Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

A tizenkét csillagjegy jógagyakorlata
Hisznek abban, hogy az idegrendszert tizenkét testgyakorlattal ki lehet kezelni, a pszichológiai zavarok a testgyakorlatok nyomán csökkennek, végül eltűnnek.

A régi taoisták – miután gondosan tanulmányozták és alkalmazták a természet fizikai törvényeit és a gyógyítás természetes elveit, kialakították a belső gyakorlatokat. Ezek egyik legfontosabb sajátossága, hogy a test beteg részeit visszahozzák a természetes, tehát az egészséges állapotába.


Megfelelően kombinálva ezek a belső gyakorlatok
az öngyógyítás csodálatos rendszerét alkotják, és a beteg ember számára a gyógyulás minden lehetőségét biztosítják. Sőt, aki ezeket a gyakorlatokat minden nap elvégzi, nemcsak mentesül a betegségtől és a fájdalomtól, hanem a szívéből áradó belső jóérzésnek is örülhet.

Átjáró a testen túli világba

Ezek a gyakorlatok a tudatos ember számára átvezetést jelentenek testének a materiális állapotából a testen túli világba. Nemcsak azoknak ajánlják a jógagyakorlatokat, akik betegségtől szenvednek, hanem azoknak is, akik szeretnének nyugodtan megöregedni, békességben, kiegyensúlyozottan élni.

A toisták megfigyelték a szervezeten belüli energiaáramlást,
bioritmikus ciklusokat dolgoztak ki, amelyekben nagyon pontosan meghatározták az energiaáramlást és a meridián kör hosszát a nap minden másodpercében. Igy felfedezték, hogy a főbb meridiánok mindegyike kétórás periódusok szerint kerül sorra, ilyenkor éri el az energiafolyamat a maximumát.

Tizenkét energia periódus van egy napban, ami megfelel a kínai asztrológia 123 állatövi jelének, és az állatövi jegyek óráihoz tartoznak.


Éjjel 1 és 3 óra között a máj,

3 és 5 óra között a tüdő,
5 és 7 óra között a vastagbél,
7 és 9 óra között a gyomor,
9 és 11 óra között a hasnyálmirigy és a lép,
11 és 13 óra között a szív,
13 és 15 óra között a vékonybél
15 és 17 óra között a hólyag,
17 és 19 óra között a vese
19 és 21 óra között a szívé s érösszehúzó ideg,
21 és 23 óra között a napfonat
23 és 1 óra között az epehólyag működik a maximumon.

Ok és annak kezelése

A bioritmus táblázat akkor válik hasznossá, amikor meg kell állapítani a rosszullétek organikus okát, és ki kell egyensúlyozni a szerv energiaszintjét a megfelelő gyakorlatok segítségével. Például a rendszeres álmatlanság 1 és 3 óra között valamilyen máj vagy idegrendszeri működésbeli hibára utal. Az álmatlanság másodlagos következménye lehet a gyengébb munkateljesítmény, a fáradtság vagy a bűntudat. Ezek a tünetek akkor szüntethetők meg, ha az 1 és 3 óra közötti periódusra előírt gyakorlatokat elvégzi a beteg.

A székrekedés oka lehet a rosszul kialakult ritmus. Megfelelő, a bioritmus indokolta időpontját az 5 és 7 óra közötti időszakra tehetjük. Ha tartod magad ehhez a beosztáshoz, többé nem kell azokat a kellemetlen tapasztalatokat elszenvedned, amit a gyógyszerek vagy a beöntés okoz.


A 12 szervhez rendelt gyakorlatokat az állatöv tizenkét gyakorlatának nevezik.

Az
1-3 óra közötti gyakorlat: ülj lótuszülésbe, és nézd az orrod hegyét. Szorítsd a kezed ökölbe, úgy, hogy a hüvelyujjad szorítod az ujjaiddal. Lélegezz mélyen, utána lazíts. Ismételd a gyakorlatot kezdetben ötször, majd mindig növeld a számát, egészen 30 percig.

