Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Sorsfeladat 2011-ben
A születésünk pillanatában az esélyeink azonosak, utunk mégis különböző. Hasonlatos ez a bridzsversenyek szisztémájához, amikor mindenki ugyanazokkal a leosztásokkal játszik, mégis nagyon érdekes, hogy ki hány ütést vállal, és mennyit teljesít: a végén többféle jó megoldás is adódik. A karma is ilyen: nem pecsételi meg a sorsunkat, inkább lehetőséget teremt a változásra, a fejlődésre.

Mindegy honnan indulsz, a hit, az akarat és a kitartás csodákra lehet képes. Számtalan súlyosan beteg, fogyatékos ember szerzett diplomát, alkotott maradandót – minden nehézsége dacára. És futott zátonyra nagyon tehetséges emberek ezreinek az élete. Mert link volt, megbízhatatlan, „lazán vette” az életet. Ha fejlődni szeretnél, megtudhatod, mi a teendőd 2011 második felében.

KOS

A Szaturnusz 2011-ben a kapcsolatrendszerében megoldandó feladatokra tereli a figyelmet. Alapjában véve rossz emberismerő vagy, mivel önmagadból indulsz ki (így azt gondolod, hogy a többiek sem képesek tisztességtelen cselekedetekre), és bizony újra és újra melléfogsz, rosszul választasz.

A Szaturnusz rávezet, hogy
ne a külcsín, hanem a belső értékek alapján ítéld meg az embereket. Úgy alakul a sorsod idén nyáron (még ha tartós kapcsolatban él is), hogy több partner közül leszel kénytelen választani. Talán épp a régi kapcsolatod és egy új ismeretség állít válaszút elé. Egyáltalán nem biztos, hogy a csillogó új az, ami értékesebb, még ha most épp ezzel a csillogással kápráztat is el.

Ha nem rohansz ajtóstul a házba, ha időt hagysz a megismerésre, akkor kiderülhet, hogy a külső szépség mögött lakozik-e értékes belső tartalom. Lehet, hogy nem azért kerülsz válaszút elé, mert foglalt vagy, hanem mert a választottad kötelezte el már a szívét másnak. Ha így van, akkor azon kell elgondolkodnod, vajon miért ő kell? Ha be tudod vallani önmagadnak, hogy épp azért választod őt, mert itt nem kell felelősséget vállalnod, máris sokat megértettél a karmád lényegéből.


Lassítani és befelé fordulni! A gyorsaság nem azonos a kapkodással! Ha legalább egyet alszol, és csak azután lépsz, máris egy sor hibának elejét veheted. Ne a
külső ingerekre figyelj, hanem a belső hangra, a megérzésekre. A Szaturnusz a kapcsolataidat segít elmélyíteni, a Kos jegyben járó Uránusz pedig lehetőséget teremt a régi rossz beidegződések elhagyására, új tulajdonságok és készségek elsajátítására.

BIKA

Birtoklási vágyad közismert. Az idén a Szaturnusz azt jelzi, hogy elsősorban a feladatokat gyűjtöd be magadnak, semmire nem tudsz nemet mondani. Ezzel nemcsak kizsákmányolod az energiádat, de fel is áldozod a boldogságodat.

Ragaszkodsz a tárgyakhoz, a feladatokhoz, az emberekhez, a legapróbb változást is tragédiaként éled meg. Mindig többre vágysz, ami látszólag nagyon dicséretes dolog, de ha csak a tárgyak, a vagyon alapján ítélsz meg mindent, akkor elmész a hétköznapok apró örömei, a boldogság mellett. Hiszen örökké dolgoznod „kell”, hogy a céljaidat elérhesd. Gyűjtögető szenvedélyed egy idő után a fejlődésed gátjává válik.

