Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Kérdőasztrológia
 
Az embereket a régmúlt korban is foglalkoztatta a planétáknak a Földre és az emberekre gyakorolt hatása. Ezeket a tapasztalatokat és ismeretek foglalja össze több ezer éves fennállása óta az asztrológia.  Már az időszámításunk előtti időkből Egyiptomban maradtak fenn személyre szóló horoszkópok.
 
Nem kétséges, hogy a planéták hatással vannak a Földre, elég csak a Hold erejére gondolnunk, amely az apály-dagály kiváltója. Tehát a Hold hat a vizekre, egyúttal a testben lévő vizekre is, ezért az emberi szervezet működésére is, hiszen az emberi szervezet 70 %-a víz. A Hold legszembetűnőbb hatása látható, hogy pl. a Holdciklus és a női ciklus hossza azonos. Ha valaki fogyókúrázni szeretne, ez sokkal hatásosabb a fogyó Hold idején, míg növő Hold idején a szervezet beépít. 
Vagy például sokat vizsgálták a földrengéseket is az asztrológia módszerével és megállapították, hogy minden földrengéskor erős Szaturnusz-i hatás figyelhető meg.  
 
Ma, ha valaki meghallja az asztrológia fogalmát, leggyakrabban a születési képlet jut eszébe. A kérdőasztrológia szinte teljesen feledésbe merült, bár nagyon nagy jelentősége volt az asztrológia múltjában.
 
A születési horoszkóp felállításához pontos születési időpont (óra és perc) ismerete szükséges. A születési asztrológia gyakorlásának korlátja lehet, ha nem ismerjük a születés pontos idejét, ekkor gyakorlatilag nem készíthető radixképlet, illetve ennek alapján precíz előrejelzés sem.
 
 A pontos időpont hiányában felállítható napfelkelte horoszkóp, amely csak igen „nagyvonalú” elemzést képes adni. Hiszen a Föld a tengelye körül forog, ennek következtében a horoszkópházak is 24 óra alatt megfordulnak, valamint a Hold, mint a leggyorsabb járású planéta helyzete is bizonytalan, pedig igen fontos szerepet játszik a horoszkópban. 
 
 Gondoljuk csak el, néhány száz évvel ezelőtt hányan tudták a pontos születési idejüket, akkoriban sokszor még a napot sem ismerték. A születés pontos ideje még ma is jó néhányszor gondot okoz.
 
Ma is gyakran előfordul, hogy valaki nem tudja a születésének óráját, napszakát, vagy extrém esetben akár a napját annak, hogy mikor jött a világra, és ez régebbi időkben még általánosabb volt. A régi korokban az asztrológusok tehetős mecénások tanácsadói voltak, éppen ezért igyekeztek mindig jelen lenni az utódok születésekor, hogy fel tudják állítani a pontos horoszkópot.  Csak a királyok és nagyon magas rangú vezetők pontos születési adataival készültek személyes horoszkópok, az udvari asztrológusok teljes „munkaidőben" ezek képleteiket elemezték. Ez azt is jelenti, hogy az asztrológia "királyi" művészetnek számított. A királyi jelzőt úgy kell érteni, hogy a közemberek nem tudták igénybe venni az asztrológusok szolgáltatásait, csak a királyok, hercegek.
 
A számítógépes programok hiánya is nehezítette ősi mesterek dolgát, rendkívül sok időt vett volna igénybe a születési képletek, progressziók, visszatérések manuális kiszámítása bizonyos mértékű kliensforgalom mellett. Ennek ellenére az akkor élő hétköznapi emberek is szerettek volna választ kapni az életük fontos kérdéseire.  Erre a célra nagyon megfelelő volt a kérdőasztrológia, mely gyors, lényegre törő, és a megfelelő tradicionális módszerek szerint alkalmazva pontos eredményt adott.
 
