Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

A Szeretet szintjei…
Karácsony közeledtével a nyitott szívű embert egyre inkább eltölti a Szeretet érzése. A nappalok egyre rövidülnek, teret adva az éjszaka sötétjének, hogy a látszat-csillogás mögött legyen időnk a belső fény észrevételére is!

December 22-én a Nap eléri útjának legmélyebb pontját – ez a téli napforduló ideje. A lelkünk legtitkosabb rejtekeiben megszületik a fény! E naptól fogva új időszámítás kezdődik, kozmikus értelemben beköszönt az új esztendő.
Napról napra világosabbá válik, hogy nincsen semmi, ami a Szeretetnél fontosabb lenne. Bármerre indulunk, a végső cél mindig: a Szeretet. Ez éltet, táplál, mozgat minden lelket. Az ezoterikus úton járó fénykeresők minden út végén, úgyis csak ide lyukadnak ki!

Számomra kétféle Szeretet létezik: az önmagam felé, és a mások felé irányuló Szeretet. Mind a kettő egyaránt fontos, hiszen ez a lelkünk tápláléka. Bármilyen problémát vizsgálunk meg a jelenben, a mögött mindig rálelhetünk ezek egyikének hiányára, még ha a leganyagiasabb szinteket nézzük is.

Az egészségünkkel van gond?

Minden testi tünet mögött a lélek kiált gyógyulásért, és a legtöbb betegség a szeretethiányra vezethető vissza – ezért indulhat be egy gyógyulás pusztán a figyelemtől, a jelenléttől, vagy egy öleléstől, amit a beteg kap.

Pénzügyi gondok vannak?

A pénz is szeretet-energia, és ha nem becsüljük eléggé önmagunkat, a világ könnyen elhitetheti velünk, hogy nekünk csak szűk-ség jut. E látszat-pokol bugyrait még sokan járják, ám egyre többen ébrednek fel az álomból, és érzik át a Teremtő mindent átölelő, védelmező, bőséggel ellátó Szeretetét.

A munkánkkal van baj?

Ha igazán szeretjük önmagunkat, akkor tudjuk, hogy érdemesek és méltók vagyunk a számunkra leginkább megfelelő, teljességet adó hívatás végzésére.
Kapcsolataink működnek nehézkesen?

Vitáink vannak társainkkal? 

Ha az Igaz Szeretet mércéjével látjuk a kapcsolatainkat, akkor mindenre megjön a megoldás. Ehhez pedig tudnunk kell olykor megbocsátani – nem csak a másiknak, hanem önmagunknak is.

A lélek természetes állapota a Szeretet, és ha ez az állapot bármely módon kibillen egyensúlyából, azt megérezzük. Nem számít, honnan jön a támadás – kívülről, egy másik embertől; vagy önmagunk generáljuk – minden negatív érzelem romboló hatású, építeni csak a Szeretet tud!

Szeretet és asztrológia

Az asztrológiában a feltételek nélküli Szeretet szimbóluma a fényt adó Nap, aki nem nézi, hova szórja sugarait – bőséggel árasztja melegét mindenkire. A Hold már az anyai szeretet jelképe, általa vagyunk képesek működtetni a befogadó, a tápláló – megtartó, és az elengedő szeretetünket is, bármely dologra, helyzetre vonatkozóan.

A Merkúr a gyermeki, rajongva érdeklődő szeretet, a Vénusz a békés, nyugodt, kiegyensúlyozott érzelem. A Marsban van jelen a bátor, nyílt Szeretet, hiszen valódi arcunkat és érzelmeinket kimutatni, igazi férfimunka. A Jupiter a Szeretet Bölcsességének planétája, az Öreg Bölcsként emlegetett Szaturnusz pedig, a kitartó, a valódi értékekre irányuló, biztos Szeretet.

A megváltó Szeretetet elhozó, transzcendens planéták közül az Uránusz a végtelen, tiszta, határtalan Szeretet nagykövete. A Neptunusz már a legmélységesebb Kozmikus Egyesülés a Szeretetben, az egót is feláldozó misztikum. A gyógyulást is elhozó Plútó pedig, a szenvedélyes, halálos, a mindent átalakító, mélységekből a magaslatokba emelő Szeretet.

Mindez a Szeretetre való képesség ott rejlik mindegyikünkben. Merjünk hát szeretni, és életünk csak gazdagabbá válik!

Minden álarc mögött a Szeretet-éhség rejtőzik. Gyakran észre sem vesszük, mióta dédelgetünk egy-egy sérelmet, annyira megszoktuk. Hát nem könnyebb lenne minden, ha végre elengednénk, hogy a Szeretet ránk találjon?
Ma nagy divattá vált a „visszabántás”is. Ha valaki olyat tesz velünk, ami fájdalmat, haragot okoz, máris azon munkálkodunk, hogy visszakapja. A „ha megdobnak kővel…” elve már csak kevesek között működik. Pedig ahhoz, hogy helyreálljon a rend, akár a kapcsolatban, akár a lelkünkben, éppen ezen kell változtatni. A gödör sem mélyül tovább, ha befejezzük az ásást. Elég, ha egy kapcsolatban csak az egyik fél elkezdi táplálni a Szeretetet, adni a másiknak – erre a másik sem tud csak Szeretettel reagálni.


Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/a-szeretet-szintjei-102510.html?fejezet=0
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-12-07)
Megtekintések száma: 528 | Hozzászólások: 5
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 21
Vendégek: 20
Felhasználók: 1
mariavargaboros

Block title