A Szaturnusz ilyenkor közbelép, és azzal teremt egyensúlyt, hogy „elvesz”. Az idén alighanem a feladatokat csökkenti majd minimumra. Talán néhány hétig, hónapig a munkanélküliség gondjával kell majd megküzdened, meg kell tanulnod beosztani a pénzt, és olyan dolgokra fordítani az energiádat, amire eddig talán oda sem figyeltél. Az átmeneti problémák rászorítanak, hogy szemléletet válts, és ne mondj mindenre igent. Azzal (is) foglalkozz, ami a lelki gyarapodásodat szolgálja.


Hajlamos vagy rá, hogy a maximumnál is többet várj a jövőtől és a valóságosnál sokkal szebben emlékezz a múltra. A jelent viszont alig veszed észre. Az Uránusz felgyorsítja a múlt feloldását, a Szaturnusz pedig a realitások elfogadását, a pillanatnyi örömök és értékek stabilizálását segíti. Önkényeztetés és önsajnálat helyett a realitásokat figyelembe véve értékeld át az eddig elért eredményeidet, és tűzz ki új célokat.

IKREK

Kettősséged hordozza a megoldandó sorsfeladatot. A lelkedben lakó jót és rosszat, a szertelen, figyelmetlen egót és a törekvő, sokoldalú tehetséget, meg a függetlenség utáni vágyat és a kötődés igényét kell közös nevezőre hoznod. Minél fejlettebb valaki spirituálisan, annál kevesebb konfliktusa lesz a lelke és a személyisége között. Ehhez a fejlődéshez nagy adag önismeret kell.

2011-ben az Uránusz a segítségedre lesz, hogy a jövő felé fordulhass, hogy a pillanat örömét félre tudd tenni a hosszabb távú célok megvalósítása érdekében, hogy merd vállalni a saját véleményedet, és ne másokhoz igazodj. Ne azt keresd, hogy hol van a feladat könnyebbik vége, ne is azt kutasd, kik azok, akik valóra válthatnák az álmaidat, ötleteidet, hanem vállald fel a teendőket, és vidd is végig, egészen a célig, amit kitűztél.


Idén a Szaturnusz olyan feladatokat, akadályokat hoz az utadba, amiket ha sikerül megoldanod, leküzdened, sokat tettél a vállalt karmád oldásában.


Június végén a Szaturnusszal kedvező fényszögkapcsolatba lépő Vénusz a magánéletedben is segít a felelősségvállalásban. A segítségedre lesz, hogy idén nyáron komolyra forduljon egy szívednek fontos kapcsolat.


Túl könnyedén veszed az életet. Szereted az élvezeteket, könnyen lázba jössz, de a lelkesedésed hamar el is száll. A Szaturnusz 2011-ben a segítségedre lesz, hogy „megkomolyodj”, nagyobb felelősséget vállalj másokért, és főleg önmagadért. Meg kell tanulnod beosztani az idődet, betartani az adott szavad. Ha nemcsak a pillanat örömét élvezed, hanem hosszú távra tervezel, megismerheted a tartós boldogságot.


RÁK

Bár alapvetően pesszimista beállítottságú vagy, a bolygók azt jelzik, hogy a következő időszakban vonzod majd a pozitív gondolkodású embereket. Belőlük meríthetsz erőt személyes karmád feloldásához.

A Rák magas falakat von maga köré, vastag páncélt növeszt, hogy távol tarthassa magától a világot. Mindig visszavonul, és a háttérben tevékenykedik, előkészíti, megteremti másoknak a feltételeket.


A párkapcsolatban is elfogadod a másodhegedűs szerepét, mert nincs elég önbizalmad. Bár szívesen és odaadással segítesz másokon, a lelked mélyén többre vágysz. Egyéni sikereket szeretnél. Önsajnálattal azonban nem jutsz előbbre. Viszont, ha figyeled a környezetedet, ha elfogadod optimista barátaid tanácsát, ha engeded, hogy áthangolják az érzésvilágodat akkor 2011-ben minden együtt van ahhoz, hogy változtass. Ez ugyan jóval több felelősséggel is jár, de végre megtapasztalhatod, hogy „mennyit érsz” egyedül.


