Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Az Akasa krónika titka
Az Akasa szanszkrít kifejezés, azt jelenti, hogy „elsődleges szubsztancia”, amiből minden dolog kialakult… ez a lélek kikristályosodásának első fázisa. Az Univerzum bármely pontján keletkező legparányibb éteri rezgés is kitörölhetetlen nyomot hagy rajta. Ez az energia mind fizikai, mind pedig spirituális értelemben a Fény minősége, mégpedig az egyes lelkek által egyedileg megszemélyesített életerő vagy vitalitás minősége.

Bár az Akasa suzanszkrít kifejezés, az Akasa-krónikát számos szent szöveg megemlíti. Így a Bibliában is tetten érhető:
„…szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírta őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük. (Zsolt 139,16)
...Kinyitottak egy másik könyvet is, az élet könyvét. A halottak fölött ítélkeztek, ahogy a könyvekben fel volt jegyezve, a tetteik szerint…” (Jel 20,12)
„És Jézus megnyitotta (a tanítványoknak) a rejtett út, a Szent Lélegzet és a tévedhetetlen fény jelentését. Mindent elmondott nekik az Élet Könyvéről, Graphael tekercseiről, Isten emlékezetének könyvéről, amelybe az ember minden gondolata és szava le van írva…” (Vízöntő Evangéliuma 158.3-4.)

Az Akasa-krónika empírikus tudástár, ahol megtalálható minden, amit az összes lélek a létezése során valaha gondolt, mondott és tett – de az is, mi a jövőben történni fog. Vagyis egy olyan tudati dimenzió, amely az egyes lelkekből és az útjukról készült rezgés-feljegyzéseket tartalmazza. A tudati dimenzió a láthatatlan világ olyan birodalma, amelyet mi, emberek a minőségén, jellemzőin vagy jellegzetességein keresztül tudunk azonosítani és érzékelni. Más-más tudati dimenziók képviselik az álmot, a tudatalatti munkát, a
relaxációs szinteket, a zenei képességet vagy a memóriát. E tudati dimenziókban az a közös, hogy bár láthatatlanok, tudunk a létezésükről.

Hogyan olvasható a Krónika?

Az Akasa-krónika „megnyitásához” a hétköznapi tudatosság szintjéről egy olyan isteni univerzális tudatszintre kell lépni, ahol minden szinttel felismerjük az univerzummal való egységünket.

Az Akasa-krónikát bizonyos Fénylények vezetik és őrzik, akiket a Krónika urainak neveznek. Ezek a lények gondoskodnak a Krónika biztonságáról és sértetlenségéről. Ők döntik el nemcsak azt, hogy ki férhet hozzá, hanem azt is, hogy milyen információt hívhat le onnan. A Krónika urai a Mesterekkel, Tanítókkal és az úgynevezett Szeretettekkel dolgoznak – akik megteremtik az összeköttetést az Akasa és a földi világok között – oly módon, hogy az egyes Akasa-olvasások során „letöltik” számukra a közvetítendő konkrét információt.


Az Akasa-krónikában végzett munkád során soha nem fogod látni a Krónika urait, sem a Tanítókat, vagy a Szeretetteket, régi emberi mivoltukban, de érezheted energetikai jelenlétüket.

Fénylények segítik a munkádat

Viszont ahhoz, hogy az Akasa-krónikában dolgozhass, meg kell értened és el kell fogadnod a reinkarnáció fogalmát. A Krónika szempontjából minden lélek örök. Ezen a szinten annyit kell tudnod, hogy a Krónika tartalmazza minden lélek „aktáját”, amint életről életre más és más emberi lényként öltött testet a földön, miközben az időben és a térben fejlődött. Egy emberi inkarnáció a lélek tökéletes tervének egy adott megjelenési formájaként következik be. Az emberi megtapasztalás lényege az, hogy fizikai szinten azzá a tökéletes énné kell válni, aki az Akasában a lélek szintjén már létezik.

A Krónika évszázadokon át a misztikusok, szentek és tudósok kiváltságos hozzáférési területe volt – és ez így volt jól, hiszen végtelen hatalmat és bölcsességet ad, és ezt csak azokra a beavatottakra bízták rá, akik megfelelően felkészültek a mély tudással járó felelősségre.


A XX. Század derekán Edgar Cayce, az „lavó jós” volt az egyetlen, aki nyilvánosan olvasta az Akasa- krónikát. Ma ez a több mint tizennégyezer olvasat nyilvánosan hozzáférhető, és rengeteg információt tartalmaz magáról a Krónikáról. Ma az emberek ezrei kapcsolódnak erőteljesen az Akasa krónikához.

Hogyan lehet hozzáférni?

Mindenki más és más módszert használ. A hagyomány szerint a kimondott szó fény- és hangrezgései vezetik be az egyént a Krónikába, így vannak „szent imádságok”, melyek segítenek bekukkantani az Univerzális feljegyzésekbe.

A témához tartozó könyveink a könyvtárszobánkból, le is töltheted őket:

Wictor Charon: Akasha-krónika – A Beszélő Fény krónikájában való olvasás tankönyve>>>

Linda Howe és Juliette Looye: Akasa-krónika - Hogyan olvasd a lélek feljegyzéseit? >>>

Rudolf Steiner- Az Akasha kutatásból- Az ötödik evangélium>>>
Forrás: http://www.astronet.hu/vallas-es-tudomany/lelekvandorlas-es-karma/az-akasa-kronika-titka-102407.html
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-08-17)
Megtekintések száma: 3820 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 16
Felhasználók: 0

Block title