Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Könyvajánló

Ruediger Schache - Életünk titkos terve - Honnan? Hová? Miért?
Kedves Olvasóm!

Ebben a könyvben a lélekről és az élet értelméről olvashatsz. Ezek a kérdések gyakran egy olyan kifejezéssel párosulva hangzanak el, amely egyesekben bizonytalanságot, kétségeket kelthet, vagy akár elutasítást is kiválthat: ez a kifejezés a „hit”. Ez a könyv nem a hitről szól, hanem arról, hogyan tapasztalhatod meg a tudást a gyakorlatban, a saját bőrödön. Arról szól, hogyan nyerhetsz belső bizonyosságot, és hogyan láthatod világosan saját magad és az életed.
Számomra, az örök kutató és kritikus kérdező számára nem a hit jelenti a végső célt, a végső állapotot. Ezzel a könyvvel egy olyan utazásra szeretnélek invitálni, amelynek során megtapasztalhatod és megélheted az igazságot. Lehet, hogy ezen az utazáson mindent el kell vetned, amit eddig tanultál, az azonban egészen biztos, hogy ha elég kíváncsiság van benned, és kedved is van hozzá, rengeteg új dolgot próbálhatsz majd ki. Ha benned is ég a vágy a tapasztalatok, a megértés és a fejlődés iránt, az élet meg fogja adni neked. Nem a hitünk vagy a hitetlenségünk akadályoz meg abban, hogy megtapasztaljuk a valóságot – csak a saját kíváncsiságunkon és nyitottságunkon múlik, mennyit értünk meg belőle.
Az élettapasztalatainkat senki sem veheti el tőlünk, és senki sem szerezheti meg helyettünk. Természetesen vannak olyan kiváló útmutatók, amelyek segítséget jelenthetnek a felismerés és az igazság felé vezető úton. Ezek olyan kulcsok, amelyek újabb és újabb élményszobákat nyitnak meg a kereső ember előtt. A következő oldalakon talán te is találsz néhányat ezek közül a kulcsok közül.

A múltban gyakran előfordult velem, hogy tévedtem. Néhány tévedésem olyan nagy horderejű volt, hogy össze is roppantam miattuk. Az első tévedéseim egyike a szerelemmel kapcsolatos. Elveszítettem egy embert, aki akkoriban „az életemet” jelentette. Olyan nagy illúziót dédelgettem magamban, hogy miután felismertem, sötét szakadékba zuhantam. Szabadesésem közben egyre azt kérdeztem magamtól: Miért pont én? Miért most? Miért ő? Miért fáj ennyire? Miért követtem el ekkora hibát?
Egyszer aztán jelentkezett bennem egy hang, amelyik azt mondta: „Mert ez jelenti azt, hogy emberek vagyunk. Ez az élet.” Akkor még nem tudtam, ki vagy mi volt ez a hang, de már ez a rövid mondat is végtelenül sok együttérzésről és igazságról tanúskodott. Ezután hirtelen olyan sok összefüggést ismertem fel, amit egyszerre nem is tudtam igazán feldolgozni. Kezdett kibontakozni előttem az életem terve, és kigyúlt bennem a láng, hogy még alaposabban megismerjem ennek a tervnek a titkát.

Egy új élet kezdete
Nem sokkal ezután felmondtam menedzseri állásomat, amelyet egy ipari vállalatnál töltöttem be, és szó szerint mindent eladtam és elajándékoztam, ami addig kedves és értékes volt a szívemnek. Csak egy nagy bőrönd kísért el arra a felfedezőútra, amelyről fogalmam sem volt, hová vezet.
A keresés sok országba elvitt, és rengeteg csodálatos emberrel megismertetett. Laktam indiánoknál, találkoztam aboriginekkel, sámánokkal, szerzetesekkel, papokkal és különböző vallások spirituális vezetőivel. Megismerkedtem számos kultúra igazságával. Találkoztam beteg emberekkel, akik közül néhányat már csak egy hajszál választott el a haláltól. Sok megindító élettörténetet hallottam, és általuk mély felismerésekre tettem szert. Utazásom során rátaláltam egy mindent átfogó alapesszenciára, és megtapasztaltam önmagam. Ahányszor csak sikerült ép bőrrel megúsznom egy tapasztalatot, úgy éreztem, beavatásban vagy egy nagy fejlődési ugrásban volt részem. Fokozatosan más ember lett belőlem, semmihez sem ragaszkodtam, és újra meg újra meg kellett ismernem önmagam.
Közben felismertem, hogy az igazsághoz vezető úton a tévedést nem büntetésként, hanem a legnagyobb ajándékként kapjuk az élettől. Ha minden tévedésről lerántjuk a leplet, csak az igazság marad, amivel leírhatatlan boldogságot, szeretetet és szabadságot tapasztalhatunk meg.