A
3-5 óra közötti gyakorlat: ha ebben a periódusban felébrednél, ülj lótuszülésbe, vagy egyszerű törökülésbe, félig hunyd le a szemed és nézd az orrod hegyét. A tarkódon kulcsold össze a kezed úgy, hogy a fejed a tenyeredben pihenjen. Csattogtasd a fogaidat. Kilencszer végy mély lélegzetet. Kezdetben öt percig ismételd a gyakorlatot, majd emeld az ismétlések számát addig, míg eléred a harminc percet.

Az
5-7 óra közötti gyakorlat neve: mennyei dobverés. Tenyereddel fedd le a füled, úgy, hogy az ujjaid a tarkód felé nézzenek. Mutatóujjaddal vagy középső ujjaddal veregesd a fejed. Számold közben a lélegzeted. Belégzésnél számolj egyet, kilégzésnél kettőt. Újabb belégzésnél hármat, kilégzésnél négyet, belégzésnél ötöt, kilégzésnél hatot. A gyakorlatot addig végezd, amíg kilenchez nem érsz.

A
7 és 9 óra közötti gyakorlathoz is törökülésben kell elhelyezkedni. Kezeddel fogd át a sípcsontodat és a test felső részével mozogj körkörösen. Néha változtass a körzés irányán, nehogy elszédülj.

A
9-11 óra közti gyakorlat: Nyelveddel pásztázz végig a fogaidon. Ettől megindul a nyálképződés. Tartsd a szádban a nyálat, öblítsd ki a szád ezzel a nyállal, majd három részben nyeld le. Többször érdemes megismételni a gyakorlatot.

A
11-13 óra közötti gyakorlat: ülj le kényelmesen, szívd be és tartsd vissza a levegőt. Erősen dörzsöld össze a kezed úgy, hogy meleg legyen és szorítsd a hátadra, a vese tájékán. Masszírozd mindaddig a derekad, amíg csak vissza tudod tartani a lélegzeted. Aztán fújd ki a levegőt és lazíts. Többször ismételd meg a gyakorlatot.

A
13-15 óra közötti gyakorlat kezdetben talán nehéznek bizonyul, de meg lehet tanulni. Ülj le kényelmesen, lélegezz be olyan mélyen, ahogy csak bírsz. Töltsd meg a hasad alját levegővel. A köldöködre koncentrálj. Tartsd magadban a levegőt. Próbáld érezni a hasadban az „égető tüzet”. Lélegezz ki.

A
15-17 óra közötti gyakorlat: ülj lótuszülésbe, szorítsd ökölbe a két kezed és magad mellett tekerd úgy, mintha pedálokat hajtanál. Végezz mindkét kezeddel 18-18 gyakorlatot. Arra ügyelj, hogy amikor a bal kezed fönt van, a jobb lent legyen, és fordítva.

A
17-19 óra közötti gyakorlat: Ülj le nyújtsd előre a lábad. Kezdet a fejed fölött kulcsold össze, tenyérrel kifelé és nyújtózkodj a karjaiddal az ég felé. Érezd, ahogy a hátadban nyúlnak az izmok. A gyakorlatot annyiszor ismételheted, ahányszor jól esik.

A
19-21 óra közötti gyakorlat: ülj le a földre, és nyújtsd előre a lábad. Kinyújtott karral próbáld elérni a lábujjaidat, de ne erőlködj. Paskold meg a lábszárad és a combot és pihenj egy kicsit, aztán kezdd újra. Ismételd annyiszor, amennyiszer bírod.

A
21-23 óra közötti gyakorlat megegyezik a reggel 9-11 közötti „nyálgyűjtő” mozgássorral.

A
23-1 óra közötti gyakorlatsor pedig a 13-15 óra közötti gyakorlatsor ismétlése. Annyi kiegészítéssel, hogy a végbél izmait is meg kell szorítani.
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-01-18)
Megtekintések száma: 1523
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title