Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Nagy nyári szerelemhoroszkóp - 2013!
Itt a nyár, a jó idő, szabadság és forróság ideje. A hosszú bezártság után alig bírja ki az ember: futna, menne, mozogna. A nyár első napjaiban az aktivitást amúgy is fokozza az Ikrekbe lépő Mars.
A tetterő akár civakodás formájában is megmutatkozhat, ami remélhetőleg azért inkább a szavakban kap teret a Neptunusz békítő, enyhítő, avagy ködösítő fényszögeinek köszönhetően.

A közlekedést illetően váratlan fordulatok következhetnek be: jobb felkészülni a változásra, akár azzal is, hogy elébe megyünk: többet kerékpározunk, vagy beszerzünk egy görkorcsolyát. A hónap második felében a kapcsolatok is harmonikusabbá válnak. Kedvező az idő a szerelemre, eljegyzésre, menyegzőre, házasságkötésre és egyéb társulásokra.
Júliusban a Rákban járó otthonszerető Nap a hatalmi erőket megkérdőjelező Bak Plútóval áll szemben, s mindkettejükbe beleköt a mindig új utakra terelő Uránusz. Az emberek ettől békétlenségre hajlók lehetnek, de a kiegyezésre módot ad a Vénusz enyhítő fényszöge, csak sosem szabad lemondanunk az útkeresésről.
A megszokott kerékvágás gyakran hiábavalónak és inkább mély kátyúnak tűnik: ideje valami új megoldást keresni. Igaz ez a szavak szintjén is, jó lenne, ha javítani tudnánk vitakultúránkon. A Rákba lépő jóakaratú Jupiter a Szaturnusszal kerül jó konstellációba, és ez végre a kedvező sorsfordulat megvalósítását is lehetővé teszi.
Augusztusban a Neptunusz és a Jupiter kedvező fényszöge jót tesz a nyaralásra indulóknak. Hűsítő és meleg fürdőkre, táncra, zarándok utakra hív ez a csillagzat. A konokság, a túlzott ragaszkodás és akaratosság csak megnehezítheti a dolgunk.
Jól teszik, akik e hónapra időzítik a szabadságukat. A barátságok elmélyülhetnek, fontossá válnak, és átalakulhatnak. A nyár utolsó dekádjában, augusztus 22-én karmikus keresztet alkot az égen a két szerencsebolygó, a Vénusz és a Jupiter, valamint a két változást hozó bolygó, a Plútó és az Uránusz. Miként Rilke írja Archaikus Apolló torzó c. versében: „Változtasd meg élted!

KOS

Nem mindig igaz a mondás, hogy sok beszédnek sok az alja. Ön a nyár elején nagyon tisztán és világosan, sőt mi több, hatékonyan tudja megragadni és elmondani a gondolatait. Ezzel pedig sokakat meggyőzhet. A szerelemben is. Annyira, hogy akár a közös fészekrakás gondolatáig is eljuthatnak. Júliusban aztán a gondolatot a tettek követhetik, akár albérlet, akár öröklakás formájában.
Ha pedig már túl van a családalapításon, akkor kezdeményezhet költözést, vagy bővítést, felújítást. Egy biztos: a családi és lakáshelyzete egyaránt javulni fog, hála a nagy szerencsebolygónak. Ezen a nyáron, de legalábbis idén érdemes az esetleges papírokkal kapcsolatos ügyeket is elrendezni, melyek ingatlanügyeit érintik. Most mindebben sokkal sikeresebb lehet, előnyösebb szerződéseket köthet, mint egyébként.
A szerelmi élete is nagyban függ attól, hogy miként mesterkedik az otthonteremtésben. Minél díszesebb, szebb a fészke, annál sikeresebb lehet a kapcsolatában is. Ám ha palotát épített is, augusztusban akkor se maradjon mindvégig otthon: várja önöket a nagyvilág!

BIKA

A kapcsolati kérdésekben még mindig a mogorva Szaturnusz irányítását érezheti. Ez azonban csak akkor okoz nehéz szívfájdalmakat, ha ön, vagy a társa képtelen az elköteleződésre, és a komolyságra bizonyos kérdésekben. Például abban, hogy kinek és mekkora felelősséget kell vállalnia a kapcsolatukban.
Ez az időszak bizony nem a felhőtlen mézeshetek ideje, mégis jól is megélhető. Racionalizálhatják, működőképessé tehetik, vagy éppen törvényesíthetik is a kapcsolatot. Lehet, hogy ez utóbbinak épp egy kedves új családtag érkezése szolgáltat ürügyet. Vagy más miatt válhat szükségessé az, hogy a külvilág szemében is immár hivatalosan is egy pár lehessenek.
Nem törvényszerűen, de az is előfordulhat, hogy ha a társa képtelen a kötelezettségeket önként magára vállalni, akkor akár meg is betegedhet. A csillagok (magasabb) szemszögéből nézve ez ugyan csak kibúvó, de így is megnyilvánulhat az öreg sorsbolygó. Jobban jár, ha inkább a társát próbálja meg aktivizálni, mindenféle módon és eszközökkel.