Lehet, hogy kezdetben nem találod túl vonzónak azt a képet, amit önmagadról kapsz, de ez ne keserítsen el. Meg kell tanulnod, hogy nem az a tökéletes, aki annak a látszatát kelti, hanem az, aki a hibáit, a tévedéseit is fel meri vállalni, és hajlandó javítani.


Legfontosabb, hogy mindig tényekkel érvelj, és ne érzelmi zsarolással próbáld meggyőzni a környezetedet. Ne utánozz másokat, mert ami egy tüzes vagy földjegyű embernek jó, az az érzékeny Ráknál nem válik be. És főleg ne mások kedvéért cselekedj, inkább tűzz ki önálló célokat. S ha úgy kezdesz a feladathoz, hogy „ennek sikerülnie kell!” – akkor a megoldásra is hamar rátalálsz.

OROSZLÁN

A legtöbb Oroszlán úgy gondolja, hogy joga van beleszólni mások életébe, hiszen jót akar. Az a sorsfeladata, hogy megtanulja: nem másokon, hanem saját magán kell az uralmat gyakorolni.

Igyekszel mindig az élet napos oldalán járni, ha lehet, elkerülni a problémákat, a kemény kihívásokat, és elvárod, hogy felnézzenek rád, mert mindenki fölött állónak érzi magát. Ám a lelked mélyén örök bizonytalanság lakozik, mert nem ismered az igazi értékeidet. Általában akkor szállsz versenybe, ha biztos vagy a győzelemben. Viszont épp az a sorsfeladatod, hogy megtanuld a problémák elfogadását és megoldását.


Ez az év még nem tartogat kemény kihívásokat, de a Szaturnusz lehetőséget teremt arra, hogy energiáidat valami új tanulására fordítsd. Elemezni és értékelni kellene a múltat, sorra venni a tévedéseket, a negatívumokat, elő kellene szedni és rendezni a szőnyeg alá söpört problémákat. Nemcsak intellektuális területen, hanem az emberi kapcsolatokban is új szempontok szerint kell értékelned az embereket. Az efféle tudás az önértékelést erősíti, és segítségedre lesz, hogy megtaláld a valós helyedet a világban.


A következő időszakban csak akkor lehetsz elégedett a sorsoddal, ha minden helyzetben képes vagy háttérbe vonulni, vagy legalább

a többiekkel egyenrangúan együttműködni. A hatalmi szó, az egyéni akció most zsákutcába vezet. Meg kell tanulnod alkalmazkodni, lemondani, mások ötleteit elfogadni. „Álruhába bújt királyfiként” ki kell próbálnod önmagadat olyan helyzetekben, ahol mások mondják meg, hogy mit kell tenned.

SZŰZ

Rendszerető, törvénytisztelő, igazi közkatona vagy, aki a parancsot gondolkodás nélkül végrehajtja. Közben persze szívesen kezdeményeznél alkotnál, de úgy érzed, ha nem jársz mások kedvében, akkor magára haragítod a világot. Hát inkább mindenkit kritizálsz.

A Szaturnusz és a Plútó lehetőséget teremt arra, hogy változtass. Leginkább az anyagi csődtől félsz, és hogy ezt megelőzd, rengeteg lehetőséget végigveszel. Az anyagi világban való biztonságodnak és stabilitásodnak megalapozására viszont kifejezetten jó a Szaturnusz fékező ereje, mert mindent alaposan fel tudsz térképezni. Ki kell lépned a hétköznapok taposómalmából, túl kell adnod a rutinfeladatokon, hogy az energiádat alkotómunkára fordíthasd.


A lélekölő kötelességek súlyától szabadulva meg kell tanulnod élvezni az életet, fel kell fedezned az élet apró örömeit. A karma lényege, hogy alakulj át, és próbálj a feladatok által tökéletesedni. Ha mások hibáit lajstromozod, mások szerencséjét irigyled, nem tudod feloldani a karmádat. Úrrá kell lenned az örök kishitűségeden, pesszimizmusodon. A következő időszakban a Szaturnusz a pénzhez való viszonyodra is hatással lesz.

