Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Ezoterikus cikkeink » Ezoterikus cikkeink

Valóban lehet látni a jövőt?

Lehetséges e előre megjósolni a jövőt, és ha igen vajon beszélhetünk-e az ember szabad akaratáról?

-Saját tapasztalatom az, hogy semmi sincs eleve elrendelve. A jövő előrelátása nem több, mint lehetőségek előrejelzése. Az emberek minden egyes másodpercben újraírják a jövő történéseit. A jövő nyitva áll előttünk, az embereknek pedig szabadságában áll a nekik tetsző elementálokat (gondolatformák) megteremteni, amik aztán a jövőjüket alakítják majd. Amikor tehát valaki jövőt jósol, tulajdonképpen előre látja az adott pillanatig teremtett elementálok milyenségéből kibontakozó lehetséges eseményeket.

De az emberek bármikor szabadon teremthetnek új elementális lényeket, amelyekkel meghiusíthatják a proféciák beteljesedését. Én személy szerint nem hiszem, hogy a karmikus történéseket (ok-okozati következmények) minimum két-három napos hatályon túl pontosan előre lehetne jelezni, ugyanis ilyen rövid időszak alatt a karmikus erők olyannyira besűrűsödhetnek, hogy gyakorlatilag már semmit sem tehet az ember, hopgy elkerülje a történéseket. De azon túl befolyással lehet önön jövője alakítására.

Ha az emberek képesek egy-két órával előre látni a jövőt, akkor nem lehetnek képesek akár évszázadokra is előre profétálni az eseményeket?

Nem, az lehetetlen!

Ezek szerint a Nostredamus- -féle és egyébb jóslatok, amikről több könyvespolcnyi kötetet írtak össze, nem tekinthetők hiteles előrejelzéseknek, amiket szó szerint kellene vennünk?

Csak saját tapasztalatomat tudom ismételni: három napon túl a jövő nem más, mint lehetőség.

És mi a helyzet János apostol jelenéseivel?

Azok is csak lehetséges kimenetelek, megtörténnek, ha...De mindig ott van egy ha. Az embernek szabad akarata van. A karmát pedig a szabad akarat formálja, a sorsszerű történések iránya tehát bármely pillanatban megváltoztatható. Eszerint a jóslatok vagy beteljesülnek, vagy nem.

Elképzelhető e, hogy ez az elv csak egyénekre érvényes, de társadalmi szinten, történelmi keretek között nem feltétlenül? Még ha az embernek szabad akarata van is, nem lehet, hogy a történelem színpadán, az egész emberiségre nézve más elvek és törvényszerűségek érvényesülnek?

-Ha megfelelően nagy számú egyén megváltoztatja a tudatát, azzal a nemzeti, vagy akár a kollektív emberiség-karma is megváltoztatható, válaszolta Daskalos.

De azért lehetőség és lehetőség között csak van különbség? A jelen karmikus állapotai szerint egy proféta előre láthatja a jövőt 90%-os valószínűséggel, vagy úgy, hogy a bekövetkezés esélye nem több 10%-nál.

Ebben igazad van, értett egyet Daskalos.

Mi befolyásolja hát a valószínűség fokát, hogy egy előre megjövendölt esemény valóban bekövetkezik-e, vagy sem?

Az adott eseményhez kötődő elementálok erőssége és energiája. Minnél nagyobb energiatöltettel rendelkeznek az elementálok, annál nagyobb valószínűséggel következnek be a dolgok. De meg kell mondanom, a magam részéről nem vagyok híve a jövő előrejósolgatásának, különösen, ami a borzalmas eseményeket illeti, mert a jóslással az ember energetizálja (tölti) azokat az elementálokat, amelyekcsak még valószínűbbé teszi egy adott dolog bekövetkezését.

Még egy eredetileg hibás profécia is olyan erővel és energiával rendelkező új elemi lényeket hívhat életre, hogy azok megtörténtté teszik azt, amit eredetileg helytelenül jövendöltek be.

Más szóval, a jóslat önmagát teljesíti be.

Általában akkor történik ilyesmi, ha az emberek hinni kezdenek a próféciákban, és elültetik a tudatalattijukban az adott jóslat elementáljait. Az önbeteljesítő jóslat jelenségeire már a szociológusok is felfigyeltek, persze nem beszélnek elementálokról. W.I. Thomas, egy amerikai szociológus kimutatta, hogy egy valóságról alkotott, eredetileg hibás definícióból kiindulva, végül mégis juthatunk helyes következtetésre. De ne feledd, csak lehetőségekről van szó, nem bizonyosságokról. Mind az egyéni, mind a kollektív karma megváltoztatható, , bármelyik pillanatban. Ez az emberi szabadság lényege.

Daskalos egy Ótestamentumból vett példával támasztotta alá állítását, nevezetesen Jónás próféta esetére, aki előre megjövendölte Ninive pusztulását. A város lakosai, olyan sok bűnt halmoztak fel, hogy isten kész volt eltörölni őket a föld színéről. A Niniveiek azonban bűnbánatot gyakoroltak, az utolsó pillanatban megváltoztatták a tudatukat, és így ők is és a városuk is megmenekült. Nem isten gondolta meg magát, hanem maguk az emberek változtatták meg kollektív karmájukat azáltal, hogy tudatosságukat átalakították. Változtattak a sorsukon, s az új okok, új következményekhez vezettek....!"

Idézet Kyriakos C. Markides - A Lángoló szív c. könyvéből>>>

Kategória: Ezoterikus cikkeink | Hozzáadta:: Zsóka (2016-08-22)
Megtekintések száma: 997 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Ezoterikus cikkeink [116]
Ezoterikus cikkek gyűjteménye

Statisztika


Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0

Block title