A szívmágnes titkai
Mindazt, amit megtanultam az emberek közti szerelemről, párkapcsolatról és vonzásról, a tanfolyamaimon részt vevő, tanácsot kereső embereken teszteltem le. Amikor megbizonyosodtam, hogy az elképzeléseim helyesek, és a gyakorlatban is működnek, megírtam A szívmágnes titkai című könyvemet, amely a világ számos országában megjelent, és hihetetlenül sokan olvasták. A könyv megjelenését követően egyre több kérdés jutott el hozzám olyan emberektől, akik még többet akartak tudni a témáról. Egyik olvasóm például azt kérdezte: „Megértettem, hogy a gondolataim és az érzéseim határozzák meg az életemet. De ki vagy mi határozza meg a gondolataimat? Az az érzésem, hogy nem én uralom őket.”

Az igazságot rejtő 7 fátyol
Világossá vált számomra, hogy ha egyvalakiben felvetődött egy ilyen kérdés, akkor másokban is felmerülhet. Tudtam, hogy az idő megérett arra, hogy mélyebb szinteken keressem az igazságot. A bennem rejlő belső hang Az igazságot rejtő 7 fátyol című könyvvel adott válaszokat a kérdésre. Ebben a kötetben érzésekről, vágyakról, félelmekről és gondolatokról írtam. Arról az útról, amelyik kivezet a tévedések csapdájából, és amelynek a végén ráébredhetünk az igazságra.

Életünk titkos terve
Most ezt a könyvet tartod a kezedben. Rátaláltál, mert lényed egy része áhítozik a fejlődésre. Mert meg akarod érteni; és minél jobban megérted, hogy ki vagy mi is valódi önmagad (illetve hogy mi az, amivel biztosan nem vagy azonos), annál inkább tudatában leszel a saját lelkednek. És a lélek meg akarja válaszolni az élet értelmét firtató igazán nagy kérdéseket. Ez a könyv erről szól: a vágyakról és az akaratról, a végzetről és a rendeltetésről, a lélekről és a sorsról. Életünk titkos tervéről.
Sok örömöt kívánok az olvasáshoz, és remélem, hogy számos felismerésben lesz részed az életutadon.

Ruediger Schache


Bevezetés

A lélek titkos terve
Ha megéltünk már néhány oldalt személyes „életkönyvünkből”, néha olyan kérdések is felmerülhetnek bennünk, amelyeket azelőtt még sohasem tettünk fel. Az egész olyan, mintha elolvastunk volna belőle egy eseményekben gazdag fejezetet, és hirtelen megjelenne egy kérdés. Egy kérdés, amely különös kavicsként gördül a lábunk elé életünk útján.

Miért kellett ezt átélnem? Mi volt ennek az értelme? Miért nem voltam könnyebb helyzetben? Mások miért szerencsésebbek?

Ha ilyen kérdések merülnek fel bennünk, biztosak lehetünk abban, hogy nem tűnnek el olyan hamar. Vegyük fel ezeket a kavicsokat, vizsgáljuk meg alaposan, és vigyük magunkkal őket.

Mi a sors? Létezik-e eleve elrendeltetés? Nekem is van-e végzetem?

Néhány utunkba kerülő kérdést mi magunk is meg tudunk válaszolni. Felvesszük a követ, hogy újra és újra emlékeztessük rá magunkat. Más kérdéseknél azt érezzük, hogy majd az élet fog rájuk hamarosan választ adni. Ezeket is magunkkal visszük, nehogy megfeledkezzünk róluk.

Mit is jelent tulajdonképpen a boldogság? Honnan erednek vágyaim és kívánságaim? Be fognak-e teljesülni? Ha nem is mind, de legalább a legfontosabbak? És ha igen, mit kell ehhez pontosan tennem?

Minél gyakrabban foglalkoztatnak minket ilyen kérdések, annál világosabbá válik számunkra, hol nem találhatjuk meg rájuk a választ: a saját fejünkben. Egy ilyen választ nem lehet „kigondolni” csak azért, mert nagyon akarjuk. Akárcsak maga a kérdés, egy ilyen válasz is hirtelen ugrik elő a semmiből. Ezeknek a válaszoknak a forrása nyilvánvalóan valahol máshol van. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy ez a „valahol máshol” ismerős hely számunkra.

Mit tegyek most? Kezdjem újra elölről az egészet? Harcoljak? Adjam fel? Tanuljak többet? Engedjek el valamit?

Később, a múltra visszatekintve már tudni fogod a választ. Az élet meg fogja adni a szükséges magyarázatokat, és te a legszívesebben odakiáltanád a válaszokat régi énednek. Az is előfordulhat, hogy teljes lelki nyugalommal állapítod majd meg, hogy végül is minden úgy volt jó, ahogyan történt. Talán egy mélyebb értelmét is felismered a tapasztalatodnak.

Mi az életem értelme? Kaphatok-e valaha is választ erre a kérdésre? És tudnom kell egyáltalán? Jobb lesz-e attól bármi is, ha tudom? És ha igen: ki tudja ezt egyáltalán? Kiben bízhatok? Honnan tudhatom, hogy helyes választ kaptam?