IKREK

A nyár rózsaszín ködökben találja önt. Szerelemes, és hála istennek ez a szemét borító ködpára csak lassan-lassan ereszkedik fel pilláiról. A nagy szerelem múltán sem kell mindjárt jajgatnia: arról van csak szó, hogy a nyár közepére már reálisabban, megtévesztő illúziók nélkül látja a kapcsolatát.
Ez nem kiábrándító, és a bölcsebbek azt is tudják, hogy szükségszerű velejárója a gyakorlatiasságnak. Azért az a kezdeti fény mindig be fogja ragyogni a kapcsolatukat. És azt sem jelenti, hogy hamis volna, hanem csak egy másik dimenzióban örökérvényű. Az időben élőknek azonban mindent másképp kell megragadniuk.
A gyakorlatiasabb lelkek akár munkatársi, üzlettársi szinten is. És ez még akkor is igaz, ha egyébként szakításra kerülne sor önök között a nyár folyamán. Van valami, ami örökérvényű ebben a késő tavaszi, nyár eleji románcban. A legszerencsésebbeknél lehet ennek gyümölcse házasság, vagy egy gyermek is. Mindkettő révén jelentős összegekhez juthat a nyár folyamán, már csak ezért is megéri kitartani.

RÁK

A nyár mindig is szerencsés időszak a Rák jegyűek számára. Ez most duplán, sőt triplán is igaz lehet. Nem csak azért, mert sok szempontból talán nehezebb időszakon lehet immár túl, hanem azért is mert júniusban a szerelembolygó is az ön jegyében jár, amit júliusban a nagy szerencsebolygó követ.
A magányosoknak ez egyértelműen pozitív változást jelez: társra találhatnak. Sőt, az is lehet, hogy amíg eddig szűkösen mérte a partnert a sorsuk, most annál többet adhat. Talán nehéz is lesz dönteni, hogy a sok vonzó lehetőség közül melyiket részesítsék előnyben. Ahogy a puding próbája az evés, lehet, hogy most is csak a kóstolóval, vagy – fogalmazzunk úgy – a próbatétellel juthatnak következetes döntésre.
Akik pedig amúgy boldog párkapcsolatban élnek, azok nem szerelmi téren tehetik próbára vonzerejüket. Például úgy, hogy szépségkirálynő választáson indulnak, vagy jelentkeznek egy dalversenyre. A szépségipar, a művészetek terén is megmérettethetik magukat, különösen, ha a szakmájuk is valami ilyesmi.

OROSZLÁN

Ha eddig a barátság fontosabb is volt a szerelemnél, most fordul a kocka. Ám nem biztos, hogyha van állandó partnere, az örülni fog ennek a fordulatnak. Ugyanis a Vénusz helyzete inkább egy titkos kapcsolat lehetőségének kedvez a nyár elején.
Meglehet, annyira titkos, hogy még önmagának sem vallja be a vonzalmat. Talán még mindig a barátság illúziójában ringatja magát. Ébredjen fel: ez annál jóval több és mélyebb. Persze az igazi megvalósulás lehetősége nélkül. Ezért fájó, és ezért lehetséges, hogy nem is akar tudni róla. Pedig a kapcsolat energiája sok másra is felhasználható: alkotó embereknek, különösen művészeknek ezt aligha kell megmagyarázni.
Az önzetlenség fontossá válik az élet más területein is, nem csak ebben a kapcsolatban. A szeretete sokfelé fordulhat, főleg azokra tudja sugározni, akik elesettek, magányosak, akik sokkal inkább rászorulnak. Például magányos öregekre, vagy elhagyott, állami gondozott gyerekekre. Még az a gondolat is megfoganhat önben, hogy egy ilyet örökbe fogad.

