Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Kérd a felettes éned segítségét!
A legtöbb baj abból ered, hogy nem ismerjük önmagunkat. Mások az elvárásaink, mint az adottságaink, vagy sokkal kevesebbet feltételezünk önmagunkról, mint amire képesek vagyunk. Akár alulbecsülöd az adottságaidat, akár többre tartod a valódinál – csalódás ér. Boldog az, aki megtalálja az egyensúlyt.

1. Hit és elvárás: alakítsd át a világképed!

Első lépésként hidd el, hogy létezik a felsőbb éned, akivel/amivel kapcsolatba tudsz lépni. Ez után vedd magától értetődőnek, hogy ez a kommunikáció folyamatosan fejlődni fog, ahogy kitartóan dolgozol a belső fejlődéseden.
Enélkül a két dolog nélkül igen nehéz bármit is elérni az életben, legyen az szellemi vagy fizikai szinten. Az elvárás annyit jelent, hogy tudod, mi fog történni. Ha dörög az ég, szakad az eső, és kimész a kertbe, bőrig ázol, meg is fázhatsz, napokra tönkre teszed a hangulatod, rongálod az egészséged. Főleg, ha eleve erre készülsz fel. Viszont ha feltétlen ki kell menned, akkor eleve programozhatod magadnak, hogy nem lesz semmi baj. Azt várod magadtól, hogy öt percet, tízet ki fogsz bírni az esőben, utána iszol egy forró teát, veszel egy forró fürdőt, és a betegség nem tud legyőzni. Ha pozitív elvárásaid vannak a kellemetlen, negatív eseményekkel szemben, akkor visszafordíthatod a rosszat, elkerülheted a bajt.
Alapvetően materialista szemléletben nő fel a legtöbb ember. Ez a világ teljesen figyelmen kívül hagyja, leértékeli a szellemi, spirituális világot, pedig az jócskán felette áll az anyaginak. Ha gyakrabban olvasol, hallgatsz olyan tanítóktól, akik a saját szellemi képességeid kibontakozására biztatnak, és ebben segítenek, egy idő után természetes lesz számodra az egész.

2. Vízualizálj és meditálj!

Szakíts időt arra, hogy időnként csak a gondolataiddal foglalkozhass. Az ideális minden nap egy fél óra volna, de ha két- vagy háromnaponta tudsz csak időt szakítani rá, vagy csak akkor van módod elvonulni, egyedül lenni, akkor ennyi időt szánj rá. A legrosszabb az, ha elengeded, kihagyod ezeket a lehetőségeket. A meditáció nem könnyű dolog, hiszen ki kell „üríteni” a fejedből a gondolatokat, napi problémákat. Időt kell adnod magadnak, hogy lenyugodj, áttérj egy másik síkra, és meghalld a belső hangod. Próbálj egyszerűen csendet teremteni, és ezzel lehetőséget adsz a felsőbb énednek, hogy megnyilatkozzon. Jó módszer, ha a tested működésére figyelsz, a légzésedre, a szívverésedre. De segíthet az ellazulásban, meditációban egy gyertya lángjának figyelése. Amíg a lángnyelvet nézed, képzeld el, hogy a tűz melege az egész lényedet energiával tölti fel. Vizualizálj - azaz képzelj magad elé egy békés, nyugodt tájat, virágos mezőt, vagy egyetlen szál rózsát, de olyan erővel, hogy szinte érzed a szél simogatását, a virág illatát. Sokféle eszközt használhatsz, a lényeg, hogy simítsd ki a forgalmi dugót a fejedben. És egyszer csak azon kapod magad, hogy beugrik egy gondolat, egy név, egy telefonszám, egy megoldás… Valami, ami a hónapok óta megoldatlan problémádból kivezet.

