz szerelme izgalmas, sosem unják meg egymást. Az Oroszlán szerint a jóság és a nagyvonalúság mindennek a kulcsa, a Vízöntő viszont racionálisan közelíti a dolgokat. Ha az Oroszlán aszcendense vagy Napja a partner Holdjával vagy uralkodó bolygólyával opponál, akkor a társnak sikerül befolyásolnia az egyébként senkinek „szót nem fogadó” királyt. Ha a Vízöntő aszcendensét vagy Napját opponálja a partner Holdja, akkor az egyébként távolságtartó és érzelmek nélkül döntő Vízöntő megtanul „a szívével látni”.

A Szűz-Halak tengely

A racionális Szűznek nagy szüksége van a Halak intuíciójára, megérzéseire, túláradó érzékenységére és önzetlenségére. A Halak pedig – ha nem is fogadja szívesen – a Szűz tárgyilagos, minden részletre kiterjedő aprólékosságát, nagy szüksége van rá, hogy boldoguljon, előbbre jusson a világban. Lehet, hogy a Szűz értetlenül figyeli, amikor a Halak az érzelmeire hallgatva „irracionális döntéseket hoz”, és folyamatosan meg akarja nevelni, hogy az eszére hallgasson, de ugyanez van fordítva is. Jó sokat veszekszenek, de ez a vita általában építő jellegű, amiből mindketten okulhatnak. Bár nyíltan nem vallják be, hogy a másiknak igaza van, tetteikben azért nyomon követhető a belátás. A közös munkában is szinte mindig a Halak fantáziájára épülve a Szűz tartja kézben a dolgokat. Ha a Halak aszcendenssel vagy Nappal szemben a partner Holdja áll, könnyen megtalálja azt a pontot, amivel társát a maga oldalára tudja állítani. Ha a Szűz aszcendenssel vagy Nappal szemben helyezkedik el a partner Holdja vagy Vénusza, akkor a társ annyira aláveti magát a Szűz akaratának, hogy egyszerűen képtelen lesz vele vitatkozni, ellenkezni. És észre sem veszi, de már a másik szemével kezdi látni a dolgokat.

(Forrás: astronet - Herczeg Kata
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-01-18)
Megtekintések száma: 3015
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title