Képességeid szerint jól tűröd az élet viszontagságait, és tudsz alkalmazkodni a környezet változásaihoz, mégis örökké aggodalmaskodsz. Mindenben
a negatívumot keresed. Ha elfogadnád az embereket olyannak, amilyenek, ha élnél a sors által felkínált lehetőségekkel, és nem aggályoskodnál, hanem mindenkit megelőzve cselekednél, akkor jelentős anyagi haszonra tehetnél szert talán már a nyár végére.

MÉRLEG

Sokszor kell közvetítő szerepet vállalnod, és a legnehezebb feladatod, hogy a véleményével ne ostorozz, hanem építs.

Általában mindenre nyitott, kíváncsi és kezdeményező vagy, de amikor a tettekre kerülne sor, nehezen határozod el magad. Pedig ez most a cselekvés ideje! A Szaturnusz a Mérleg jegyben tartózkodik, ezzel olyan helyzetek egész sorát hozza majd, amelyek személyes átalakulásra késztetnek. Ha sikerül rászánnod magad a váltásra, akkor néhány hónap múlva joggal érzed majd úgy: 2011 nyara az
újjászületés
időszaka volt.
Amikor a Szaturnusz elérkezik a Nap születéskori helyzetéhez, akkor azzal új időszámítás kezdődhet az életedben. Ebben az időszakban főként önmagadra kell figyelned, vissza kell vonulnod a világtól, hogy kihozhasd magadból a legtöbbet. (Ez a visszavonulás megy a legnehezebben egy Mérlegnek, hiszen ő nem elmélkedéssel, önmegfigyeléssel próbál informálódni önmagáról, hanem mások véleményéhez igazodik.) Ha most sikerül a befelé fordulás próbatétele, akkor rá­ébredsz, mi a küldetése, és sikerül elérned, hogy ne mások elvárásai szerint élj.

Új értékrendet kellene kialakítanod, és az emberekhez fűződő viszonyodat is felül kell vizsgálnod. Néhány baráttól el kell válnod. Régi stratégiákat kell sutba dobnod, és olyan újat kell kidolgoznod, ami első pillanatban nehéznek tűnik, de csak azért, mert nem ismered eléggé önmagad, a saját lehetőségeidet, korlátaidat, talán még a vágyaidat sem. A
meditációk során ezzel az „ismeretlen” belső énnel kell megbarátkoznod.

SKORPIÓ

A Szaturnusz most jó ideig a múltbeli események rendezésében, feldolgozásában, lezárásában lesz a segítségedre. Úgy kell búcsút mondanod a már idejétmúlt dolgoknak, hogy azzal senkinek (főleg önmagának) ne okozz fájdalmat.

Bosszú! Ebbe az egyetlen szóba lehetne tömöríteni a Skorpiók karmáját. Ha valami nem az elképzeléseid szerint történik, azt nehezen viseled, és aki miatt akadályokba ütközöl, aki ellened tesz, vagy csak másképp látja a dolgokat, azzal megpróbálsz leszámolni. (A Szaturnusz pillanatnyi állása azt az érzést kelti a Skorpióban, hogy érzelmileg (és talán fizikailag is) el van zárva, be van határolva.) Ahhoz, hogy kiszabadulj, nem kívülről kell várni a felmentő sereget, hanem önmagadban kell megtalálnod a szabadulás kulcsát.


Meditációval, az érzelmek felülvizsgálatával, a múltbeli események újraértékelésével rá fogsz jönni, hogy mikor mit rontottál el, és arra is, hogyan lehet korrigálni az egykori hibákat, vétkeket. A
tartós sikerhez
elengedhetetlen, hogy olyan kapcsolatokat építs ki, olyan emberekkel köss szövetséget, akik megbízhatóak. S vállalj minél több humanitárius feladatot, segíts másoknak.
Elégedetlen vagy önmagaddal, eddigi teljesítményeddel, úgy érzed, szinte semmi nem valósult meg az eredeti terveidből. Ez az „irány-nélküliség” annak a jele, hogy a régi módon már nem lehet sikert elérni, változtatni kell a módszereken, a stratégián. Meditálj, relaxálj. Menj elébe az eseményeknek, úgy könnyebben vészeled át a változással járó feszültséget. Az új „én” születése kimerítő élmény, mentálisan is, fizikailag is megviselhet.