3. Vezess naplót!

Írd le az érzéseidet, érzelmeidet, álmaidat és meglátásaidat. Vezess naplót, lehetőleg csak magadnak, így nem befolyásol, ki mit gondolhat majd róla. A feljegyzések segítenek, hogy még közelebb kerülj az intuitív önmagadhoz. Felteszed a felsőbb énednek a kérdést, majd később, amikor válasz érkezik valamilyen formában, azt lejegyzeteled. Ha ezt rendszeresen teszed, és hiszel magadban, kivétel nélkül mindig meg fog érkezni a válasz. Onnan már csak azt kell eldönteni, mit is kezdj vele.

4. Fejtsd meg álmaid!

Az agykontrollozók is azt tanácsolják, hogy este, elalvás előtt gondolj a problémádra, és reggel azonnal írd le az álmodat. Mert lehet, hogy nem szó szerint arra vonatkozik majd az álombeli válasz, ami foglalkoztat, de átvitt értelemben nagyon is sok lehetőséget kínál a megoldásra.
A felsőbb én ugyanis nagyon gyakran az álmokon keresztül üzen. Tegyél fel egy kérdést a felsőbb énednek, és várj is rá választ. Amikor felébredsz, gyorsan írd le mindazt, amire az álmodból emlékszel. Ha általában nem emlékszel az álmaidra, ehhez kell némi kitartás. Ha türelmes vagy, szépen elkezdenek majd beugrani az álmaid, és teljesen egyértelműnek fog tűnni, mi a válasz. Kitartás, próbálkozás.

5. Beszélj a felettes éneddel!

Kezdj beszélni a felsőbb énedhez. A következő öt hétben minden mond el magadban – magadnak: „Tudom, hogy létezel, és szeretnélek jobban megismerni, és hallgatni rád. Kérlek, kezdj el beszélni hozzám, és vezess az életben.” Ne aggódj, ha az elején ez teljesen egyirányú kommunikáció, elvégre évtizedekig nem is szóltatok egymáshoz. Beletelik egy kis időbe, mire beolajozódik a gépezet, de onnantól csodásan működik majd. Nyugodtan mesélj, kérdezz, és figyelj a válaszokra. Meg fognak érkezni.

6. A rossz azért van, hogy tanulj belőle!

A népi bölcsesség nem véletlenül tanítja, hogy „minden rosszban van valami jó”. A népmesékben sem véletlenül kell kemény próbákon átmennie a szerencsét próbálóknak, s még kevésbé véletlen, hogy azok kapják meg a „fele királyságot’”, akik a legtöbb bajt elszenvedték. Tekints úgy az életre, mint valami titokzatos iskolára. Higgy abban, hogy az egész életed – események, helyzetek és az emberek – azért olyan, amilyen, mert a végső cél felé próbál terelgetni a Sors. Amikor valami történik az életedben, legyen az jó vagy rossz, kérdezd meg magadtól, mit tanultál belőle. Amint megtanulod úgy szemlélni az életed, mint egy izgalmas folytatásos tévéjátékot, amelynek a főszereplője te vagy, a felsőbb éned is egyre nyilvánvalóbban lesz jelen az életedben.

7. Élj a jelen tudatában

Koncentrálj egyre jobban a jelenre, a MOST-ra. Amikor eszel, légy tudatában annak, hogy eszel. Érezd az ízeket, az étel rezgését, ahogy felveszi a tested a tápanyagokat. Amikor sétálsz, légy tudatában annak, hogy sétálsz. Érezd a tested mozgását, a szellőt, az illatokat, nézd meg a fákat, az embereket, a házakat. Bármit teszel, légy tudatában, hiszen az egyetlen valóságos pillanat mindig a mostani: az régi elmúlt, a jövőbeli pedig még nem jött el. Ezért is fontos megtisztítani az elméd az aggodalmaktól, a pótcselekvésektől, a rögzült sémáktól. Élj a jelenben, és teremts helyet a felsőbb énednek, hogy segíthessen a mindennapokban is.

(Forrás: astronet)


Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-02-07)
Megtekintések száma: 1169 | Hozzászólások: 8
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 8
Felhasználók: 1
aedb

Block title