Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Lélekmorzsák » Lélekmorzsák

Mert nyomokat hagysz...
Mert nyomokat hagysz…

Lelked minden rezdülésével nyomokat hagysz e földi létezésben. Tovaszáll, fodrozódik és visszatér hozzád minden gondolat, minden mozdulat. Teremtő erő vagy, világot formázó, alakító. Tudod-e, hogy a szeretet, szépség, jóság ezerszeres erővel árad, áttörve minden gátat és akadályt, mely a lelkeket elválasztja egymástól? S tudod-e azt, hogy a létezésben minden gátat és akadályt a tudatlanság emel közénk? Elgondolkodtál-e már azon, hogy micsoda nagyszerű dolog születne itt e földön a belső világunk összeadásából? Mindannyiunk belső világa egy külön kis világ, külön belső történés, egy szelete a teljességnek. Önmagadban sosem lehetsz egész, nem erről szól a létezés. 
Egész csak együtt vagyunk, csak együtt lehetünk. Amíg önmagaddal próbálkozol mindig lesz benned egy hatalmas űr, bármerre mész, bárhol keresel. Hiszen a teljességed a többiekben találod, ők egészítenek ki téged, hogy eggyé válhass a létezéssel. Cseppek vagyunk a létezés óceánjában.

A sötétség nem adja meg magát könnyen a fénynek. Markában tart mindaddig, míg te engeded, hogy elválasszon a többiektől az elme által teremtett vallásokkal, ideológiákkal, amiknek a létezés nagyszerűségéhez semmi köze sincs! Hiszen gondold el! A világon a legtöbb embertársunkat a szeretet jegyében pusztították el… Sokszor elgondolkodom, tudjuk-e egyáltalán, mi a szeretet? Ma nagy divat a feltétel nélküli szeretetről beszélni. De eszedbe jutott-e már, hogy a szeretet, az egyetlen igazi, létező spirituális szeretet jelző nélküli? Nem igényel semmilyen meghatározást, egyszerűen csak jelen van, árad mindenre és mindenkire! De mi ahelyett, hogy CSAK szeretnénk, újra és újra fogalmakban gondolkodunk! Abban a pillanatban, amikor felcimkézel valamit, már feltételeket támasztasz – valahol már írtam, hogy a feltétel nélküli szeretnek éppen az a feltétele, hogy ne legyen feltételed, s ezt ma is vallom, bárki bármit is mondott erről. Nincs feltétel nélküli szeretet, csak szeretet van!

A szeretet az egyetlen, amit tisztán hozunk magunkkal, ami őszinte, nyílt, egyszerű, az ősforrás. Éppen ezért támadja a sötétség, mert nagyon jól tudja: aki szeret, aki szeretni tud, s aki hagyja, hogy szeressék, azzal nem tud mit kezdeni! Arra biztat: na, pajtás, akkor fogalmazd csak meg, mi a szeretet? Mi az igazi szeretet? S már el is vesztünk, már messze az ősforrás, mert elkezdünk erről elmélkedni, összegyűjtjük az ismérveit, aztán kikötünk a feltétel nélküliségnél, s azt gondoljuk: nagyot alkottunk!

Ha volt akárcsak egyetlen pillanat az életben, amikor átjárt a szeretet, akkor tudod, miről beszélek. Ha szeretsz, elmerülsz ebben az érzésben, lebegsz, egyszerűen csak VAGY! Nem jut eszedbe boncolgatni, megfogalmazni, ott van a mennyország a lelkedben. Szárnyal a lelked, az égig ér. VAGY ebben az utolérhetetlen kalandban, a gyönyörűségben, az egyetlen igazi létezésben. S félreértések elkerülésére: nem csak a szerelemről beszélek, a szeretetről, önmagában.

A szeretet az egyetlen biztonság, az egyetlen állandóság, hiszen minden folyamatos változásban, lüktetésben van.

A szeretetben a szív irányítja az elmét, a szeretet a teremtő erő, eltűnik a sötét, csak ragyogás van, tiszta fény.

Gergely Zsóka


Kategória: Lélekmorzsák | Hozzáadta:: Zsóka (2014-03-15)
Megtekintések száma: 500 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 12
Vendégek: 12
Felhasználók: 0

Block title