NYILAS

Szaturnusz 2011-re olyan időszakot jelez, amikor felismerheted, mit tettél jól, mit mulasztottál el megtenni, és mi a feladatod a jövőben.

A Nyilas született társasági lény, az életét csak nagyobb közösségben tudja elképzelni. Bár földi küldetése az, hogy megvédje az igazságot, kiálljon az elesettek mellett, hajlamos rá, hogy erről megfeledkezzen és az élet örömeit hajszolja.


Most a Szaturnusz rákényszerít, hogy válts. Át kell gondolnod a célkitűzéseidet: nem annyira a karrierterveidet, mint inkább a saját személyes céljaidat. Nagyon reálisan kell értékelned önmagad, őszintén el kell ismerned a hibáidat (önmagad előtt is), nem szabad felnagyítanod az erényeidet és nagyobb felelősséget kell vállalnod nemcsak a családon és baráti körön belül, hanem a közvetlen környezetedben, sőt az idegeneket, a gyengébbeket, a rászorulókat érintő kérdésekben is.


Ha valóban őszinte vagy önmagadhoz, és súlyán kezeled a kapcsolataidat, akkor lehet, hogy bizonyos barátságokat fel kell számolnod. Ha eddig csak az élet örömeire figyeltél, a saját boldogulásodért küzdöttél, most fel kell vállalnod mások sorsának jobbítását.


Az álmodozások kora idén véget ér. Kemény akadályokkal szembesülsz, ezeket nem lehet félvállról venni, felületesen megoldani, mert akkor további kilenc évre konzerválod a problémákat. Optimizmusoddal jó hatással vagy a kétkedőkre, ötleteiddel nemcsak a saját boldogulásodat segíti, hanem azét a közösségét is, amelyben élsz. Meg kell tanulnod kordában tartani a vágyaidat, reálisan felmérni a lehetőségeidet.


BAK

Mint a legtöbb Bak, úgy te is hajlamos vagy úgy tekinteni a karmára, mint valami átokra, égi büntetésre, amit el kell fogadnod, amivel együtt kell élned. Elfelejted, hogy a sorsát mindenki maga választja.

„Miért engem ver a sors?” – kérdezed, s közben észre sem veszed, hogy a bajokat mindig saját magadnak, az önfejűségednek köszönheted. Mivel nehezen fogadsz minden változást, még a rosszat is inkább elviseled, mint hogy kilépj a megszokott közegből, feladd a rossz beidegződéseket.


2011-ben a Szaturnusz elsősorban a karrieredet, a társadalomban betöltött szerepedet, a tekintélyedet érinti. Ez nem azt jelenti, hogy az ambícióid meghiúsulnak. Épp ellenkezőleg. Az akadályok kizökkenthetnek a régi kerékvágásból, a feszültség pedig olyan hajtóerő, ami átlendít a legnehezebb időszakon is.


A Szaturnusz hatására tárgyilagosan szemléled, mit is értél el valójában. Az értékeléskor azt kell szem előtt tartanod, hogy a személyes céljaid és a társadalmilag értékes ideáljaid mennyire ötvöződtek a munkában. Ez az időszak megmutatja a kapcsolataid, céljaid és egyéni szándékpd helyességét, és esélyt ad a módosításra. Ne vonulj vissza, ne kívülről várd a csodát, hanem tegyél a változásért.


Ha nem sikerül, akkor a következő kilenc évben elnyomottnak, kizsákmányoltnak érzed magad, és jóval kevesebbet tudsz valóra váltani a terveidből, mint az előző években. Viszont ha kezdeményező vagy (nemcsak a szerelemben, de a munkában is), ha elébe mész az eseményeknek, nyert ügyed van. Ha képes vagy elfogadni önmagad, bizonyosan elégedett leszel a világgal is.