SZŰZ

A szerelmi életében, a társkapcsolatában még mindig az illúziók korát éli. Ezt továbbra is kétféleképpen élheti meg: az egekben lebeg, és valóban ideális kapcsolatban, avagy ellenkezőleg. Időről-időre váltakozhat a kettő. Ez azért is van, mert most különösen nehezére esik valóban reálisan látnia a kedvesét.
Meglehet, hogy ezt az is nehézzé teszi, hogy távkapcsolatban élnek, mert egyiküket külföldre vitte a sorsa, a munkahelye. Így gyakrabban nézegethetik egymás fényképét, ami szintén egyfajta illúzió. De még a naponta találkozókkal is előfordulhat, hogy saját ábrándjukat látják bele a másikba. A következetes és pontos kommunikációval azonban segíthetnek a helyzeten.
Nagyon fontos, hogy pontosan fejezzék ki magukat, és hallgassák is meg a társukat. A legtöbb baj ugyanis éppen a félreértésből származhat. Például abból is, hogy mit tartanak közös célnak. A kapcsolat törvényesítése is azzá válhat, ha ez bármelyiküknek fontos, mondják végre ki! A benyelt sérelmek idővel fekélyes sebbé válhatnak.

MÉRLEG

A Plútó az otthon házában állva támadja folyamatosan a kapcsolat házán átvonuló Uránuszt. Ez egyrészt azt is jelentheti, jelenthetné, hogy az otthonában mindennapossá váltak a konfliktusok, a házastársi összetűzések. De jó, ha tudja, hogy mindez nem ok és cél nélkül való. Mindaddig tapasztalni fogja a kapcsolat forrongását, amíg új célt, új irányt, és ugyanakkor és ezzel együtt megfelelő okot és indokot ad a kapcsolatának.
Ez a két „transzcendens” bolygó ugyanis nem tűri a terméketlen viszonyokat. Ez esetben a legegyszerűbb mód, ha a nemzés területére terelik az energiáikat. Egy új gyermek is persze mindig okot adhat a civódásra, és az otthoni zűrökre, na de mennyire más ez, mint a meddő viták a fogpasztakezelésről!
A termékenység, avagy fejlődés persze nem csak így élhető meg. Az új célok, a kapcsolatot megtartó ügyek és közös utak keresése persze nem könnyű és nem egyértelmű. Legyen hát nagyon találékony, és ne adja fel! Az út lehet egy új közös hobbi, de akár a ház felújítása is. Szükséges lehet ugyanis a teljes újra alapozás – minden értelemben.

SKORPIÓ

A szerelemből csak annyit érdemes komolyan vennie, amennyit meg is tud valósítani belőle. Egyébként éppen saját maga válhat a saját álmai letarolójává. És ez még akkor is így van, ha képzelete mindenki mást vádolna illúziói romba döntésével. Ne azzal törődjön hát, ami mulandó, veszendő, vagy megfoghatatlan. Hanem azon igyekezzen, hogy minél több jónak tudjon szilárd alapot adni.
Ehhez elsősorban hittel kell élnie, és valódi értékeket teremteni. Akkor, ha megtanul ragaszkodni, kinyílik az ön szívében, és virágos kertjében is a rózsa, amire vágyva vágyott. Talán sápadtabb, kisebb, mint álmai nagy vörös rózsája, de azért az illata bódító lesz. És idővel a satnyaságán is lehet javítani, ha kellően gondozza, öntözi.
Csak a sietést, és korunk betegségét, a mindent azonnal akarást kell elfelednie. A nyár végére, ha ezt megtanulta, boldogabb, teljesebb és igazán szerelmesebb is lesz. Kevesebb illúzióval, de több, valódibb boldogsággal. És akkor a kapcsolat már nem csak cél lesz, de eszköz is a saját kiteljesedéséhez.
  
NYILAS

A kapcsolata nagyon fontossá válik, végre belátja, ön is, és a társa is, hogy ketten alkotnak egy párt, egy egységet, ha úgy tetszik. Ha eddig nem tették volna, meg, akkor a június még jó alkalmat szolgáltathat arra, hogy ennek az egységüknek a nagy nyilvánosság előtt is hangot adjanak.
Eljegyzésre, házasságra kiváló a nyár első hónapja! Sokan döntenek ugyan a szimpla együttélés mellett, de ha már így is élnek, akkor sem árt előbb-utóbb törvényes keretek közé terelni ezt a viszonyt. Ennek csak később fogják látni az előnyét, de a hiányának a hátrányát viszont sokkal előbb észre vennék!
A nyár – akár nászútra mennek, akár csak szimplán nyaralni – természetesen nem múlhat el utazás nélkül. Ám erre inkább a július szolgáltat majd jó időszakot. Ekkor, bárhová mennek is, a szerelem és a szerencse kíséri majd útjukat.
Aki pedig mindaddig pártában volt, az biztos lehet felőle, hogy egy nyári kaland fontosabb kapcsolattá nőheti ki magát. Így az augusztus már egyértelműen a szerelem hónapja lehet minden Nyilas számára.

