Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Kávézónk » Gondolatok a világról

A sötétség forgatagában

A sötétség forgatagában

 

Ha szétnézel magad körül, azt tapasztalod, hogy sötét felhők gyülekeznek, s nehéz megtartanod magadban a békés egyensúlyt a szeretet-világodban.

A sötétség két legélesebb fegyverét próbálja bevetni ellened: a félelemét és a gyűlöletét.

Miért van ez így? Aki fél, idomítható. Aki idomítható, az uszítható. Aki uszítható, az gyűlöl.

A sötétség végóráit éli, de még megpróbál magával rántani mindent és mindenkit, amíg lehet. Amíg teheti. Felkavar maga körül mindent, nem érdekli semmi más, csak a pusztítás. A látszaterő.

Bár látszólag erősödik, ereje fogytán, egyre gyengébb.

A legsebezhetőbb pontunkon támad: félj! rettegj!  ne bízz! zárulj be! utasíts el!

Aki fél, nem tud szeretni. A szeretet világát csak a félelemmel lehet elpusztítani. Ezért támaszt félelmet embertársaiddal szemben. Ezért támaszt félelmet a gondolataidban, és ne feledd, csak a gondolataidban, mert a lelkedhez nem fér közel. Ha magadba nézel, a lelked legmélyére, ott nyoma sincs a félelemnek. A lelked mélyén szeretet és béke van.

A félelem csak a felszínt érintheti benned, csak a gondolataid vizét kavarhatja fel. Sose feledd: a gondolataid ura te vagy. Te döntöd el, hogy mikor, mivel azonosulsz. Te döntöd el, hogy a felszínen élve látszatvalósággal azonosulsz, vagy az igazi valóságoddal, belső önvalóddal.

Ha megpihensz lelked belső szigetén érinthetetlen vagy. Ez az a sziget, ahová nem tud behatolni a sötétség ereje. Megpróbálja ezért eltorlaszolni a belső szigetedhez vezető utat a gondolataid uralmával – hiszen tudja: csak a gondolat teremt félelmet! Csak a gondolat gyűlöl. Csak a gondolat képes elválasztani bennünket egymástól.

A mi erőnk a lelkünkben lakozik, mert tudjuk: ott él az egyetlen igazság, a szeretet igazsága. Ez a belső erő nem ismeri a félelmet, mert tudja, nincs mitől félnie, hiszen legyőzhetetlen és örök.

Napjainkban látszólag a félelem, a gyűlölet az úr. De ne feledd: ez csak a látszat! Ez semmi más, mint az utolsó nagy próbálkozások egyike.

A sötétség ereje már tudja, hogy vesztett. Egyetlen célja van: minél nagyobb pusztítást hagyni maga után. Minél több embert magával rántani. Minél mélyebb szenvedést okozni.

Sose feledd ebben a forgatagban: a lelked mélyén érinthetetlen vagy! Ebből meríts erőt! Abból a mérhetetlen szeretetből, melyet hoztál magaddal és soha, senki nem vehet el tőled! Ami ott él benned, a lelked szigetén.

Szeretettel:

Gergely Zsóka

Kategória: Gondolatok a világról | Hozzáadta:: Zsóka (2015-09-29)
Megtekintések száma: 434 | Hozzászólások: 8
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 6
Vendégek: 6
Felhasználók: 0

Block title