Kihez fordulnál, ha meg szeretnéd érteni az életedet? Ki mondhatná meg neked, miért pont ebben a korban jöttél a világra? Hogy miért pont azok a szüleid, akik, és nem mások, hogy miért pont ebben a testben élsz, ezekkel az adottságokkal és ezekkel a mély vágyakkal?
Ki lenne a legalkalmasabb arra a feladatra, hogy elmagyarázza: az igazságot nem csak meghallhatod egy válasz formájában, hanem saját magadban is érezheted? Talán valaki, aki segít saját magadban ráérezni a válaszokra?
Milyen lenne, ha az egyik részednek tehetnéd fel ezeket a kérdéseket? Annak a részednek, amelyik ismeri az egész életedet? Milyen lenne, ha megkérdezhetnéd a lelkedet, mi vár rád ebben az életben? Jó forrása lenne-e a megfelelő válaszoknak?
Ha tudod, mire kell figyelned, meghallhatod lelked hangját. Meghallhatod, mit tervezett a lelked, mit kíván ettől az élettől, és hogyan segíthetsz neki, hogy mindezt elérje.
Talán most arra a megállapításra jutottál, hogy jó érzés, ha a lelked vágyait követed. Vajon miért?
Azért, mert lelked vágya a valódi oka annak, hogy itt vagy.

Felismeréseink meghatározzák az életünk tervére vonatkozó kérdéseinket
Sokan anélkül is rendkívül boldog és beteljesült életet élnek, hogy feltennék a „honnan?”, „hová?”, „miért?” kérdéseket. Bennük fel sem merülnek az „élettervet” firtató kérdések. Mások viszont folyamatosan ezzel vannak elfoglalva, és mégsem találnak kielégítő célokra, boldogságra és beteljesülésre. Melyikük cselekszik helyesen?
Hogy megtaláljuk-e, amit keresünk, elsősorban azon múlik, mit is keresünk pontosan. És hogy mit keresünk, azt nem az elménk, hanem a lelkünk vágya dönti el.
Ha a lelked azt tervezi, hogy minél több dolgot akar egészen mélyen megtapasztalni (talán, mert így egy egészen új tudati szintet érhet el), a megértésre helyezi a hangsúlyt. Ebben az esetben folyamatosan kérdéseket teszel fel, és válaszokat keresel. Változatos életet élsz, sok csúcsponttal és mélyponttal, valamint nagy fejlődési ugrásokkal.
Ha az a fontos a lelkednek, hogy lezárhassa egy meghatározott szinten szerzett speciális tapasztalatait – tehát, hogy befejezhesse az élet játékában, annak egy adott szintjén való részvételét –, a cselekvésre helyezi a hangsúlyt. Ebben az esetben kevesebb kérdés merül fel benned, és ha mégis felmerül egy, készen állsz majd arra, hogy egyszerűen csak „higgy” a válaszokban, és továbbra is hódolj a tevékenységednek. Egyik terv sem rosszabb vagy jobb a másiknál. Mind a kettő egy-egy szakasza az életnek, amit egyszer mindenkinek át kell élnie.
Ha a lélek elér egy bizonyos fejlettségi szintet, csak akkor léphetünk újabb szintekre, ha nem csak élünk bele a világba, és ha nem elégszünk meg a kívülről érkező válaszokkal. Ebben az esetben már nem elegendő kívülről „bemagyarázni” valamit az elménknek, csak hogy elnémítsuk a kérdéseket. Kérdéseink olyan válaszokat akarnak, amelyeket mi magunk is érezhetünk és átélhetünk. Ezekre a kérdésekre csak a saját tapasztalatok adhatnak választ.
Tulajdonképpen ekkor veszi kezdetét az igazi keresés.

Az élet három nagy kérdése
Talán már neked is volt alkalmad megtapasztalni, hogy bizonyos helyzetek addig nem változnak, illetve bizonyos események addig ismétlődnek, amíg meg nem érted a bennük rejlő üzenetet. Abban a pillanatban, amikor valóban megérted, szabaddá válsz. Ez a szabadság azonban nem a cselekedeteidre vonatkozik. Belső szabadságod abban a pillanatban kezdődik el, amikor felvillan benned a fény. A többi már jön magától.
Ha meg szeretnéd tapasztalni életed értelmét és a boldogságot, valamint ha követni szeretnéd lelked vágyát, az élet nagyobb összefüggéseiről és erőiről szerzett tudásod segíteni fog.


Honnan…
…jövök? Ki vagyok, és honnan jönnek ezek az érzések, gondolatok és események az életemben?

Hová…
…akarom vezetni az életemet? Létezik-e rá terv? Hogyan ismerhetem fel az utat?

Miért…
…történik mindez? Mi az értelme, és miért vagyok itt egyáltalán?

Minél világosabbá válnak benned az ezekre a kérdésekre adott személyes válaszaid, annál több elfogadásban, önbizalomban, boldogságban és szeretetben lesz részed.

Itt rendelheted meg>>>

Kategória: Könyvajánló | Hozzáadta:: Zsóka (2011-10-10)
Megtekintések száma: 1738
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

Statisztika


Online összesen: 20
Vendégek: 18
Felhasználók: 2
drszabob51, gipszjakab99

Block title