BAK

Munkával és sok-sok változással köszönt be ez a nyár. De hamarosan érezni fogja, hogy már nem csak a munkálkodásé a fő szerep. A júniusban a kapcsolat házába lépő Vénuszt hamarosan, a nyár közepén követni fogja a nagy szerencsebolygó, a Jupiter is. Ez pedig azt jelzi, hogy ha eddig sikerült is elásnia magát a teendőibe, mostantól egészen más oldalát kell fényeznie. Akár még házasságra is léphet azzal, akit párjául végre elfogad.
Mert sok múlik azon, hogy kit tekint reális lehetőségnek. Lehet, hogy ehhez bizonyos szempontból alább kell adnia, de csak bizonyos szempontból. Vegye figyelembe, hogy a cél mindig fontosabb, mint az „igen, de” kezdetű mondatok. Egy kicsit a saját egoizmusából, vagy önképének vélt önszobrából kellene lefaragnia ahhoz, hogy egy csapásra sokkal boldogabb lehessen.
A társ személye sem feltétlenül akkor a legjobb, ha a társadalmi presztízs, megítélés szerint a legjobb. Hanem akkor, ha a szívéhez a legközelebb áll. Ez, és csakis ez számítson, és akkor biztosan jó döntést fog hozni – nagyon hamar!
  
VÍZÖNTŐ

A szerelem még mindig kísérti a Vízöntő jegyűket. A június nem is múlhat el kalandok nélkül, még az idősebbek is megperzselhetik a szívüket, ha csak egy tekintet által is. A július már langyosabb napokat hoz, ha kívül tombol is még a nyár. Onnantól mégis inkább a kötelezettségek, a komolyság lesz úrrá az ön szívén.
Ez nem jelenti azt persze, hogy a szerelemnek híján kell lennie, de sokkal fontosabb lesz önnek, hogy amit érez, az mennyire van összhangban a célkitűzéseivel, a terveivel, és nem utolsó sorban a lehetőségeivel. Ezért a kaland, a bohóság jelleg eltűnik a kapcsolataiból. Ez nem baj, és ez a természetes velejárója lelki fejlődésének is.
Persze, így minden sokkal kiszámíthatóbb, és hát ön pont a kiszámíthatatlanságot szereti. Igaza van, az élet ott van. De van mindig, ami átcsempészhető. És ne feledje: ahol túl nagy az élet, ott a halál is. Azaz: ami túl csapongó, ott túl nagy a veszteség lehetősége is. Ragaszkodjon a gyökereihez! A növény is akkor hoz virágot, termést, ha megkapaszkodhat. Minek letarolni a kerteket, mikor ápolhatja is?

HALAK

A jegyében jár az uralkodó bolygója, a Neptunusz. Ez pedig a szokásosnál is szerelmesebbé teszi a Halak jegyűeket. Különös módon ez most még önre is zavarba ejtően hat. A szerelem ugyanis nem mindig csak a felemelő, vagy épp felkavaró érzés formájában érheti utol.
De úgy is átélheti, hogy extra módon érzékennyé válhat az önt körülvevő emberek érzéseire, hangulataira. Ezért a szokásosnál is jobban meg kellene válogatnia, hogy kivel, kikkel veszi magát körül. A melegségre ugyanakkor minden eddiginél inkább szüksége lehet. Akár a szó legszorosabb értelmében is.
A július kínálja a legjobb alkalmat, hogy a kedvesével megtapasztalja a meleg tengerek, meleg fürdők nyugalmát és gyógyhatását. A gyermekeivel való kapcsolatán is ekkor javíthat jelentős mértékben. Szüksége van rá: ön is, és legapróbb családtagjai is különösen éhessé váltak a megértésre, törődésre, szeretetre. És az ezzel járó lassúságra.
Aludjon, álmodozzon sokat! Az augusztus már ismét gyakorlatiasabb szempontokat vet fel: a társkapcsolatban ez a beérés ideje lehet.


Forrás: http://www.astronet.hu/asztrologia/bolygok-es-hazak/nagy-nyari-szerelemhoroszkop-2013-103072?p=1
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2013-05-27)
Megtekintések száma: 609
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 14
Vendégek: 13
Felhasználók: 1
anikonagy

Block title