VÍZÖNTŐ

Különleges embertípus a Vízöntő, örök újító, világmegváltó, igaz, rengeteg különc szokással megáldva. Gyűlölöd a formaságokat, és ha csak teheted, új utakon jársz. Így aztán már messziről kirísz a sorból a gondolkodásmódoddal, viselkedéseddel.

A Vízöntő jelleme egyszerre szfinx és csörgősipkás udvari bolond. A merev, gunyoros, rejtelmes mosolyú arc ugyanis csak maszk, ami mögé valódi érzelmeit rejti. Csakhogy addig bújócskázol a világgal, amíg az emberek teljesen félreértik, ami bántja.


A Szaturnusz idei állása arra késztet, hogy az előző évek tapasztalatait összegezve, feldolgozva új irányba indulj. A múltbeli tetteid és a hivatásod során szerzett tudásodat már kevésnek érzed, ezért a tanulást vagy az utazást választod (esetleg a kettőt ötvözve: külföldön tanulsz tovább). A lényeg, hogy kiszakadj a megszokott környezetedből, és új benyomásokat, új információkat szerezz, hogy ezek segítségével jobban megérthesd önmagadat és a világot. Ebben az időszakban tisztáznod kell a hitedet, a meggyőződésedet, mert a jövőben már ideálként fog szolgálni, amit most elfogadsz.


Az élet praktikus feladatainak megoldására születtél, ízig-vérig közösségi ember vagy, mindig másokért harcolsz, a saját ügyeidet a sor végére hagyod.

2011-ben rengeteg lehetőséged nyílik arra, hogy mások boldogulásáért is síkra szállj, vagy olyan területen alkoss, ahol sok ember javát szolgálhatod. Bekapcsolódhatsz egy jótékonysági akcióba is. Akkor tudod teljesíteni karmikus küldetésedet, ha önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül segítesz másokon.

HALAK

A sors nem végzetszerű. Az ember dönthet, és döntéseinek helyessége vagy végzetes tévedései határozzák meg, hogyan is érzi magát a világban. Halak lévén akkor is hajlamos vagy az önsajnálatra, ha jól megy a sorod, mert úgy érzed, nem lehetsz ura a tetteidnek, egy külső erő mozgat, aminek engedelmeskedned kell.

Mindaddig szenvedni fogsz, amíg nem ismered fel, hogy az életedet, tetteidet mozgató erő nem kívülről érkezik, hanem belülről fakad. Különös adottságod, hogy ráérezz mások problémáira, érzéseire, és miközben má­soknak segítesz, saját magadról hajlamos vagy teljesen megfeledkezni. Utána pedig – amikor egy váratlan esemény vagy egy feszült bolygóátvonulás hatására feleszmélsz – úgy érzed: elszaladt melletted az élet, nem is vetted ki belőle a részedet, hiszen örökké csak másokra figyelsz.


Ezt a karmát úgy tudod feloldani, ha elfogadod és tudomásul veszed, hogy az életed épp mások segítésével teljesedik ki. Amíg a gyengébbeknek, elesettebbeknek segítesz, erősnek érezheted magad, aki adni képes, és nem szorul segítségre. Ha saját meg nem valósult álmaidat siratod, vagy rá akarod erőltetni a környezetedre, a karma tovább kísér.


Karmikus küldetésed, hogy gyógyítója, vigasztalója vagy gyámolítója legyél azoknak, akik testben-lélekben megtörve várnak segítséget. Kéretlenül is támogatod azokat, akik már nem tudnak kiállni a saját érdekeikért.


A segítséget azonban önzetlenül kell adnia, nem szabad hálát várni érte, mert könnyen érheti csalódás. A bajba jutott ember nehezen tudja kifejezni a köszönetét – szégyelli, hogy vert helyzetben látta őt.

Forrás: http://www.astronet.hu/asztrologia/bolygok-es-hazak/sorsfeladat-2011-ben-102319.html?fejezet=0
Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2011-07-05)
Megtekintések száma: 498
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 12
Felhasználók: 0

Block title