A 17. század táján megcsappant az asztrológia támogatottsága, Európában bizonyos mértékben üldözték is, ennek következtében a születési asztrológia háttérbe szorult a másik klasszikus ággal, a praktikusabb kérdőágazattal szemben. 
Ez az ágazat egy kérdés feltételének időpontjára készült kérdőképletből adja meg a választ. Nem kötődik tehát születéshez: bárki feltehet kérdést, legyen szó akár a leghétköznapibb szituációról vagy a legnagyobb sorskérdésről, a kérdőasztrológiai technika segítségével a kérdés elbírálható. Ám az adható válasz összehasonlíthatatlanul szűkebb spektrumú, mint a natális bírálat. Egy találó hasonlat szerint olyan, mint a sebészet: gyors és pontos, de csak az adott kérdésre koncentrál. Viszont rendkívül hatékonyan használható az embert érintő kérdések megítélésében.
 
 
A kérdőasztrológiának igen nagy jelentősége van akkor, amikor elakadunk egy ponton életünk folyamán, vagy nagyon szeretnénk tudni valamely számunkra fontos ügy kimenetelét. Pontos és gyors megoldás nyerhető egy kérdőképlet kielemzéséből, éppen olyan, mint amilyet a születési képlet elemzése hosszas számításokkal, segédképletek elemzésével ad. 
 
 
Egy adott témában feltett kérdés megválaszolása érdekében felállított képletet úgy tekintünk, mint a kérdés születési képletét, melyből kizárólag arra az ügyre vonatkozóan kapunk információt, amiről a kérdés szólt. 
 
Ha valakinek van egy konkrét kérdése - pl.: melyik férfi közeledését fogadjam, Tamással vagy inkább Géza fog elvenni? -, erre a kérdésre a kérdőasztrológia sokkal precízebb, pontosabb választ képes adni, mint amit a születési képlet kielemzése nyújt. Ugyanis a születési képletből hosszadalmas munkával feltárható, hogy a szülött férjhez megy, tegyük fel 2015 júniusában, de hogy Tamáshoz vagy Gézához arra nem ad választ, mint ahogy az sem, hogy milyen lesz az időjárás a nászúton, míg a kérdőasztrológia segítségével ez is megválaszolható. Az ilyen jellegű kérdésekre a kérdőasztrológia tud választ adni, mert egyedül csak az adott kérdéssel kapcsolatos ügyre fókuszál, míg a születési képlet az egész élettartamra szóló szövevényes események sorozatát foglalja magában. 
 
A kérdőasztrológia a mai modern asztrológia eszköztárával, technikáival művelve nem ad pontos eredményt. Ahhoz, hogy megbízható, korrekt választ kapjunk és megértsük a képlet üzenetét, a tradícióhoz kell visszanyúlnunk és az ősi mestereket kell követnünk. Nem az asztrológia változott meg, hanem a körülöttünk lévő világ. Ha pontosan értjük és ismerjük a bolygók esszenciáját, a világban megjelenő új dolgokat is el tudjuk helyezni. 
 
Az asztrológia rendszere véleményem szerint a hagyomány érintetlenül hagyásával képez egy koherens egészet. A hagyomány természetesen nem egy élettelen, mozdulatlan dolog, nagyon is élő, mozgásban van, pulzál, így változik is azzal, hogy az új generáció továbbgondolja a régi mesterek által átadott tudást, de mindezt a tradíció esszenciájának megőrzésével teszi. Úgy tesz hozzá, úgy finomítja és alakítja a megváltozott kornak megfelelően, hogy a lényegi minőséget, az alapelveket nem torzítja el, a rendszert nem bomlasztja fel. Irreleváns újításokkal, valamint a tradicionális tudomány kulcsfontosságú technikáinak, módszereinek elhagyásával nem lehetséges a kérdőasztrológia mesterségét megbízhatóan, pontos eredménnyel művelni.
 
Ildikó
 
Az Új Kor Klub tagjai számára ingyenes szolgáltatás!
 
Tedd fel te is a kérdéseidet, kérdezz rá a problémáidra, vagy arra, aminek a megoldásán töprengsz.
 
Fordulj bizalommal Ildikóhoz a következő e-mail címen: ujkorklub@gmail.com
 
 
 
    
 
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2012-09-27)
Megtekintések száma: 2281 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 10
Felhasználók: 0

Block title